Lewis Hamilton på pole til Italia Grand Prix

Denne helgen var det flere momenter som det var spenning rundt. Hvordan ville Giancarlo Fisichella gjøre det for første gang i en Ferrari, hvordan ville Vitantonio Liuzzi gjøre det i Force India etter å ha vært borte fra Formel 1 så lenge, og ville Force India være like sterke på Monza som de var på Spa for 2 uker siden? Der kjørte Giancarlo Fisichella inn til overraskende pole og til en utrolig imponenerende 2. plass bare 0.9 sekunder bak vinnende Kimie Raikkonen! Kort oppsummert ble det en trøblete start for Giancarlo Fisichella i Ferrari, mens Vitantionio Liuzzi og Adrian Sutil i Force India gjorde det veldig bra! I tillegg gjorde Brawn GP det ganske bra, mens Red Bull gjorde det i grunn ikke så veldig imponerende. Ihvertfall ikke tatt i betraktning hvor mye raskere Red Bull har virket i forhold til Brawn GP de siste løpene.

I den første kvalifiseringen i dag gikk Jaime Alguersuari, Sebastian Buemi, Nico Rosberg, Kazuki Nakajima og Timo Glock ut allerede. At de to Toro Rosso-førerne Alguersuari og Buemi gikk ut var kanskje ikke så overraskende, kanskje ikke når det gjelder Williams-fører Kazuki Nakajima heller. Men at Nico Rosberg og Timo Glock gikk ut, i henholdsvis en Williams og en Toyota, var nok mer overraskende. Men Toyota har vært veldig varierende denne helgen. De har både vært veldig høyt oppe på trening og veldig langt nede. Ikke noen jevne resultater med andre ord. Nico Rosberg har vel alltid gjort det bedre enn teamkollega Kazuki Nakajima i sine Williams-biler, men denne helgen har det vært helt bedrøvelig. Men ett likhetstrekk her er jo at både Williams og Toyota kjører med Toyota-motorer. Er de rett og slett ikke raske nok på den raske Monza-banen? Jarno Trulli i den andre Toyotaen gikk derimot videre til den andre kvalifiseringen.

Men i den andre kvalifiseringen var det enda mer mannefall, også blant de store teamene. Nick Heidfeld, Giancarlo Fisichella, Robert Kubica, Romain Grosjean og Jarno Trulli gikk ut i den andre kvalifiseringen. Begge BMW-førerne, Nick Heidfeld og Robert Kubica måtte bryte den andre kvalifiseringen pga tekniske problemer. Mest sannsynlig motorproblemer. De begge måtte parkere bilene sine langs banen og forlate bilene til fots.

I den tredje og mest avgjørende kvalifiseringen var det spennende helt til siste bil hadde gått over målstreken på overtid som vanlig. Den ene føreren etter den andre noterte bestetid og Adrian Sutil i Force India klarte å slå bestetiden til Kimi Raikkonen på overtid til vill jubel her hjemme. Det er utrolig gøy at ett så lite team som Force India plutselig gjør det så bra! Men Adrian Sutil måtte dessverre se seg slått av Lewis Hamilton på hans siste runde. Lewis Hamilton og McLaren har vært utrolig raske på Monza denne helgen! Lewis Hamilton starter derfor fra pole under Italia Grand Prix i morgen med Adrian Sutil i Force India rett bak seg. Tredje raskeste fører var Kimi Raikkonen i sin Ferrari.

Hele startefeltet er som følger: Lewis Hamilton, Adrian Sutil, Kimi Raikkonen, Heikki Kovalainen, Rubens Barrichello, Jenson Button, Vitantonio Liuzzi, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Mark Webber, Jarno Trulli, Romain Grosjean, Robert Kubica, Giancarlo Fisichella, Nick Heidfeld, Timo Glock, Kazuki Nakajima, Nico Rosberg, Sebastien Buemi og Jaime Alguersuari. Selv om det bare ble en 14. startposisjon for Giancarlo Fisichella som var en vinnerkandidat i forrige løp, er dette uansett ett bedre resultatet enn hva Luca Badoer klarte å prestere i sine to forsøk i Ferrari’en. Men jeg må innrømme at jeg hadde større forhåpninger om italieneren i Ferrari. Men det kan selvfølgelig også ha noe med at han kjørte av banen i den tredje fritreningen som ble kjørt tidligere i dag. Det var derimot utrolig gøy å se at Vitantonio Liuzzi kvalifiserte seg til en utrolig flott 7. startposisjon etter å ha vært borte fra Formel 1 så lenge! Force India er virkelig i støtet om dagen! Det blir spennende å se hvordan Italia Grand Prix arter seg i morgen fra kl 14:00 på Viasat Sport og Motor. Sendingen starter allerede kl 13:30 på Viasat Sport!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/12/lewis-hamilton-pa-pole-til-italia-grand-prix/

2 kommentarer

 1. Nok en gang et kjemperesultat av Force India Mercedes! Hurra!

  • kak12 september, 2009 kl 21:52
   Forfatter

  Det var utrolig gøy å se kvalifiseringen i dag også, Mats! Må innrømme at jeg brølte ut idèt Adrian Sutil satt bestetid i kvalifiseringen! Katten min Tom pilte avgårde og lurte fælt på hva jeg hyla sånn for! 😀

  Det er utrolig gøy å se at Force India gjør det så bra som det gjør om dagen! Kjipt med Giancarlo Fisichella som ikke får det like bra til i sin første helg med Ferrari, men det bedrer seg nok fra neste løpshelg, tenker jeg!

  Nå har vektene på bilene som deltok i den tredje kvalifiseringen blitt offentliggjort, og de 3 fremste på startoppstillingen er også de letteste. Av de 3 er Lewis Hamilton lettest. 653.5 kilo, 655 kilo og 662 kilo. Mens de neste veier 683, 688.5, 687, 679, 677, 682 osv.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.