Kimi Raikkonen på pole position igjen

Kimi Raikkonen sikret seg sin andre pole position på rad denne helgen. Fernando Alonso hadde fått en tidsstraff på 2 sekunder i kvalifiseringen for å kjøre forbi ved gulflagg under treningen i går og Michael Schumacher hadde fått 2 sekunder tidsstraff for å kjøre forbi under rødflagg under treningen idag. Disse to hadde derfor ingen sjanse til å sikre seg pole position på Hungaroring, men begge kom seg videre etter kvalifisering 1, men ble «knocked out» etter kvalifisering 2. Michael Schumacher kvalifiserte seg til 12. startposisjon og Fernando Alonso kvalifiserte seg til 15. startposisjon. Jenson Button som kvalifiserte seg til 4. startposisjon blir dog flyttet ned 10 plasser pga motorbytte. Siden Michael Schumacher var «satt ut av spill» i kampen om pole position, hadde Felipe Massa en gylden mulighet til å sikre seg sin første pole position i Formel 1.

Det klarte han derimot ikke, da Kimi Raikkonnen knep pole position på siste runde etter at kvalifiseringen var over. (man får fullføre runden man er på) Rubens Barrichello i Honda starter fra 3. startposisjon og Pedro de la Rosa vil rykke opp til 4. startposisjon (etter at Button har blitt flyttet 10 plasser ned). På plassene etter finner vi Pedro de La Rosa, Mark Webber, Ralf Schumacher, Giancarlo Fisichella og Jarno Trulli. Roberto Kubica som erstatter Jacques Villeneuve kvalifiserte seg foran teamkollega Nick Heidfeld. Det blir spennende å se om Alonso og Schumacher kan klatre opp til viktige poeng i morgendagens løp på Hungaroring. Banen er forøvrig kjent for å være vanskelig å kjøre forbi på. Det har dog blitt bedre etter endringene som ble utført i 2003.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/05/kimi-raikkonen-pa-pole-position-igjen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.