Ny musikk, kan vi erklære singelen for død?

Nå har jeg riktignok aldri vært den som har kjøpt så veldig mange singler, men det skjer en gang i blant. Og da er det som regel band som jeg mer eller mindre kjøper «alt» fra. Seigmen er vel faktisk det eneste bandet jeg kan påstå at jeg har absolutt ALT som er utgitt. Apoptygma Berzerk er også et band jeg har veldig mange singler fra, selv om jeg har langt ifra alt. Men, den senere tid har jeg vært på utkikk etter singelen «Töntarna» med Kent. Den har vært mildt sagt vanskelig å få tak i. Jeg sjekket med Platekompaniet i Fredrikstad, men de hadde ikke singler i butikken i det hele tatt. I Østfoldhaldhallen finnes det ingen platebutikker, men jeg sjekket hos playcom for å ha sjekket. Men de hadde ikke de heller.

Så gikk turen til Amfi Borg, men de hadde jaggu ikke en eneste platebutikk å oppdrive i det hele tatt. Den siste platebutikken i senteret, Bennis Musikk, har visst blitt nedlagt den også. Men hos Musikkverket i Storbyen i Sarpsborg regnet jeg med at jeg kunne få kjøpt singelen. Det er en ganske stor platebutikk og har ganske mye rart, det er ihvertfall det inntrykket jeg har hatt. Men «Töntarna» var ikke å oppdrive der heller. Hva er det egentlig som skjer? Er singelen som format regelrett avgått med døden? Siden av platebutikkene gidder å ta dem inn lengre, så må det være ekstremt liten etterspørsel etter dem. Så det endte opp med at jeg bestilte «Töntarna» sammen med noe annet fra cdon.com. De har ihvertfall fryktelig mye på lager, det gjelder selvfølgelig nettbutikken til Platekompaniet også.

Jeg husker ikke nøyaktig når det var, men cdon.com hadde en kampanje for en god stund tilbake hvor man kunne få kjøpt 1991-2008 boksen til Kent for 99 kroner, men gjett hvem som klarte å glemme bort hele den kampanjen? Det var selvfølgelig meg. Jeg har derfor gått og irritert meg over dette siden den tid, ikke hele tiden selvfølgelig, men hver gang jeg snubler over boksen eller av en eller annen grunn kommer til å tenke på det. Når cdon.com nå hadde den til 169 kroner, slo jeg til til. Det er en del dyrere enn de 99 kronene jeg kunne ha fått den til, men det er tross alt mye billigere enn de 389 kronene som Platekompaniet skal ha for den. I tillegg tok jeg med «Ladies and gentlemen of the opposition» som er Sivert Höyem sitt første soloalbum. Når jeg kjøpte «Exiles» når den kom, trodde jeg at det var det første soloalbumet til Sivert Höyem. Men nå vet jeg altså bedre.

I tillegg kjøpte jeg med «Back in Paris» med mossebandet Superfamily. Da mangler jeg bare «Champagne EP» som Platekompaniet i Fredrikstad eller cdon.com ikke hadde på lager. Men jeg tar den med neste gang jeg snubler over den, enten i butikk eller på nett. I tillegg har jeg omsider fått «Cosmic Egg» med Wolfmother i posten! Jeg hadde forhåndsbestilt dette albumet flere måneder i forveien fra play.com, og regnet derfor med å ha albumet i postkassa på lanseringsdagen eller en av de første dagene etter. Det har jeg ihvertfall opplevd vært tilfelle tidligere når jeg har forhåndsbestilt musikk fra play.com. Men denne gangen ble ikke cd’en sendt fra lager før dagen etter, og jeg fikk cd’en på fredag for det første!

Men ventetiden var uten tvil verdt det! Albumet er utrolig bra og sitter som ett skudd fra første gjennomhøring! Jeg vet at albumet har fått litt blandet mottakelse hos anmelderne, men det bryr jeg meg overhodet ingenting om når jeg skal kjøpe meg musikk, ihvertfall ikke når det kommer til musikk jeg SKAL ha uansett. Jeg valgte selvfølgelig å kjøpe limited-utgaven av «Cosmic Egg», slik at jeg fikk 4 ekstra spor. Imponerende mye for pengene her, 1 time og 12 minutter! Det er ikke hverdagskost for tiden at et studioalbum er så langt! Jeg må innrømme at jeg blir ganske skuffa når et album ikke er på mer enn 35-40 minutter. Og det har dessverre blitt ganske vanlig for tiden!

Det har med andre ord blitt litt kjøp av musikk i det siste, og i morgen slippes det to album som så absolutt er interessante! «Röd», Kent sitt nye album slippes i morgen, det samme gjør «Tidsmaskin» med Dum Dum Boys! Det er nok en viss fare for at jeg skal innom Platekompaniet i Fredrikstad i morgen og sikre meg disse to platene ja! «Röd» er det selvfølgelig en selvfølge at jeg skal kjøpe! Dum Dum Boys er ikke et band jeg har kjøpt så mange plater av, to for å være nøyaktig, men etter hva jeg har forstått har deres «Tidsmaskin» fått veldig god mottakelse hos anmelderne! Men det bør jo ikke nødvendigvis være et tegn på at jeg liker albumet. Det går jo ann å «sniklytte» på albumet på Spotify i morgen kanskje? Hvis musikken til Dum Dum Boys ligger der da. Det har jeg faktisk ikke sjekket.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/11/08/ny-musikk-kan-vi-erklare-singelen-for-dod/

1 kommentar

  1. Dumdum ligger på Spotify, men det spørs vel om Tidsmaskin dukker opp i løpet av de første dagene. Sluttet selv omtrent å kjøpe plater for en fire-fem år tilbake da jeg brått fikk plater med avspillingssperrer og annet ræl som gjorde at jeg ikke kunne kopiere dem over på maskina uten masse styr, og det er først med Spotify at jeg aktivt har begynt å høre på ny musikk igjen – utover det jeg allerede har på skive og et par storutgivelser). Gikk vel fra en 30-50 skiver i året til .. tre. eller fire.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.