Forsinket på Glommaringen

Så forsinket som jeg har vært på Glommaringen i dag, tror jeg aldri jeg har vært før. De to første turene i morges gikk i grunn veldig bra, avgangene kl 8.30 og 9.30. Men etter å hatt pause i 1,5 time skulle jeg kjøre 12.15, 13.15, 14.15 og 15.30 turene på Glommaringen. Jeg har heller aldri kjørt mer enn tre turer etterhverandre, men dette var fire. Og det er kun tur nummer tre etter pausen som jeg fikk et ekstra kvarter til regulering (innhente forsinkelser). Men allerede når jeg skulle starte på 14.15-turen var jeg litt forsinket. Både pga trafikk og det faktum at jeg måtte en tur på toalettet. Etter at Glommaringen ble flyttet ned til spor 7 og 8, er det ikke like fort gjort å komme seg en tur på toalettet lengre. Nærmeste toalett er faktisk hos McDonalds i gågata.

Og etter dette ballet det mildt sagt på seg. 15.30-turen gikk 16 minutter forsinket og returen fra Sarpsborg kl 16.00 gikk 28 minutter forsinket. Jeg tror heller aldri at jeg har fått så mye kjeft for at jeg har vært forsinket noen gang heller. Enkelte passasjerer forventer at vi SKAL komme hvert eneste kvarter, så lenge rutetabellen sier dette. Men har de noen gang tenkt tanken at i rushtiden er det mye biltrafikk og ikke minst mange passasjerer, og at dette kan få konsekvenser? Tydeligvis ikke, for jeg fikk kjeft i tide og utide i dag. Det mest komiske tilfellet var kanskje når ei dame kommer på bussen ved Stabbuert og lurer på hvorfor vi er så forsinket. Det er pga trafikken sier jeg. Men det er jo like mye trafikk på den andre siden av veien, sier dama og peker på motsatt side av riksvei 109.

Da må jeg innrømme at jeg ikke så noen grunn til å svare noe mer. Det beste er nok bare å skylde på trafikken og la det være med det. Det hadde tydeligvis ikke falt denne damen inn at det kanskje var andre trafikale problemer andre steder på ruta til Glommaringen? Sånn som f.eks inn og ut av sentrum, over Greåkerbrua osv? Nei, vi skal tydeligvis fly over all annen trafikk og alltid være i rute. Kanskje vi skulle begynt å fly helikopter fra holdeplass til holdeplass? Tror nok ikke det hadde hatt et positivt utslag på billettprisene ihvertfall. Inntil trafikken og køene forsvinner, fortsetter jeg å gjøre så godt jeg kan i den samme køen som alle bilene står i.

De aller fleste passasjerene skjønner selvfølgelig hvorfor vi er forsinket og sier ingenting. Noen kommer også med positive og oppmuntrende tilbakemeldinger, men det er litt kjedelig med disse «sure kommentarene» som man selvfølgelig skal prøve å bare la prelle av. Men det er ikke alltid det er så lett. Men det skal veldig mye til før jeg tar meg nær av noe slikt, men det er bare så veldig unødvendig synes jeg. Jeg må innrømme at jeg var over pari sliten når jeg kom hjem fra jobb idag. Det er vel også unødvendig å si at bussen var parkert på anlegget ganske lenge etter at den skulle ha blitt parkert i dag. Jeg har det samme skiftet både i morgen og fredag, vi får se om det går noe bedre da. Men det jeg synes er mest frustrerende, er ikke at jeg får kjeft eller at jeg er forsinket, men at det er så unødvendig komplisert å få kommet seg på toalettet.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/06/25/forsinket-pa-glommaringen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.