Få på de gule oblatene!

Hvis du ikke allerede har fått på de gule oblatene på bilskiltene dine, er det høyst på tide. For selv om du både har betalt årsavgiften, har forsikring og bilen er eu-godkjent, har du ikke de gule oblatene på bilen, risikerer du å bli avskiltet! I tillegg til de som av ren latskap ikke har fått på de gule oblatene enda, er det 128.000 kjøretøy i Norge som ikke har fått tilsendt oblatene. Det er pga manglende innbetalt årsavgift, forsikring eller at bilen ikke har blitt eu-godkjent. Både Statens vegvesen, Politiet og Tollvesenet kan avskilte biler som ikke har gyldig oblat. Det kan de gjøre selv om bilen er parkert og ikke i bruk.

Det jeg derimot er litt nysgjerrig på, er om det påløpet noen ekstra utgifter hvis man får klippet av skiltene? Må man betale ett ekstra gebyr for å få tilbake skiltene f.eks? Hvis det kun er de gule oblatene man ikke har fått klistret på enda, er jo alt annet på stell. Jeg har heldigvis ikke noen erfaring på området selv, foruten å være ekstremt treg til å få klistret på oblatene. Men, jeg hadde dem i det minste på innen fristet gikk ut den 15. august! Har du klistret på dine gule oblater enda?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/17/fa-pa-de-gule-oblatene/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.