Ingen straff til Lewis Hamilton etter Japanese Grand Prix

Bak sikkerhetsbilen skjedde det virkelig ting under Japanese Grand Prix forrige helg. Sebastian Vettel kræsjet inn i Mark Webber som lå på henholdsvis 2. og 3. plass. I en video publisert på youtube.com (klikk på linken for å se video) ser man tydelig at Lewis Hamilton svinger til høyre og slakker av i en venstresving. Siden det ikke er lov til å endre posisjoner bak safety car, resulterte dette i at Sebastian Vettel i grunn ikke hadde noe sted å gjøre av seg og endte med å kræsje inn i Mark Webber som lå foran. Etter løpet fikk Sebastian Vettel hele skylden for denne episoden og ble idømt 10 posisjoner ned i neste løp.

Etter at nye beviser har dukket opp har saken blitt sett på på nytt og det ble spekulert i at Lewis Hamilton ville bli straffet for denne litt uortodokse manøveren bak safety car. Det ble spekulert i både at han kunne miste seieren i Japan og bli flyttet 10 posisjoner ned i neste løp. I dag har derimot «dommen» kommet fra FIA, og de straffer ikke Lewis Hamilton pga denne manøveren. De mener at det ville være unødvendig strengt på bakgrunn av de ekstreme forholdene under Japanese Grand Prix. Lewis Hamilton lå nok for nærme safety car, og for å unngå å komme enda nærmere resulterte dette i en høyresving og en nedbremsing. Totalt sett ble dette det totalte kaos for Sebastian Vettel og Mark Webber, som begge endte med å bryte løpet. FIA har også bestemt å trekke den opprinnelige 10 posisjoner ned-straffen til Sebastian Vettel. Mer om dette på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/10/05/ingen-straff-til-lewis-hamilton-etter-japanese-grand-prix/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.