Gjesteopptreden i Glommaringen

Siden skolene har hatt planleggingsdag i dag, med unntak av Steinerskolen og Borge ungdomsskole da, så har arbeidsdagen i dag blitt annerledes. I utgangspunktet skulle jeg vært på Vesterøy fra kl 6.50 til 15.30, men siden det ikke ble noen skolekjøring, skulle jeg jobbe fra kl 5.30 til 14.00. Men på tampen av vakta mi i går ble jeg oppringt av trafikkavdelingen som lurte på om jeg kunne kjøre et annet skift i dag. Skiftets innhold var kanskje ikke så attraktivt, men at jeg begynte kl 10.30 og var ferdig allerede kl 15.00 var så absolutt attraktivt! Jeg har jo fastlønn, så jeg får lønna mi uansett, selv om jeg bare var på jobb i 4.5 timer i dag. I dag har jeg nemlig hatt en gjesteopptreden i Glommaringen for første gang siden sommeren. Jeg husker ikke nøyaktig når i sommer jeg kjørte Glommaringen sist, men det begynner ihvertfall å bli en stund siden sist.

Hele skiftet bestod faktisk bare av 3 runder på Glommaringen (og et busskifte mellom tur 2 og 3) og en tur med Moum lokal. Men siden jeg ikke har kjørt Glommaringen på en stund og heller ikke hadde tenkt å gjøre det i overskuelig fremtid, har jeg ikke fulgt så nøye med på informasjon relatert til Glommaringen. Når jeg var ved Sarpefossen på første runde ringte jeg derfor til trafikkavdelingen for å sjekke om det var noen omkjøringer jeg burde vite om når jeg kjørte Glommaringen. Jeg innbilte meg nemlig at jeg hadde sett noe slikt, men siden det ikke var aktuelt for meg, gikk det raskt i glemmeboka. Nei, ingen omkjøringer får jeg beskjed om. Da er det bare å kjøre som vanlig.

Men jeg kom ikke lengre enn et stykke opp i Pellygata før jeg møtte ett forholdsvis lite skilt med pil til høyre og «Gjelder bare buss» under. Jaja, tenkte jeg, da var det det faktisk en omkjøring her oppe allikevel. Heldigvis var omkjøringen ganske godt skiltet slik at jeg kom meg frem til bussterminalen i Sarpsborg. Jeg måtte selvfølgelig benytte anledningen til å ringe til trafikkavdelingen igjen og informere om at det faktisk var en omkjøring her oppe. Vi fikk oss en skikkelig god latter kan du si. Denne omkjøringen har vært i så lang tid allerede at den hadde gått i «glemmeboka», eller man regnet vel med at jeg visste om den. Men hvordan skulle jeg det? Joda, noen ville kanskje sluke all informasjon som deles ut til enhvertid, men jeg ser ingen grunn til å bry meg om informasjon som ikke gjelder meg. Derfor hadde jeg ikke fått med meg denne omkjøringen. Men vi fikk i det minste ganske mye morro ut av dette!

I motsetning til de Glommaringenturene jeg vanligvis kjører på min egen skiftplan (Hvaler Diverse) var 10.30, 11.30 og 12.45 i grunn ganske rolige turer. Det var derfor ikke noe problem å holde rutetidene selv om jeg kjørte i mitt sedvanlige rolige og avslappede tempo i dag. De eneste «høydepunktene» var vel at tiltingen på førersetet ikke fungerte som skulle og at på andre runde med Glommaringen tok billettmaskinen kvelden også. Den tok ikke kvelden bokstavelig talt, men ubrukelig er den ihvertfall når den er «full». Den hadde tydeligvis ikke blitt lest av som den skulle og jeg måtte derfor ringe til verkstedet og få dem til å komme ut med en ny billettmaskin. Mellom 109 senteret på Greåker og Steens, Østsiden ble det ikke solgt en eneste billett.

I morgen er det tilbake til Vesterøy igjen, jeg begynner kl 5.30 og må derfor opp kl 4.10 allerede. Tipper at jeg ikke møter mange bilene på vei ut til Vesterøy på den tiden av døgnet. Jeg er i utgangspunktet ferdig rett før kl 9 i morgen tidlig, men regner med at jeg kommer til å få noe ekstra å gjøre. Jeg har ihvertfall sagt at jeg er tilgjengelig for overtid hvis det er behov for det. Men forløpig er ingenting avtalt enda. jeg har forøvrig begynt å bruke min eneste Timex Perpetual calender klokke på jobb nå. Det er jo ikke mange månedene siden det var penklokka mi som jeg bare brukte på fritiden. Men sånn går det når man kjøper seg litt for mange klokker, plutselig er penklokka «vraket» og brukes på jobb isteden! Fordelen er jo at jeg har flere å bytte mellom på jobb!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/11/11/gjesteopptreden-i-glommaringen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.