Max Mosleys fremtid avgjøres i juni

Jeg vet ikke hvor mye det har vær snakk om FIA-president Max Mosleys sexorgie-video her oppe i Norden, men i Formel 1-sirkuset har det vært det heteste samtaletemaet siden McLaren-spionskandalen i fjor. Det overskygget fullstendig Bahrain Grand Prix sist helg. Saken er den at skandaleavisen News of the World har avslørt Max Mosley i en sexorgie med fem prostituerte med nazistiske undertoner i slutten av mars. De aller fleste fikk vel rimelig sjokk vil jeg tro, og trodde ikke at dette kunne være sant. Max Mosley derimot har gått ut og beklaget det hele og bekreftet at det er han som er med i videoen. Max Mosley anmeldte News of the World dagen etter i håp om å få stoppet dem i å publisere videoen. Han fikk mirakuløst avisen til å fjerne videoen ganske fort.

Men det er først i dag saken har blitt avgjort i retten. Selv om saken til slutt endte i britisk høyesterett, fikk ikke Max Mosley medhold av dommeren. Selv om videoen både er avslørende og en krenkelse av hans privatliv, så han det som en meningsløst gest å forby News of the World å publisere videoen. Videoen er allerede tilgjengelig ett utall av steder på internett allerede. Før News of the World rakk å fjerne videoen fra sine websider, var det andre som hadde kopiert videoen og lastet den opp til blant annet youtube. News of the World svarte raskt på deres seier i retten med å legge ut videoen på nytt. I tillegg har de lagt ut nye videoklipp og publisert seks spørsmål de gjerne vil ha svar på.

Max Mosleys fremtid som FIA-president vil avgjøres under en høring i det internasjonale bilsportforbundet FIA den 3. juni. Det var Max Mosley selv som ønsket å kalle til en ekstraordinær generalforsamling, ett ønske han har fått innvilget. Det blir derimot en god stund å vente for Max Mosley frem til 3. juni. Det er flere av Formel 1-teamene og andre motor- og bilrelaterte organisasjoner som den senere tid har gått ut og tatt avstand til det hele og ønsker at Max Mosley trekker seg fra sin stilling som FIA-president. Hvis Max Mosley ikke har fortsatt tillitt i generalforsamlingen i FIA den 3. juni går jeg ut ifra at han blir bedt om å fratre sin stilling. Da går jeg ut ifra at denne saken blir lagt død forholdsvis fort.

Hvis han derimot fortsatt har tillit hos FIA og blir sittende, regner jeg med at dette kommer til å være en belasting for Formel 1 i lang tid fremover. Jeg for min del står fortsatt ved at Max Mosley ikke har gjort noe ulovlig eller galt, men om det var særlig smart, det er en annen sak. Men jeg håper at saken roer seg ned fremover slik at vi kan konsentrere seg om det Formel 1 dreier seg om, selve Formel 1-løpene og konkurransen førerne og teamene seg i mellom! Men jeg er redd at mange bruker dette for alt hva det er verdt for å sverte Max Mosley så mye at de blir kvitt ham. Max Mosley har ikke alltid vært så populær som FIA-president og de avgjørelsene han har tatt. Mannen er en eldre konservativ mann som har sine egne sterke meninger. Mer på itv-f1.com og timesonline.co.uk!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/09/max-mosleys-fremtid-avgjores-i-juni/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.