Audi R10 TDI tok sin 3. pole position på 3 forsøk!

Audi R10 TDI’ene er tilbake i USA og skal fullføre resten av ALMS (American Le Mans Series)-sesongen etter at Audi R8 har hatt 3 «gjesteopptredener» mens Audi R10 TDI har vært i Europa i sammenheng med 24 timers løpet Le Mans. Audi R8 overtok staffettpinnen etter Audi R10 TDI’s seier på Sebring i mars og har sikret 2 av 3 totalseire i ALMS og 3 av 3 LM P1 klasseseire. Audi R10 TDI har derfor det beste utgangspunktet den kunne få etter å ha vært borte fra ALMS de 3 siste løpene. Det hele startet med en test på torsdag hvor Porsche RS Spyder’ene var raskest, noe overraskende vil noen si. Det samme gjentok seg i den første fritreningen på fredag, men i den andre fritreningen slo Audi R10 TDI tilbake! Allan McNish var raskest med en tid på 2:22,545, Dyson Racing var nest raskest med sin Lola og Frank Biela var 3. raskest. Porsche RS Spyder’ene ble nr 4 og 5 i den siste fritreningen.

I kvalifiseringen var jeg derfor spent på hva slags tider de ville klare å sette. Kvalifiseringen varer i bare 20 minutter og de to Audi R10 TDI’ene gjorde ikke mange forsøkene på å sette beste tid. Det første forsøket resulterte i 2. startposisjon for Frank Biela, mens Allan McNish var ett godt stykke ned i feltet. Men like før kvalifiseringen var over forsøkte Audi R10’ene seg på nytt og utklasset hverandre som resulterte i at de starter fra front row begge to i ALMS-løpet i Salt Lake City i Utah. Frank Biela tok pole position med utrolige 2:21,553 og Allan McNish starter fra 2. startposisjon med tiden 2:21,762. Bare 0,209 sekund skilte disse to Audi R10’ene i kvalifiseringen! Dyson Racing med deres Lola starter i 3. startspor og Porsche RS Spyder’ene starter fra 4. og 5. startspor. Det blir spennende å se hvordan Audi R10 TDI’ene klarer seg i ett såpass kort løp som ett ALMS-løp er, på bare 2 timer og 45 minutter. Audi R10 TDI’ene er i hovedsak laget for 24 timers løpet Le Mans, og det vil derfor bli spennende å se hvordan den klarer seg i en kortere distanse. Audi R10 TDI’ene debuterte i ALMS-løpet på Sebring i mars, men dette er det lengste løpet i ALMS-sesongen med sine 12 timer. Banen i Salt Lake City er forøvrig den lengste iløpet av hele ALMS-sesongen, og faktisk den lengste permanente banen i Nord-Amerika med sine 7,242 kilometer.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/15/audi-r10-tdi-tok-sin-3-pole-position-pa-3-forsok/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.