Til helvette med Bluecom!

Nå er jeg seriøst lei av Bluecom. For det første er det helt håpløst å få seriøs hjelp etter at de la om sin kundeservice. Kunden har nå nemlig ingen mulighet til å komme i kontakt med den tekniske avdelingen. Kunden må nøye seg med å snakke med kundeservice, som i bunn og grunn ikke kan hjelpe deg med noen ting, med unntak av enkle ting, gjøre små endringer i oppsettet og håpe at dette løser problemene dine. Gjør dem ikke det, må det sendes en melding til teknisk avdeling og det kan ta dager før det skjer noe som helst. Når jeg ble flyttet over fra telenor- til catch-utstyr i sentralen i februar 2005 har det vært store problemer med min internettforbindelse. Den første måneden var linja så ustabil at den var helt ubrukelig å bruke. Å få opp en hvilken som helst nettside kunne ta evigheter, hvis du i det hele tatt var så heldiig å få den opp. Etter mye «krangling» frem og tilbake og takket være at jeg stod på krava, klarte jeg omsider å få skreket meg til å få 2 måneders kompensasjon for den ene måneden som jeg i praksis hadde vært uten internett.

Den 31. januar i år feilmeldte jeg at de ikke leverte den hastigheten de lovte. Innlinje var som den skulle, men utlinja manglet ca 100 kbit/s. Etter lenge og vel fikk jeg en fornærmende mail om hvordan jeg skulle utføre en korrekt hastighetstest med tptest.se. Disse skulle utføres 3 ganger på forskjellige tider på døgnet. Etter mye irritasjon gjorde jeg som jeg ble bedt om, se bort fra at de fikk 4 hastighetstester fra meg. Jeg har den dag idag ikke hørt ett ord om dette problemet. Det er ikke ett stort problem, i forhold til de problemene vi har hatt før, det har i grunn vært noe i ett kjør. Vi har også byttet ut modemet mitt 2 ganger, jeg har midlertidig kjørt på mitt gamle Alcatel-modem (fra den tiden jeg lå på telenor-utstyr i sentralen) og det har i grunn vært unødvendig mye problemer. Jeg har mang en gang vurdert å skifte leverandør, men har gang på gang valgt å være trofast til Bluecom, hvor jeg har vært kunde siden 1. oktober 2001. Jeg var faktisk deres kunde nr 2 i Fredrikstad.

I dag er vi igang igjen. Mens jeg hadde besøk her som benyttet anledningen til å sjekke ut noe på internett, datt internettforbindelsen ned. Etter 5-10 minutter kom den opp igjen, men den var ekstremt ustabil (stort pakketap). Jeg slo derfor modemet av og på for å se om dette kunne løse problemet. Da virket det som om internettforbindelsen var stabil, men den var treigere enn normalt. Jeg kjørte derfor en tptest(.se) og fant raskt ut at linja var omlag 0,7 mbit. Når jeg skal ha 2,2 mbit så kan man trygt si at den er treigere enn normalt. Jeg slo derfor av og på modemet igjen, lot modemet stå av litt lengre denne gangen for å være på den sikre siden. MEN, da var jaggu ikke linja raskere enn 0,2 mbit. Jeg gjorde prosedyren en gang til uten å få noe mer fart i sakene før jeg da ringte til Bluecom kundeservice. Dette var kl 19.30 på kvelden, så det var ikke lenge før de tok kvelden (kl 20:00). Jeg så for meg å være uten internett eller med en veldig treig linje i hele helga. Det var selvfølgelig lang kø på telefonen og var nr 10 i køen når jeg startet. Etter en lang ventetid kom jeg igjennom og det skulle vist ikke være noen generelle problemer i nettet. Men de skulle sjekke om det var noe feil på min linje. De ba meg om å ta strømmen på modemet for å gjøre noen endringer, gjøre en oppgradering av modemet og hos dem før de ville at jeg skulle slå på modemet igjen. Det tok ekstremt lang tid før de i det hele tatt fikk kontakt med modemet, og da var den jaggu ikke mer enn 135 kbit/s.

Og det var i grunn alt damen på kundeservice kunne gjøre. Hu måtte derfor sende saken videre til teknisk avdeling, som selvfølgelig ikke er på jobb før på mandag. Jeg må derfor sitte på en bredbåndslinje som tilsvarer en dobbel isdn-linje igjennom hele helga! 🙁 Må innrømme at jeg ble rimelig forbanna og sa vel både det ene og det andre og krevde å få problemet løst umiddelbart. Det kunne kundeservice selvfølgelig ikke love. Teknisk avdeling er ikke på jobb, og lille Ken-Arild i Fredrikstad, deres 2. kunde i Fredrikstad som har vært kunde siden 1. oktober 2001 hopper de rett og slett og driter i. Jeg er derfor pent nødt til å vente til mandag. Det er bare en bitte liten trøst oppi det hele: Jeg har i det minste en linje som tilsvarer en dobbelt isdn-linje, jeg kunne vært såpass uheldig at jeg ville vært uten internett hele helga! Da hadde jeg søren meg blitt forbanna! Ikke det, jeg er rimelig forbanna og frustrert nå også, jeg har sjekket ut noen alternative leverandører og så får vi se hva jeg kommer frem til iløpet av helga og mandag. Det slår forøvrig aldri feil: Problemene oppstår alltid rett før de stenger for kvelden eller aller helst etter, og da som regel på fredag eller lørdag, slik at man ikke kan komme i kontakt med kundeservice for å få feilmeldt og løst problemet!

Jeg har en 2,2 mbit linje hos Bluecom idag som jeg betaler 299 kroner for (+79 kr fordi jeg ikke har fasttelefon) idag. Jeg tror ikke jeg finner noen som er så rimelige som dette, men Nextgentel sin 3,5 mbit (600 kbit/s upload) til 398,- frister. Nextgentel fakturerer også «bare» 60,- kroner hvis du ikke har fasttelefon. Det vil si at merutgiften pr. måned vil være 80,- kroner. Men da får jeg også en internettlinje som er ca 1,3 mbit raskere enn den jeg skulle hatt idag. Jeg ser også at Nextgentel har en kampanje gående hvor man ikke betaler noe for etableringen, men siden jeg ikke har fasttelefon så må jeg betale 398,- kr for en montør. Det er i grunn helt utrolig at det trengs en montør for å sjekke at alt er i orden her når jeg har adsl fra før. Det er greit at det trengs når man ikke har adsl fra før og faktisk ikke vet om alt er som det skal, men når man har adsl idag så må jeg innrømme at jeg synes at dette er litt merkelig. MEN, å betale 398,- kr for en montør og 80,- kr ekstra i måneden for å få en annen leverandør og attpåtil også få en linje som er 60% raskere frister noe veldig!

Huff dette ble en frustrerende og mer stressa kveld enn jeg hadde håpet på. Vi har hatt besøk av broder’n, kona og ungene idag, og nettopp for å i det hele tatt få feilmeldt problemet måtte jeg ofre litt tid med Julie og Noah for å få ringt Bluecom før de tok kvelden. Nå som jeg forhåpentligvis har fått ut litt av frustrasjonen med å skrive dette, skal jeg se sesongavslutningen av sesong 2 av LOST, nemlig episode 23 og 24! Gleder meg! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/05/26/til-helvette-med-bluecom/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.