Felipe Massa på pole position i Malaysia

I den tredje og siste treningen før kvalifiseringen var Nick Heidfeld i sin BMW raskest, med Kimi Raikkonen, Felipe Massa og Jarno Trulli bak seg. McLaren-førerne Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen noterte bare 11. og 16. beste tid i denne treningen. Men det er jo tross alt bare en trening. I kvalifiseringen så det derimot litt annerledes ut. Ferrari har vært raske hele helgen, ikke noe tvil om det. Men at Felipe Massa skulle være så mye raskere enn teamkollega Kimi Raikkonen, hadde kanskje ikke så mange regnet med. Men man regner med at Ferrari, og da spesielt Felipe Massa har kvalifisert med en lett bil (lite drivstoff) for å sikre seg pole position. Felipe Massa må derfor raskt inn til sitt første depot stopp.

Heikki Kovalainen og Lewis Hamilton sikret seg 3. og 4. startspor på Sepang-banen, og har derfor en ypperlig mulighet til å kjøre inn til ett godt resultat igjen. Jarno Trulli ble nummer 5 og overrasket nok mange denne gangen også. Enda mer overraskende var det nok at Timo Glock ble nummer 10, Toyota har derfor begge sine biler innenfor topp 10. Selv om Toyota-teamet er blant de pengene som bruker mest penger på sin Formel 1-satsing, har de ikke fått nevneverdig mye resultater ut av disse pengene hittil.

Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen har forøvrig blitt kalt inn for å forklare seg etter kvalifiseringen. På deres inn-runde etter tredje del av kvalifiseringen, var de enten uoppmerksomme eller ikke klar over at det fortsatt var førere som var på sine raske runder, og hindret derfor Nick Heidfeld og Fernando Alonso. Vanligvis når man kjører sin inn-runde prøver man å legge seg på deler av banen som ikke vil hindre de andre sjåførene, men McLaren-bilene lå i idealsporet. Nick Heidfeld har uttalt at han var på vei til en 3. plass i kvalifiseringen, men fordi han ble hindret av McLaren måtte han nøye seg med en 7. plass. Fernando Alonso på sin side endte på en 9. plass. Det er vanlig å idømme førere som blokkerer andre under kvalifisering med 5 plasser ned på startlista. Mer på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/22/felipe-massa-pa-pole-position-i-malaysia/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.