Renault får kjøre Europa Grand Prix

FIAs appeldomstol har i dag opphevet straffen de ble idømt etter Ungarn Grand Prix. De ble utestengt fra Europa Grand Prix etter at Fernando Alonso ble sluppet fra pit med ett hjul som ikke var festet skikkelig. Det så først ut som en punktering, men viste seg at «hjulkapselen» som man kjører med i disse dager hadde begynt å snurre og datt av. Det samme gjorde hele hjulet etter en kort stund etter at Fernando Alonso kom ut fra pit. Han måtte derfor inn igjen for å få på ett nyt hjul. Løpet var kjørt for spanjolen dessverre. Dagen ble ikke noe bedre etter de etterspillene denne episoden fikk.

Men i dag har altså FIAs appeldomstol opphevet denne dommen og ilagt Renault en bot på 50.000 dollar isteden. Det er forøvrig den samme boten som Red Bull Racing fikk for å la Sebastian Vettel fortsette med skadet bil etter kollisjonen med Robert Kubica. Boten svir nok i kassa til Renault-teamet, men det er ikke like krise som å ikke få lov til å stille til start på Europa Grand Prix som kjøres i Valencia. Arrangøren mente nok at det var en skandale å ikke la det spanske teamet få kjøre på «hjemmebane» og så for seg sviktende billettsalg. Så kom Michael Schumachers comeback som en reddende engel, men nå ble det jo ikke noe av det heller. Men nå får ihvertfall Renault lov til å stille til start! Men hvilken fører tar over for Nelson Piquet etter at han fikk sparken?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/17/renault-far-kjore-europa-grand-prix/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.