Lewis Hamilton vant overlegent i Tyskland

Tyskland Grand Prix ble ikke omtalt her for 2 uker siden, men Lewis Hamilton, Felipe Massa, Heikki Kovalainen og Jarno Trulli hadde kvalifisert seg til de beste startposisjonene. Lewis Hamilton tok starten foran Felipe Massa og bare dro og dro ifra. Lewis Hamilton hadde opparbeidet seg en ledelse på 15-16 sekunder når Timo Glock sitt bakhjulsoppheng gikk i stykker og sendte han med voldsom fart i murveggen. Etter grundig undersøkelser av bilen til Timo Glock etter hendelsen har Toyota innrømmet at det hadde vært en svakhet i hjulopphenget etter det forrige løpet som ikke hadde blitt oppdaget. Det gikk heldigvis bra med Timo Glock.

Etter kollisjonen ble sikkerhetsbilen sendt ut og Lewis Hamilton mistet derfor det store forspranget han mesterlig hadde opparbeidet seg. Men det gjorde selvfølgelig løpet litt mer spennende igjen. Så fort depotet ble åpnet forsvant omtrent hele feltet inn i pit lane for å gjøre unna depotstopp. Med unntak av Lewis Hamilton i toppen. Det var derfor utrolig spennende om Lewis Hamilton ville kunne opparbeide seg en såpass stor ledelse at han kunne foreta ett siste depotstopp og beholde ledelsen sin.

Lewis Hamilton tok starten etter at sikkerhetsbilen kjørte av, men klarte ikke å opparbeide seg en stor nok ledelse for å gjøre unna ett depotstopp. Men måtte derfor gjenoppta jakten på Felipe Massa som hadde gjort unna sine depotstopp. Nelson Piquet ledet forøvrig løpet på dette tidspunktet, men alle regnet med at han måtte inn for ett siste depotstopp han også. Kommentatoren på TV3 var også helt overbevist om det. Det kom derfor som en gedigen overraskelse når vi via teamradioen til Nelson Piquet ble gjort oppmerksom på at han hadde nok bensin for å fullføre løpet.

Reklamepauser er selvfølgelig en stor uting innen motorsport, eller live sport i det hele tatt, og TV3 hadde selvfølgelig reklamepause når Lewis Hamilton klarte å komme seg forbi Felipe Massa. Men vi fikk heldigvis se forbikjøringen i reprise. På dette tidspunktet var det fortsatt ikke klart at Nelson Piquet ikke skulle inn igjen, og ledet faktisk Tyskland Grand Prix. Men Lewis Hamilton klarte heldigvis å komme seg ganske lett forbi Nelson Piquet. Det virket ikke som om Nelson Piquet hadde noen sjanse eller ønsket å risikere alt for mye. Lewis Hamilton vant derfor dette løpet overlegent får man si, selv om løpet ble gjort unødvendig spennende ved at han ikke ble sendt i pit lane for å gjøre unna ett depotstopp når sikkerhetsbilen var på banen.

Lewis Hamilton vant med 5.5 sekunders margin til Nelson Piquet som kjørte inn til en overraskende andre plass for Renault. Felipe Massa sikret tredje plassen, 9.3 sekunder bak vinnende Lewis Hamilton. De neste poengplassene gikk til Nick Heidfeld, Heikki Kovalainen, Kimi Raikkonen, Robert Kubica og Sebastian Vettel. I førermesterskapet ledet nå Lewis Hamilton med 58 poeng. Felipe Massa lå på andre plass med 54 poeng, Kimi Raikkonen lå på tredje plass med 51 poeng, Robert Kubica lå på fjerde plass med 48 poeng og Nick Heidfeld lå på femte plass med 41 poeng. I konstruktørmesterskapet ledet Ferrari med 105 poeng, BMW lå på andre plass med 89 poeng og McLaren-Mercedes lå på tredje plass med 86 poeng.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/08/03/lewis-hamilton-vant-overlegent-i-tyskland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.