Monaco Grand Prix – Løpet

Som nevnt i natt gledet det meg stort at Michael Schumacher måtte starte fra pit lane idag, etter å ha «tatt en spansk en» i forsøk på å hindre de andre førerne i å kjøre inn til en raskere tid enn seg selv. Dette er forøvrig det første Formel 1-løpet jeg har sett i år, og må innrømme at det var en smule irriterende med reklamepausene på TV3. Spesielt i sammenheng med Safety Car etter at Mark Webber måtte bryte med motorhavari/brann. Fordi når vi kom tilbake fra reklamepausen hadde motoren til Kimi Raikkonen tatt kvelden også, noe vi da naturlig nok ikke fikk se live. Det er forøvrig utrolig hvor kald den mannen er, han lar bare andre prøve å slukke brannen mens han sitter i bilen og triller/kjører den videre ut av veien etterpå. Han var derimot ikke nevneverdig glad over å bryte atter ett løp, på runde 51 av 78 i Monaco. Kimi hadde presset Alonso fra start til runde 51, og lå flesteparten av rundene bare 0,5 sekunder bak Alonso. Man kan nok trygt si at dette var en ekstremt presset situasjon for Alonso.

Etter at Kimi måtte bryte med motorhavari, var det i grunn bare for Alonso å surfe inn til seier i Monaco, med Juan Pablo Montoya ett godt stykke bak. Mark Webber i Williams lå ann til en fin-fin plassering, men måtte som sagt bryte rett før Kimis bil tok kvelden. Så var det Rubens Barrichello som mistet sin 3. plass etter at han fikk en drive through straff. Jarno Trulli som startet fra 18. startposisjon idag lå ann til å ta en kjempefin 3. plass idèt han måtte bryte med hydrauliske problemer på 73. runde av 78 totalt. Det komiske var at Atle Gulbrandsen, kommentator på TV3, hadde nettopp pratet om hvor pålitelige og driftssikre Toyota-motorene var, i sammenheng med at Williams er i forhandlinger med å få kjøre med Toyota-motorer fra neste år. Williams kjører med Cosworth-motorer i dag, men såvidt jeg husker var de allerede før denne sesongen interessert i å kjøre med Toyota-motorer, men fikk ikke en slik avtale i havn i tide før sesongen startet. Det ble også nevnt at det går rykter om at Toyota skal trekke ut sin Formel 1-satsing, og heller la Williams ta seg av dette ved å kjøre med Toyota-motorer. Det er ikke noen tvil om at Toyota vil spare rimelig mye penger på dette, på tanke på at Toyota er det teamet som bruker mest penger i Formel 1 sirkuset for tiden. Det kjipe er at de får veldig lite resultater igjen for de pengene de legger i denne satsingen. De taktene de viste i fjor er helt fraværende denne sesongen.

Sluttresultatet av Monaco Grand Prix ble at Alonso vant foran Montoya på 2. plass og David Coulthard på 3. plass. Michael Schumacher klarte å kjøre seg opp til en 5. plass fra å ha startet fra pit lane. Alonso leder Formel 1 mesterskapet med 64 poeng med Michael Schumacher på 2. plass med 43 poeng og Giancarlo Fisichella og Kimi Raikkonen på de påfølgende plassene med 27 poeng. I fabrikkmesterskapet leder Renault med 91 poeng, Ferrari på 2. plass med 63 poeng og McLaren på 3. plass med 50 poeng.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/05/28/monaco-grand-prix-lopet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.