Sjekker ut ny musikk på Spotify

Spotify er genialt, enkelt og greit. MEN, jeg bruker det ikke nok til at det er aktuelt å betale 99 kroner i måneden for å slippe reklamen. Så slitsom er den faktisk ikke! Jeg bruker som regel Spotify til å sjekke ut ny musikk før jeg eventuelt kjøper den selv. Enten det er ny musikk fra band og artister jeg kjenner fra før eller det er tips om helt nye ting. Det er vel ytterst få som kjøper musikk uhørt eller hva? Film derimot kjøper man jo uhørt, snodig det der! I kveld hadde jeg planer om å sjekke ut et par ting på Spotify. Et band jeg kjenner fra før og liker og ett nytt jeg aldri hadde hørt om før. De kommer fra Moss til og med.

Det første bandet var Mew og deres nye album «No More Stories / Are Told Today / I’m Sorry / They Washed Away / No More Stories / The World Is Grey / I’m Tired / Let’s Wash Away«. Kunne de ikke ha funnet på en litt kortere tittel? Jeg for min del velger ihvertfall å kalle det «No More Stories», og ferdig med det. Deres gjennombruddsalbum var «Frengers«, men mitt første møte med Mew var «Special» og «The Zookeeper’s Boy» fra «And the Glass Handes Kites«. Dette var utrolig kule låter og hele albumet er i grunn veldig bra. Derfor hadde jeg store forhåpninger til det nye albumet til danske Mew.

Men jeg hørte i går at det var ganske «sært» og var derfor veldig spent på å høre igjennom albumet. Og jeg må innrømme at jeg ikke hadde sett for meg at det ville være sært. Det er mulig at jeg vil like det bedre etter noen gjennomhøringer, men forløpig synes jeg dette rett og slett var for spesielt. Det var ingen av sangene som satt med en gang, og jeg kan liksom ikke trekke frem noe jeg likte mer enn det andre. Det er mulig at dette er genialt og høster gode kritikker rundtomkring hos kritikerne, men dette albumet trenger åpenbart tid på meg.

Det andre jeg skulle sjekke ut i kveld var Superfamily fra Moss. Deres første album «Champagne EP», nærmere bestemt en EP kom allerede i 2004. Deretter har de kommet med «Back in Paris» i 2005, «Warszawa» i 2007 og «Guns Tonight» i år. Allikevel har jeg som sagt aldri hørt om dem. Men nå er jeg riktignok ikke den som «snuser» mest rundt når det gjelder ny musikk. Men får jeg snusen i noe bra norsk, pleier jeg ikke å være sein med å høre på dem. Forløpig har jeg hørt igjennom «Champagne EP» og har nettopp startet på «Back in Paris». Dette var ihvertfall en ganske stor opptur fra Mew sitt nyeste album. Hadde jeg blitt bedt om å høre på Superfamily uten å vite noe som helst om dem, hadde jeg nok aldri i verden gjettet av de var norske. Dette var en såpass stor opptur at jeg kommer nok til å høre meg igjennom alle albumene til Superfamily før jeg tar kvelden for i dag! Ikke hørt Superfamily enda? Ta en tur innom Spotify!

Ellers har dette vært en veldig hyggelig helg. Var på besøk hos mamma og pappa i går og der ble det litt pc-support, skravling, litt landskamp (fotball), skravling og ikke minst ett utrolig godt måltid på kvelden! Det ble søndag før jeg dro hjemover, for å si det sånn. I dag har jeg benyttet anledningen til å sove lenge og har puslet litt her på pc’en og gjort rent litt før jeg skulle få besøk. Da stod hjemmelaget pizza og øl på menyen før vi skulle se filmen «Transporter 3«. Jeg har ikke sett de to første filmene, men det virket ikke som det var noe problem å hoppe rett inn på film nummer 3. Det er enkeltstående historier og kan nok sees i tilfeldig rekkefølge. Må innrømme at jeg ikke hadde hørt noe særlig om disse filmene fra før, men jeg ble fortalt at det er action-filmer med bilkjøring og det som hører med i en action-film. Filmen var bra den, kule biler og «heseblesende action» eller hva jeg skal kalle det. Jeg kommer nok til å se de to andre filmene etterhvert også, tenker jeg. Under filmen koste vi oss med litt snacks, kaffe/te og en cognac. Deilig med ferie, ikke sant?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/09/06/sjekker-ut-ny-musikk-pa-spotify/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.