Felipe Massa har forløpig vunnet Europa Grand Prix

Europa Grand Prix går av stabelen for første gang på den splitter nye gatebanen i Valencia i Spania. Det har nok derfor vært veldig mange Fernando Alonso fans tilstede denne helgen. Men under kvalifiseringen gjorde ikke Fernando Alonso det spesielt bra. Fernando Alonso kvalifiserte seg bare til 12. startposisjon, noe som må anses som ekstremt dårlig fra den tidligere verdensmesteren. Felipe Massa sikret seg pole foran Lewis Hamilton, Robert Kubica, Kimi Raikkonen, Heikki Kovalainen, Sebastian Vettel, Jarno Trulli og Nick Heidfeld.

Felipe Massa tok starten i Valencia i dag, men Lewis Hamilton var sterkt presset av Robert Kubica som startet fra tredje startposisjon. Men Lewis Hamilton klarte å forsvare posisjonen sin og startfeltet var uendret i toppen etter den første svingen. Fernando Alonso startet fra 12. startposisjon og dagen ble ikke noe bedre når Kazuki Nakajima kolliderte inn bakfra og ødela bakvingen. Hele bakvingen til Fernando Alonso løsnet og måtte kjøre rett i depotet for å reparere bilen. Fernando Alonso ble sittende i bilen mens han ble trillet inn i garasjen, men det viste seg raskt at det var betydelige skader på bilen og løpet var over for Fernando Alonso.

Jeg hadde store forventninger til den nye gatebanen i Valencia, men kan ikke si jeg fikk noe særlig uttelling i dag. Det er mulig det bare er tilfeldig, men dette var ett ekstremt hendelsesløst løp. Med unntak av Adrian Sutil som misset en sving og endte i dekkbarrieren og Fernando Alonso som måtte bryte etter å ha blitt påkjørt bakfra, var det bare Kimi Raikkonen som sørget for litt spenning i dag. Under Fernando Alonso og Heikki Kovalainens andre depotstopp hadde Kimi Raikkonen det unødvendig travelt og kjørte ut fra depotet før han hadde fått grønt lys. Det ble fortsatt fylt bensin på hans Ferrari og mekanikeren fikk en skikkelig omgang juling når han ble rent overende av Kimi.

Jeg håper det gikk bra med mekanikeren til Ferrari, han hadde åpenbart veldig vondt der han lå på bakken etter behandlingen han fikk av Kimi Raikkonen. Dette gjorde naturlig nok depotstoppet til Kimi Raikkonen mye lengre enn planlagt, det tok litt tid før de omsider fikk av bensinslangen. Kimi Raikkonen fikk forøvrig ikke lenge etterpå føle konsekvensen av å bli stående for lenge i depotet. Kimi Raikkonen blåste nemlig motoren mest sannsynlig pga overoppheting rett etterpå. Det er ikke lenge disse Formel 1-bilene tåler å stå stille før det blir for varmt for motoren.

Lewis Hamilton vant overlegent i dag, men det er enda ikke helt sikker om han får en straff etter løpet eller ikke. Under hans andre og siste depotstopp ble han sendt ut av teamet samtidig som en annen fører var på vei ut av depotet. Det resulterte nesten i en kollisjon og Felipe Massa måtte bremse for ikke å kjøre i murveggen. Hvis det hadde blitt en kollisjon her er det selvfølgelig Felipe Massa og Ferrari som hadde fått skylda, ikke sjåføren som allerede var på vei ut. Fra løpskontrollen kom det fort opp melding om at episoden var under etterforskning, men etter en stund kom det en ny melding om at episoden vil bli etterforsket etter løpet. Hvis Felipe Massa og Ferrari får en straff for dette, er det vel mest sannsynlig bare i form av en bot.

Andre plassen gikk til Lewis Hamilton som kjørte over målstreken 5,6 sekunder bak vinnende Felipe Massa. Den siste pallplassen gikk til Robert Kubica, det vil si akkurat samme rekkefølge som de startet løpet. De neste poengplassene gikk til Heikki Kovalainen, Jarno Trulli, Sebastian Vettel, Timo Glock og Nico Rosberg. I førermesterskapet leder fortsatt Lewis Hamilton med 70 poeng, Felipe Massa ligger nå på andre plass med 64 poeng, Kimi Raikkonen har falt ned til tredje plass med 57 poeng, Robert Kubica ligger på fjerde plass med 55 poeng og Heikki Kovalainen ligger på femte plass med 43 poeng. I konstruktørmesterskapet leder fortsatt Ferrari med 121 poeng, McLaren-Mercedes ligger på andre plass med 113 poeng og BMW Sauber ligger på tredje plass med 96 poeng. Neste Formel 1-løp er Belgia Grand Prix på Spa-Francorchamps den 7. september!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/08/24/felipe-massa-har-forlopig-vunnet-europa-grand-prix/

1 kommentar

    • kak24 august, 2008 kl 18:51
      Forfatter

    Det har nå blit bestemt at Felipe Massa får beholde Europa Grand Prix-seieren, men Ferrari får en offisiell reprimande og bot på 10.000 euro.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.