Taken

Dette er en film jeg har hatt lyst til å se lenge, og som jeg har gledet meg til å se hele uka. Nemlig Taken fra 2008 med Liam Neeson. Jeg har vurdert å kjøpe den på Blu-ray ganske mange ganger, men jeg har vært litt tilbakeholden fordi den ikke har blitt satt noe ned i pris enda. Men når jeg i begynnelsen av denne uka så at den vill bli sendt på TV1000HD kl 20:00 i kveld, ble det til og med lagt til en påminnelse i Lightening/Thunderbird for å forsikre meg om at jeg ikke ville glemme filmen. Jeg husket i grunn ikke hva den handlet om, men tittelen sier jo litt. Dette var uten tvil en heidundrande actionfilm fra start til slutt! Hærlig actionfilm fra A til Å!

«Den tidligere CIA-agenten Bryan Mills (Liam Neeson) får sitt livs sjokk da han på telefonkontakt med sin 17 år gamle datter Kim (Maggie Grace, kjent fra TV-serien Lost), som er på ferie med en venninne i Paris, får høre at noen har brutt seg inn på deres hotellrom. Jentene er i ferd med å bli kidnappet mens Bryan befinner seg helt hjelpesløs på et annet kontinent. Bryan setter inn hele sitt arsenal av effektive og dødelige ferdigheter og tar opp kampen for å finne Kim og hennes venninne.

Kidnapperne skal straffes og han regner med å ha 96 timer på å finne dem før de vil være borte for all tid. Et ubønnhørlig kappløp med tiden er i gang, og det finnes ikke rom for nåde. Taken er en intens, adrenalinpumpende actionthriller fra Luc Besson, mannen bak kinosuksesser som Det Femte Elementet, Leon og Transporter. Med en hardtslående Liam Neeson er dette de kjappeste 96 minuttene du vil oppleve i ditt liv.» (sitat platekompaniet.no)

Når jeg nå har lest igjennom beskrivelsen av filmen, ser jeg jo at ett stikkord som er en grunn god nok til at jeg gjerne vil se en film, nemlig Luc Besson. Jeg er utrolig glad i filmene han står bak! Og denne filmen skuffet på ingen måte! Liam Neeson spiller en tidligere CIA-agent som har trukket seg tilbake for å leve ett roligere liv i nærheten av datteren sin. Men på pga sin bakgrunn er han veldig skeptisk til at datteren som bare er 17 år skal dra være alene i Paris en hel sommer sammen med ei venninne på 19 år. Noen vil kanskje si at han er litt paranoid, men det er nok fordi han har sett mer av verden og mer elendighet enn de aller fleste.

Men han velger til slutt å tillate reisen til Paris, men det han ikke vet er at dette er en tur hvor de skal følge U2 rundt i Europa og at de dem skal bo hos faktisk ikke er hjemme, men på ferie på Spania. Det tar ikke lange tiden før helvette er løs og Bryan Mills som spilles av Liam Neeson må ta frem gamle kunster igjen. Dette er en utrolig spennende actionfilm hvor man virkelig får valuta for pengene. Den tar opp temaet Human trafficing og vi ser derfor en litt annen vinkling på kidnapping enn hva man vanligvis ser på film. Vanligvis er det noen som er ute etter løsepenger for de man kidnapper. Men her er det ikke der pengene ligger. Men derimot kjøp/salg av mennesker.

Dette er uten tvil en film jeg vil anbefale, og jeg skal ha den i min filmsamling etterhvert!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/12/taken/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.