Lewis Hamilton disket fra Australia Grand Prix

Akkurat som det ikke allerede har vært mer enn nok frem og tilbake når det gjelder resultatet etter Australia Grand Prix. I saken mot Jarno Trulli som ble idømt en drive through-straff som ble omgjort til en stipulert 25 sekunders tidsstraff i ettertid har FIA gått helt nye veier. Drive through-straffer kan ikke ankes og Toyota hadde gitt opp å klage på FIA sin avgjørelse om å ilegge Jarno Trulli 25 sekunders tidsstraff. Det resulterte at Jarno Trulli ble flyttet ned fra en 3. plass til en 12. plass.

Men i dag ble plutselig Jarno Trulli og Lewis Hamilton kalt inn til nye «avhør» hos FIA på Sepang-banen i Malaysia. Vi alle som følger med på Formel 1 har hele tiden kjent til innholdet i kommunikasjonen mellom Lewis Hamilton og teamet om hva som skjedde under gulflagg under siste del av Australia Grand Prix. Men det er tydeligvis ikke helt det samme som kom frem under det første «avhøret» av Lewis Hamilton. I dag har både Lewis Hamilton og Jarno Trulli vært inne igjen. Denne gangen har FIA hatt tilgang til radiokommunikasjonen mellom teamene og førerne og kommer frem til en annen konklusjon.

Lewis Hamilton har helt utrolig blitt diskvalifisert fra Australia Grand Prix for å ha bevisst gitt misledende informasjon til FIA. McLaren-teamet på sin side mener at Lewis Hamilton ikke har løyet ovenfor FIA. Dette vil åpenbart ingen ende ta. Lewis Hamilton har blitt diskvalifisert og fratatt 3. plassen han fikk under Australia Grand Prix. Det samme gjelder selvfølgelig de 6 poengene McLaren fikk i konstruktørmesterskapet.

Resultatlista etter Australia Grand Prix ser derfor slik ut: Jenson Button, Rubens Barrichello, Jarno Trulli, Timo Glock, Fernando Alonso, Nico Rosberg, Sebastien Buemi, Sebastien Bourdais, Adrian Sutil, Nick Heidfeld, Giancarlo Fisichella, Mark Webber, Sebastian Vettel, Robert Kubica og Kimi Raikkonen. I førermesterskapet leder Jenson Button med 10 poeng, Rubens Barrichello ligger på 2. plass med 8 poeng og Jarno Trulli ligger nå på 3. plass med 6 poeng. I konstruktørmesterskapet ligger Brawn på 1. plass med 18 poeng, Toyota ligger på 2. plass med 11 poeng og Renault ligger på 3. plass med 4 poeng.

Men det er muligens ikke siste gang resultatet etter Australia Grand Prix blir endret. 14. april blir høringen ang diffusor-klagen behandlet. Men jeg håper for Formel 1 sporten sin skyld at det ikke blir noen flere endringer nå. Per dags dato er diffusorene som Brawn GP, Toyota og Williams bruker lovlige. Den dagen de eventuelt blir kjent ulovlige, så får de endres og så får vi ta det derfra. Det blir for dumt å si at de først er lovlige gjennom 2 løp og så ombestemme seg med tilbakevirkende kraft.

Nå er det forhåpentligvis bare å se frem til Malaysia Grand Prix førstkommende helg!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/04/02/lewis-hamilton-disket-fra-australia-grand-prix/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.