Klokkekjøp i juni

Selv om det ifølge blog.kak.net ikke ser ut til at jeg har kjøpt noen nye klokker siden september 2011, så er nok det bare en illusjon. Så «klokkegal» som jeg er, skal det nok mye til at jeg ikke kjøper meg ei ny klokke nå og da. Og ett helt år uten en eneste ny klokke? Det virker for meg helt utenkelig. Så kan man jo selvfølgelig spørre seg: Trenger jeg flere klokker? Har jeg behov for flere klokker? Nei, kanskje ikke. Men har jeg lyst på flere klokker? JA SÅ ABSOLUTT! Men, jeg prøver å begrense meg litt da, slik at jeg ikke tar helt av. For jeg skal jo tross alt ha tid og anledning til å bruke det jeg kjøper også. Men en ting er ihvertfall helt sikkert, etter at jeg kjøpte min første klokke over tusenlappen, har jeg ikke brukt de gamle «billige ebay-klokkene» mine noe særlig. Klokka jeg snaker om er selvfølgelig Fossil-klokka jeg kjøpte i København i september 2009. Det har allerede rukket å bli 3 år siden allerede! Det er dog ikke så lenge siden jeg byttet batteri på denne klokka.

I juni i år (2012) klarte jeg ikke å dy meng lengre, da ble det to kjøp hos Klokk’s ImportHotel Valhalla her i Fredrikstad, får jeg meg fortsatt til å si. Selv om jeg faktisk bor i Greåkerdalen, Sarpsborg nå. Men det er som jeg sier til alle som lurer: Jeg kommer aldr til å bli særping! Jeg er født og oppvokst i Fredrikstad og det er der hjertet mitt ligger! At jeg bor i Sarpsborg nå, spiller ingen rolle. Slike kjøp arter seg som regel at jeg prater ganske mye med Roy på forhånd, før jeg ender opp i butikken for å se på klokkene. Det er ikke alltid jeg ender opp med å kjøpe det jeg dro dit for å kjøpe, men sånn er det jo. Det er ikke alltid jeg får den samme «love» følelsen for klokkene når jeg ser dem i virkeligheten. Noen ganger det også omvendt. Klokker som jeg ikke synes ser noe særlig ut på bildet, får jeg «instant love» for når jeg ser dem i virkeligheten.

Swiss Legend sin Abyssos-klokke må jeg innrømme at jeg har vært svak for i lengre tid, men den har vært i en litt høyere prisklasse enn jeg har prøvd å holde meg til. Men etterhvert er man bare nødt til å slå til. Jeg kunne rett og slett ikke la den klokka bli igjen i butikken, den måtte bli med meg hjem og få et nytt og bedre hjem! Vanligvis pakker jeg ut klokkene og tar bildene før jeg tar dem i bruk, det er rene ritualet faktisk. Men denne gangen ble det ikke noen bilder og heller ikke noen skriving. Jeg har derfor brukt klokka siden midt av juni frem til nå. Det er selvfølgelig alltid ekstra stas med nye ting, og man har en tendens til å gi dem mer «oppmerksomhet» enn det man har fra før. I dette tilfellet har det nok vært ganske ekstremt, for Swiss Legend Abyssos-klokka har jeg brukt veldig mye.

Spesifikasjonene på klokka er jo heller ikke til å kimse av, den er vanntett til 1000 meter, 48 mm i diameter, 19 mm tykk og har ett sveitsisk automatikk ETA-urverk. Klokkeboksen som følger med er forøvrig ikke en ordinær klokkeboks, men derimot en klokkevrider. Siden Swiss Legend Abyssos-klokka er en automatikklokke, er den avhengig av å brukes for å ikke stoppe. Det er her denne klokkevrideren kommer inn i bildet. Når jeg ikke bruker klokka plasseres den i klokkevrideren og den trekker klokke automatisk for meg. Den vrir/snurrer klokka rundt i boksen i x antall minutter før den står stille i x minutter. Dette repeteres hele tiden, slik at klokka til enhver tid er trukket opp og ikke stopper. Jeg har jo ei automatikklokke fra før, min store Engelhardt. Men siden den ikke står i en klokkevrider, er jeg nødt til å stille den hver gang jeg bruker den. Uten bruk i litt over et døgn, stopper den, naturlig nok.

Swiss Legend Abyssos var derimot ikke den eneste klokka jeg kjøpte denne dagen. Jeg tok også med meg en Invicta Russian Diver med blå urskrive. Spesifikasjonene på denne klokka er nok litt mer «standard» enn Swiss Legend Abyssos, men det er allikevel en utrolig kul klokke dette også! Den er stor (52 mm), knall blå urskrive og er faktisk min første klokke med blå urskive! Men ved siden av min Swiss Legend Abyssos, fremstår nok dette som en billig og «enkel» klokke. Men, jeg liker å ha litt å variere i. Både i størrelse, stil og ikke minst farger! Invicta har faktisk flere slike Russian Diver som er utrolig stilige, men det var det å begrense seg litt da. Var faktisk innom Klokk’s Import noen uker senere og holdt på å kjøpe meg enda en Russian Diver. Men jeg klarte faktisk å gå fra å nesten vurdere å kjøpe 3 klokker til, til å dra tomhent hjem.

I tillegg til alt det andre jeg har sagt opp Swiss Legend Abyssos-klokka, kan jeg ikke få sagt hvor utrolig behagelig silikonremmene til Swiss Legend er! De er utrolig behagelig å ha på armen, myke og en utrolig fantastisk finish og følelse å ha på armen! Det gjelder selvfølgelig Swiss Legend Abyssos-klokka jeg kjøpte i juni, men også Swiss Legend Trimix Diver‘en jeg kjøpte i januar i fjor! Jeg har vært borti ganske mange modeller fra Swiss Legend nå, og uansett prisklasse er silikonremmene deres helt fantastiske å ha på armen! Favoritten min er fortsatt metallenke, men silikonremmene fra Swiss Legend er en utrolig god nummer to!

                                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/09/16/klokkekjop-i-juni/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.