Turning Torso

På vei til København var det helt naturlig å ta en liten tur bortom Turning Torso i Malmø. Turning Torso er en skyskraper i Malmø, Sverige og er nordens høyeste bygning med sine 190 meter. I Europa er den nest høyest etter Triumfpalasset i Moskva som er 264 meter høyt. Turning Torso er tegnet av arkitekten Santiago Calatrava, byggestart var sommeren 2001 og ble innviet 27. august 2005. Det er en utrolig imponerende bygning, og det er utrolig fascinerende at den vrir seg rundt sin egen akse. Jeg visste egentlig ikke hva jeg var på vei til når jeg fikk et ønske om å svinge bortom denne bygningen, men jeg angret ikke et eneste sekund etterpå. Det var en utrolig kul bygning å ta bilder av, og jeg gikk berserk med min Sigma 10-20 mm! Jeg angret litt i ettertid på at jeg ikke også tok bilder med andre brennvidder, men det går jo ann å stikke en ny tur innom?

                               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/09/18/turning-torso/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.