Felipe Massa på pole for tredje gang i Tyrkia

Ferrari var på topp i begge treningene på fredag, men i lørdagens trening var overraskende Mark Webber på topp i sin Renault-motoriserte Red Bull. I kvalifiseringen slo Ferrari tilbake igjen. Felipe Massa sikret sin tredje pole på rad i Tyrkia. Kimi Raikkonen i den andre Ferrari’en ble nok litt skuffet over å bare kvalifisere seg til fjerde startposisjon på Istanbul Park. Den positive overraskelsen i dag var at Heikki Kovalainen som kræsjet stygt under Spania Grand Prix kvalifiserte seg til første rad ved siden av Felipe Massa. Lewis Hamilton måtte nøye seg med tredje startposisjon, etter å ha valgt feil dekk under kvalifiseringen.

Ikke overraskende var Robert Kubica i sin BMW Sauber på femte startposisjon. Mark Webber viste at hans raskeste tid i lørdagens trening ikk var ett blaff og noterte sjette beste tid under kvalifiseringen i dag. Fernando Alonso og Jarno Trulli måtte nøye seg med syvende og åttende startposisjon. Det vil si at Fernando Alonso er tilbake der vi har vært vant til å se han under årets Formel 1-sesong. Andre startposisjon under Spania Grand Prix var bare ett PR-stunt med litt mindre drivstoff ombord. Fernando Alonso klarte heller ikke å fullføre i Spania etter at hans Renault-motor tok kvelden 22 runder før mål.

Rubens Barrichello kjører med en spesialdekorert Honda denne helgen i sammenheng med sin 257. Grand Prix-start. Med dette er han den Formel 1-føreren som har startet flest Grand Prix-løp. Men Rubens Barrichello var nok ikke så veldig fornøyd med å måtte starte fra 12. startposisjon i morgen. Jenson Button i den andre Honda’n starter rett bak Barrichello. Startfeltet består nå av bare 20 biler etter at Super Aguri måtte trekke seg fra Formel 1 tirsdag denne uken. Mer på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/10/felipe-massa-pa-pole-for-tredje-gang-i-tyrkia/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.