Lewis Hamilton vant kaotisk løp i regnet i Japan

Dagens Formel 1-løp i Japan gikk live på TV3 ved 6-tiden i morges, uansett hvor mye jeg hadde hatt lyst til å se på løpet, blir det vanskelig når jeg ikke har TV3. Dessverre er det TV3 som har sikret seg rettighetene for 2008 også. Men fra 2009 er det ny runde for å sikre seg Formel 1-rettighetene. Jeg krysser fingrene for at rettighetene da havner hos TV2 igjen. Men tilbake til helgens løp i Japan. Lewis Hamilton sikret seg pole position foran Fernando Alonso på den aller siste runden. 3. og 4. startposisjon gikk til Kimi Raikkonen og Felipe Massa. Mer om dette på itv-f1.com!

Dagens løp på Fuji-banen i Japan var det reneste badeland slik som det regnet i Japan i dag. Det var såkalt «standing rain» og det ble bestemt at løpet skulle starte bak safety car. Denne safety car-perioden varte i hele 19 runder og det var mye klabb og babb også under denne perioden. Men hovedvekten av problemene startet når feltet ble sluppet etter 19 runder bak safety car. Lewis Hamilton var også en av dem, men han klarte se heldigvis fra alt for store skader. Teamkollega Fernando Alonso derimot kræsjet ut og totalvarket sin McLaren Mercedes når det gjenstod 25 runder av Japanese Grand Prix. Fernando Alonso var på ingen måte alene om å ha problemer under dagens løp, det var totalt 9 biler som måtte bryte løpet, 5 av disse etter kollisjoner. De resterende 4 måtte bryte pga tekniske problemer.

Lewis Hamilton vant 8,3 sekunder foran Heikki Kovalainen (Renault) og økte derfor forspranget til Fernando Alonso til 12 poeng. Siden det bare gjenstår 2 løp av årets sesong er det bare 20 poeng igjen å kjøre om. Det vil si at Lewis Hamilton kan sikre Formel 1-seieren allerede på neste løp i Kina. 2. plassen til Heikki Kovalainen i dag er forøvrig årsbeste fra Renault. Kimi Raikkonen var den tredje og siste føreren på pallen i dag, 9,4 sekunder bak vinnende Lewis Hamilton. De neste poengplassene gikk til David Coulthard, Giancarlo Fisichella, Felipe Massa, Robert Kubica og Vitantonio Liuzzi. I førermesterskapet leder dermed Lewis Hamilton med 107 poeng, Fernando Alonso ligger på 2. plass med 95 poeng og Kimi Raikkonen ligger på 3. plass med 90 poeng. Det vil si at det fortsatt er en teoretisk sjanse for Kimi Raikkonen å sikre seg årets Formel 1-tittel, men da kan både Lewis Hamilton og Fernando Alonso ikke sikre seg ett eneste poeng i de to gjenstående løpene. Det vil jeg vel påstå er rimelig usannsynlig.

I konstruktørmesterskapet leder Ferrari med 170 poeng, BMW ligger på 2. plass med 90 poeng og Renault ligger på 3. plass med 51 poeng. McLaren Mercedes derimot er diskvalifisert fra årets fabrikkmesterskap etter «Spygate-skandalen» tidligere i år. Neste Formel 1-løp går av stabelen allerede neste helg i Kina. Mer om dette på vg.no og itv-f1.com!

OPPDATERING: I ettermiddag har det blitt besluttet å bestraffe Vitantonio Liuzzi med 25 sekunder for å passere Adrian Sutil under gulflagg i dagens Japanese Grand Prix. Det betyr at Vitantonio Liuzzi detter ned til 9. plass og får derfor ikke sitt første poeng i Formel 1-sirkuset noensinne. Dette ene poenget går derfor til Adrian Sutil og Spyker som rykker en plassering opp. Dermed er det Spyker F1 som får sitt aller første poeng, fremfor Toro Rosso. Mer om dette på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/09/30/lewis-hamilton-vant-kaotisk-lop-i-regnet-i-japan/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.