Felipe Massa sikret pole i Monaco

Det er Ferrari og McLaren som har vært de raskeste i Monaco hele uken. Kimi Raikkonen var raskest i den første treningen på torsdag, Lewis Hamilton var raskest i den andre treningen og Heikki Kovalainen var raskest under treningen lørdag. I kvalifiseringen var det derimot Felipe Massa som trakk det lengste strådet. I treningene hadde Felipe Massa vært henholdsvis nummer fire, fire og seks. Kimi Raikkonen var den som noterte den nest raskeste rundetiden i Monaco og Ferrari starter derfor fra fremste rad under morgendagens prestisjefylte Monaco Grand Prix.

McLaren-førerne Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen starter fra andre rad. I den tredje og siste kvalifiseringen var det uhyre lite som skilte disse fire førerne. De noterte henholdsvis 1:15.787, 1:15.815, 1:15.839 og 1:16.165. Enda mindre skilte det mellom Heikki Kovalainen og Robert Kubica som kvalifiserte seg til femte startposisjon. Robert Kubicas raskeste rundetid i den tredje kvalifiseringen var 1:16.171. En tidsdifferanse på 0.006 sekunder. De neste startposisjonene gikk til Nico Rosberg, Fernando Alonso, Jarno Trulli, Mark Webber og David Coulthard. Det var disse som gikk videre til den tredje og siste kvalifiseringen. David Coulthard fikk dog ikke kjørt den tredje kvalifiseringen da han hadde ett uhell under nedbremsing ut av tunnellen og mistet ett av hjulene sine. Mer på itv-f1.com og vg.no!

Siste nytt fra Formel 1-sirkuset er at Ferrari spionerer på BMW. Årsaken er at Ferrari har lagt merke til at BMW er ett sekund raskere på depotstoppene enn de klarer å være. Derfor har Ferrari i skjul filmet BMW sine depotstopp for å prøve å finne ut hvordan de klarer å være så raske. Teamsjef i BMW, Mario Theissen, ser derimot ikke på dette som ett problem, men tar det som ett kompliment at Ferrari må spionere på BMW for å forbedre seg. Det ryktes at årsaken til at BMW bruker ett sekund mindre på sine depotstopp er at de bruker mindre drivstoff og dermed må bruke mindre tid på å fylle drivstoff. McLaren på sin side er gjennomsnittlig to sekunder treigere enn BMW på sine depotstopp.

Det fortsetter å storme rundt FIA-president Max Mosley. Etter at han sendte ut ett brev til alle de bilsportforbundene som tilsammen utgjør FIA har fått Bernie Ecclestone til å reagere. Max Mosley har i brevet til de 222 organisasjonene i FIA hevdet at Bernie Eccelstone er ute etter å ta over FIA. Bernie Eccelstone liker selvfølgelig dette veldig dårlig og avviser påstandene som upresise og misforståtte. Etter dette er det lite trolig at Max Mosley får støtte fra Bernie Eccelstone som står for de kommersielle rettighetene i Formel 1. Mer på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/24/felipe-massa-sikret-pole-i-monaco/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.