Bluecom får en sjanse til

Jeg har valgt å ha litt is i magen og gi Bluecom en sjanse til. Og det er det flere årsaker til; Først og fremst fordi det er enklere å få fikset det man har enn å måtte styre med operatørskifte. Det er også store klager på kundeservicen til Nextgentel, og dette går mye i at man aldri kommer igjennom til kundeservice. Det er meget mulig at jeg har hatt flaks når jeg har vært i kontakt med dem i det siste, men jeg har som regel kommet ganske fort igjennom. Bluecom har vel også hatt rimelig lang ventetid en periode i sammenheng med fusjonen mellom Ventelo og Bluecom/Catch og ikke minst pga omstruktureringen av deres kundeservice.

Siden de siste problemene oppstod på fredag, har hastigheten på linja vært litt jojo, men det har som regel bare vært å slå av modemet, vente litt og slå det på igjen, så har jeg full fart igjen. MEN, det er selvfølgelig ikke meningen at man hele tiden skal måtte slå av og på modemet for å få den hastigheten man betaler for. Det er åpenbart noe feil et eller annet sted, og det konkluderte også Bluecom Support med idag, etter å ha snakket med dem ganske lenge, gjort diverse endringer inne hos Bluecom og også koblet bort splitteren her i huset, for å se om problemet KUNNE ligge der. Det ble derimot ikke noe mer fart på linja, men Bluecom Support påpekte at modemet synket opp treigere enn normalt, og at resultatet modemet kom frem til ikke alltid var det samme. Det derfor være galt et eller annet sted. Enten med modemet, linja/kablene/koblingsboksene/i sentralen eller tilsvarende. Linja er feilmeldt til teknisk avdeling igjen, og så får de kjøre en enda grundigere test og gjennomgang av linja, enn den de gjorde tidligere i uka. Hvis det viser seg at det er selve linja/kablene/koblingsboksene det er en ellen feil på, så vil jo dette problemet også dukke opp med en ny leverandør.

SkypeOut fungerer forøvrig strøkent! Det er bedre lydkvalitet på SkypeOut enn det var på IP24. Det koster 13,2 øre pr. minutt, ingen startgebyr og heller ingen månedsgebyr. Det er derimot ikke mulig å ringe til spesialnumre med denne løsningen, da man må ringe +47 og hele nummeret. SkypeIn og VoiceMail fungerer også bra, men det er nok en litt større terskel for folk å ringe til ett +46 nummer enn ett vanlig norsk telefonnummer!

Jeg har derfor tatt en nærmere titt på BluePhone (Bluecom sin ip-telefoni) hvis det blir slik at jeg forblir Bluecom-kunde. BluePhone koster 20,- kr ekstra i måneden og da får man 2 telefonlinjer, gratis telefonsvarer, adapter-løsning og det er heller ingen etablering. Tellerskritta for BluePhone er 19 øre på dagtid og 12 øre på kvelden/helger. Startgebyret er 58 øre. Hvis man ringer såpass mye at det lønner seg å betale 60,- kr ekstra (80,- totalt) så kan man ringe gratis til alle fasttelefoner! Å ringe til andre Bluecom-kunder er selvfølgelig gratis. Det er heller ingen startgebyr på samtaler mellom Bluecom-kunder. Det man bør ha i bakhodet når det gjelder startgebyret på 58 øre, er at jeg faktisk kan ringe i 4,4 minutter med SkypeOut for samme beløp som du betaler i startgebyr på BluePhone! 😉

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/06/01/bluecom-far-en-sjanse-til/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.