Ingen stallordre hos McLaren under Monaco Grand Prix

Etter dobbeltseieren til McLaren under Monaco Grand Prix søndag ble det iverksatt etterforsking av McLaren-teamet etter at Lewis Hamilton hadde uttalt: «- Det er ingen hemmelighet at jeg fikk beskjed om å ta det litt rolig og konsentrere meg om at vi skulle sikre første- og annenplass, men jeg presset Alonso så mye jeg kunne, for det er nå tross alt naturen min.» En teamordre er ikke tillatt i Formel 1. En teamordre er f.eks at en av førerne får beskjed om å ikke kjøre forbi teamkollega eller å be en fører om å slippe frem den andre teamkollegaen. Etter at FIA har gått igjennom all radiokommunikasjonen mellom McLaren-teamet og førerne har det blitt konkludert med at det ikke ble gjort noe regelstridig på søndag. Det eneste sjåførene hadde fått beskjed om var å ta det med ro i de ekstremt trange gatene i Monaco. Dermed beholder Fernando Alonso seieren og Lewis Hamilton 2. plassen og mesterskapsledelsen. Mer om dette på vg.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/05/30/ingen-stallordre-hos-mclaren-under-monaco-grand-prix/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.