Hamilton og Kovalainen får straff for blocking

Etter kvalifiseringen til Malaysia Grand Prix på Sepang-banen ble Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen kalt inn for å forklare seg. De begge hadde blitt beskyldt av Nick Heidfeld og Fernando Alonso for blocking. Det vil si at de var til unødvendig hinder for andre førere under kvalifiseringen. Pga frykten for regn stormet de aller fleste førerne ut på banen så fort som mulig under kvalifiseringen. Det resulterte i at flere førere var tidligere ferdig enn vanlig. På deres inn-runde roet de ned kraftig, noe som er vanlig for å spare drivstoff.

Men denne gangen var Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen uheldige og være til unødvendig hinder for Nick Heidfeld og Fernando Alonso som fortsatt var på deres raske runder. Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen har derfor blitt flyttet 5 plasser ned på startlisten for morgendagens Malaysia Grand Prix. Istedenfor å starte fra 3. og 4. startposisjon, starter de nå fra 8. og 9.k startposisjon.

Felipe Massa starter fortsatt fra pole position med Kimi Raikkonen ved siden av seg. Men Jarno Trulli har nå blitt flyttet opp til 3. startposisjon. De neste startposisjonene står Robert Kubica, Nick Heidfeld, Mark Webber, Fernando Alonso og så kommer de to McLaren-førerne. Det regner som bare det på Sepang-banen i skrivende stund, og det kan derfor være at denne straffen ikke vil være så kritisk som den ville være under normale tørre omstendigheter.

Det blir derfor veldig spennende å se hvordan løpet går for seg i morgen. I tillegg til de problemene som førerne har pga mangelen av launch control og traction control gjorde at det bare var 7 førere som fullførte Australia Grand Prix. Hvordan blir det når vi får regnvær og våt bane i tillegg? Jeg gleder meg ihvertfall til å se Malaysia Grand Prix! Stå opp i morgen tidlig og følg TV3 sin direkte sending fra Malaysia Grand Prix som starter kl 7:45!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/22/hamilton-og-kovalainen-far-straff-for-blocking/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.