Lewis Hamilton på pole position i Australia

Jeg var på forhånd spent på hvordan årets Formel 1-sesong ville starte. Spesielt Lewis Hamilton som tok både Formel 1 og verden med storm i sin debutsesong i fjor. Alle regnet vel med at kampen ville stå om de 3 samme sjåførene i år som i fjor, Lewis Hamilton, Fernando Alonso og ikke minst Kimi Raikkonen. Det var jo som vi husker Kimi Raikkonen som trakk det lengste strådet til slutt i fjor og sikret seg verdensmester-tittelen!

Det gikk derimot ikke Kimi Raikkonen sin vei under dagens kvalifisering i Australia. Han hadde problemer med drivstofftrykket i sin Ferrari og måtte ta til takke med 16. startspor, etter å ha blitt slått ut allerede i den første kvalifiseringen. Det gikk i grunn ikke så veldig bra for Fernando Alonso heller, som måtte ta til takke med 12. startspor. Jeg vet ikke hva som var hans problem, men det fungerte åpenbart ikke optimalt for Fernando Alonso og Renault i dag. Teamkollega Nelsinho Piquet endte nemlig nest nederst på resultatlisten.

For Lewis Hamilton gikk det derimot mye bedre for. Han sikret seg pole position foran Australia Grand Prix. Nest best var Robert Kubica i BMW og Heikki Kovalainen gjorde dagen fullkommen for McLaren-Mercedes med sitt 3. startspor. McLaren-Mercedes starter derfor fra 1. og 3. startspor, med en BMW mellom seg. Best plasserte Ferrari fra Felipe Massa på en 4. startposisjon. De neste startsposisjonene er: Nick Heidfeld, Jarno Trulli, Nico Rosberg og David Coulthard.

For første gang siden 2006-sesongen, har jeg nå mulighet til å se Formel 1 igjen, etter at Canal Digital sine kunder fikk TV3 den 3. mars. Jeg er derimot ikke helt sikker på om jeg kommer til å se Australia Grand Prix enda. Årsaken er enkelt og greit at sendingen på TV3 starter kl 05:55 søndag morgen! I tillegg går 12 timers løpet på Sebring i American Le Mans av stabelen i skrivende stund. Mer om dette på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/15/lewis-hamilton-pa-pole-position-i-australia/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.