Lewis Hamilton raskest under treningen i Monaco

Kimi Raikkonen var den raskeste under den første treningen torsdag ved å notere 1:15.948 rundt Grand Prix-banen i Monaco. Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen var de som var nest raskest og tredje raskest. I den andre treningen derimot var Lewis Hamilton den raskeste ved å notere 1:15.140. Nico Rosberg og Kimi Raikkonen var nest raskest og tredje raskest. Fernando Alonso som vant Monaco Grand Prix foran Lewis Hamilton i fjor var syvende raskest i begge testene torsdag. I dag fredag har det ikke vært noen ordinær fredagsaktivitet i Monaco.

Det har derimot vært litt hett rundt Max Mosley igjen de siste dagene. Max Mosley har vist seg offentlig for første gang etter sexorgieskandalen som ble avslørt av News of the World i slutten av mars. Fremtiden til Max Mosley vil bli avgjort under en høring i det internasjonale bilsportforbundet FIA den 3. juni. Max Mosley sine vanlig oppgaver i form av å være president i FIA har blitt deligert til Marco Piccinini under Monaco Grand Prix. Max Mosley har derimot hatt diverse møter med Ferrari-sjef Stefano Domenicali og Renault-sjef Flavio Briatore på sitt kontor for å diskutere videre kostnadskutt i Formel 1. Selv om Max Mosley skulle få fornyet tilliten i FIA vil han trekke seg da hans verv som FIA-president er over i oktober 2009.

Frank Williams runder forøvrig sitt Formel 1-løp nummer 600 denne helgen. Frank Williams er nå den som har vært med lengst i Formel 1 gjennom hele historien. Hans første Formel 1-løp var Spania Grand Prix i 1969. I løpet av de 40 årene Williams har vært med i Formel 1 har de vunnet 113 løp. Selv om Frank Williams havnet i rullestol etter en bilulykke i Frankrike i 1986 har han ikke mistet entusiasmen.

Lewis Hamilton drømmer om en Monaco Grand Prix-seier etter å ha blit nummer to etter Fernando Alonso i fjor og være den raskeste under torsdagens trening. Denne helgen kjører de to McLaren-førerne med hjelmer med flere hundre små Steinmetz-diamanter. Diamantene på toppen av hjelmene er danner signaturen til henholdsvis Lewis Hamilton og Heikki Kovalainen. Lewis Hamilton har signert en femårskontrakt med McLaren som vil gi ham nesten 700 millioner kroner. I tillegg er han i ferd med å inngå en sponsoravtale med Reebok som er verdt nye 100 millioner kroner. Får han denne avtalen i havn vil han være Englands best betalte idrettsutøver. Det vil si at han vil tjene mer penger enn David Beckham.

Nytt denne helgen er at McLaren er har blitt flyttet oppover i pit lane igjen. Nå har Mclaren blitt plassert i den femte pitboksen, nærmere bestemt mellom Williams og Red Bull Racing. Mclaren ble i Bahrain flyttet til den aller siste pitboksen etter påståtte protester fra konkurrentene. Ordren kom fra Max Mosley, men det er ingen som vet hvem som protesterte. McLaren på sin side sa at det ikke spilte noen rolle hvor de stod, men at det egentlig var en fordel at de stod helt nederst. Der hadde de ingen hindringer etter depotstoppene. Kanskje det var noen som innså at det ikke var å regne som en straff å plassere McLaren i den siste pitboksen allikevel? Hvilken pitboks man får tildelt er rett og slett resultatlista fra konstruktørmesterskapet året før. Siden McLaren ble diskvalifisert fra konstruktørmesterskapet i fjor og ble stående med null poeng, var det egentlig naturlig at de fikk den siste pitboksen. Men av en eller annen merkelig grunn fikk de tildelt pitboks nummer fem.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/23/lewis-hamilton-raskest-under-treningen-i-monaco/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.