Giancarlo Fisichella på overraskende pole til Belgia Grand Prix

Det har vært ganske mange overraskelser under dagens Formel 1-kvalifisering til Beligia Grand Prix på Spa-Francorchamps. Men det var overhodet ingen overraskelse at Luca Badoer som erstattet Felipe Massa i Europa Grand Prix og denne helgen ikke imponerte stort denne helgen heller. Han kvalifiserte seg til siste startposisjon sist helg, og repeterte den bragden også denne helgen. Han klarte også å spinne av banen og smelle i dekkbarrieren og ødelegge det ene bakhjulet på sin Ferrari. Der stod han fast i sandfella og kom seg ikke videre. Jeg regner med at det ikke finnes en eneste levende sjel i denne verden som er videre imponert over hva Luca Badoer presterer som erstatter for Felipe Massa. Denne mannen ser vi ikke under Italia Grand prix på Monza om 2 uker!

I tillegg til Luca Badoer gikk også Romain Grosjean, Kazuki Nakajima, Jaime Alguersuari og Sebastien Buemi ut i den første kvalifiseringen. Dermed var begge Toro Rosso-bilene ute av kvalifiseringen allerede. I den andre kvalifiseringen var det nok ikke like lett å spå hvem som kom til å ryke ut. Derfor var også overraskelsen enda større når Heikki Kovalainen, Jenson Button, Fernando Alonso, Lewis Hamilton og Adrian Sutil røk ut! Hva er det som egentlig skjer med Jenson Button for tiden? Han var uten tvil den raskeste Brawn GP-føreren tidligere i sesongen, men nå blir han gjentatte ganger slått av teamkollega Rubens Barrichello. Man skal nok heller ikke se bort fra at Rubens Barrichello har fått en enorm boost med selvtillit etter seieren i Europa Grand Prix for en uke siden!

I den siste og avgjørende kvalifiseringen var Kimi Raikkonen først ute med å sette en rundetid. Den så også ut til å være veldig god. De neste som passerte målstreken etter første runde klarte ikke å hamle opp med hans tid. Men så kom det plutselig en rekke med førere som kjørte rett inn i depotet. De skulle nok inn for å legge på nye og bedre dekk for å hamle opp med tiden Kimi Raikkonen hadde satt. Og den ene etter den andre slo tiden til Kimi Raikkonen, men vi alle ble nok utrolig overrasket over å se hvem som endte opp med å sette de raskeste rundetidene under dagens kvalifisering! Denne helgen har enkelte team hatt veldig store problemer med mellomtidene i den andre sektoren, mens andre team har gjort det utrolig bra i denne sektoren! Toyota og BMW er av de to teamene som har gjort det veldig bra hele denne helgen!

Men den mannen som startet fra pole position i morgen er ingen ringere enn Giancarlo Fisichella i sin Force India. Hvem hadde vel trodd det på forhånd? Force India er ett utrolig lite team i Formel 1-sirkuset og har med dette sikret seg sin første pole position i historien! Det som blir spennende å se er hvor mye bensin Giancarlo Fisichella har i sin Force India. Etter pressekonferansen kom det frem at de hadde «normal» mengde med bensin i bilen, men vi får vel vente og se på de offisielle tallene som kommer om en times tid! Den som sikret seg andre startposisjon var Jarno Trulli. Neste rad på startoppstillingen er tatt av Nick Heidfeld og Rubens Barrichello. Hele startoppstillingen til Belgia Grand Prix er: Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, Nick Heidfeld, Rubens Barrichello, Robert Kubica, Kimi Raikkonen, Timo Glock, Sebastian Vettel, Mark Webber, Nico Rosberg, Adrian Sutil, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Jenson Button, Heikki Kovalainen, Sebastien Buemi, Jaime Alguersuari, Kazuki Nakajima, Romain Grosjean og Luca Badoer.

Hvem hadde vel trodd at både Giancarlo Fisichella og Adrian Sutil skulle kvalifisere seg til bedre startposisjoner enn både Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Jenson Button og Heikki Kovalainen? For ikke å snakke om å stikke avgårde med pole position? Det blir utrolig spennende å se hva Giancarlo Fisichella klarer å få ut av denne startposisjonen i morgen! Hvis det viser seg at han har kjørt kvalifiseringen med en lett bil, vil han måtte kjøre inn mye tidligere i morgen. Men uansett om han har kjørt med en lettere bil enn de andre, er det fryktelig imponerende at han klarte å være raskest under den siste og avgjørende kvalifiseringen i dag! Men når man ser på de tidene som ble stat i kvalifisering 1, 2 og 3, så følger tidene til både Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, Nick Heidfeld og Rubens Barrichello. Det ser derfor ikke ut til å være noe ekstremt store forskjeller ute og går. Hvis Force India har klart å sikre seg pole position med tilsvarende bensinmengde som de andre førerne, er dette rett og slett sensasjonelt! Følg med på Belgia Grand Prix på Viasat Sport og Motor i morgen fra kl 13:30!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/29/giancarlo-fisichella-pa-overraskende-pole-til-belgia-grand-prix/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.