Jeg hører MYE på musikk

Det er vel ikke akkurat noen stor hemmelighet at jeg hører på mye musikk, og da mener jeg MYE musikk. Er jeg hjemme alene, hører jeg som regel på musikk. Tidligere var det veldig mye P4 som surret og gikk her hele dagen, men nå har det blitt mer og mer lytting til musikk som jeg velger selv. Da primært med hodetelefoner. Når jeg hører på musikk sitter jeg som regel foran pc’en og driver med andre ting samtidig. Som f.eks det jeg gjør akkurat nå, nemlig å skrive et innlegg til bloggen. Men det hender også at jeg setter meg ned i sofaen og lytter til musikk på «gamlemåten». Det vil si at man setter seg godt til rette i sofaen og setter på en cd og nyter den i fred og ro. Men i all hovedsak driver jeg som regel med noe annet ved siden av. Som dere ser av bildet er det som regel Sennheiser PC155USB-hodetelefonene mine jeg bruker når jeg sitter foran pc’en.

De må jeg si at det er utrolig god lyd i, men siden de ligger utenpå ørene, kan de være litt slitsomme over lenger tid. Da hadde det vært mer behagelig med hodetelefoner som ligger rundt ørene og ikke på. Men det geniale med Sennheiser PC155USB er at de har et eget lydkort på kabelen og kobles til USB-porten, istedenfor til den tradisjonelle 3.5mm jackpluggen. Man er derfor ikke avhengig av at man har et godt lydkort i pc’en for å få god lyd. Baktanken min med at jeg ønsker meg Denon AH-D2000, er både å få enda bedre lyd, få hodetelefoner som ligger rundt ørene og ikke på, få hodetelefoner som har en lukket konstruksjon og ikke en åpen og fordi jeg ønsker å benytte dem til stereoanlegget. Jeg har også lyst på en ny cd-spiller, da kunne jeg isåfall hatt en av cd-spillerne mine her på kontoret med hodetelefonene koblet direkte i cd-spilleren. Da kunne jeg fått knallyd også her på kontoret!

Nå er det riktignok en ganske stor investering å kjøpe Denon-hodetelefonene, men det har seg slik at jeg fikk et bidrag til nettopp disse hodetelefonene til bursdagen min! Så da er jeg allerede godt på vei! Jeg testet ut Senneheiser HD515 hodetelefonene jeg også har her forleden, men da ble jeg fyktelig skuffet over lyden av dem. Da er hodetelefonene jeg bruker på pc’en utrolig mye bedre. Det var en utrolig spinkel og lite spennende bassgjengivelse i HD515’ene. Da er det ikke mye gøy å sitte og lytte til musikk når musikkgjengivelsen blir spinkel og pinglete. Så de kommer nok til å fortsette med å gjøre det de har gjort de siste årene, å ligge i skuffen.

Men når det gjelder selve musikken går det på litt forskjellig om dagen. Men jeg har nok gått litt mer tilbake til røttene min, eller va jeg skal kalle det. Jeg hører på mer rock enn på veldig lenge. Men jeg hører fortsatt på ganske mye variert musikk, selv om jeg har tørket støv av rocken. Jeg har også fått øynene, nærmere bestemt ørene opp for en del «ny» rock i det siste også. Supergruppa Them Crooked Vultures med bandmedlemmer fra Foo Fighters, Queen of the stone age og Led Zeppelin har jeg vært innom tidligere. Men jeg har også begynt å høre på band som Velvet Revolver (Slash fra Guns’N’Roses) og Foo Fighters. Et annet band som pappa egentlig tipset meg om for ganske så lenge siden var Jet. Men jeg har en tendens til å være litt treig til å sette meg ned å høre på disse nye tipsene, men andre ganger igjen kan jeg ta det på strak arm. Men med Jet var jeg ekstremt treig. Men etter å ha hørt igjennom deres siste album «Shaka Rock» fra i fjor, falt jeg rett og slett pladask for musikken dems! Det tok ikke veldig lang tid før jeg hadde vært innom både play.com og cdwow.com og bestilt 3 av deres cd’er. Det vil si «Get Born» fra 2003, «Shine On» fra 2006 og «Shaka Rock» fra 2009. Så da går jeg ut ifra at jeg får dem i løpet av et par ukers tid.

Jeg tipset forøvrig en kompis om Jet i går kveld, og på bakgrunn av min og pappas anbefaling av det australske rockebandet, valgte han å bestille et par av cd’ene selv også. Jeg er rimelig sikker på at han ikke gjør et bomkjøp der! Det virker som vi er rimelig på nett når det kommer denne typen musikk nemlig! Det var nemlig hos han jeg hørte Them Crooked Vultures for første gang! Det var vel også der jeg seriøst hørte på Velvet Revolver og Foo Fighters for første gang! Jeg har nok snublet innom dem på radioen nå og da, men det blir liksom ikke det samme. Man legger ikke like godt merke til hva man hører på, og ikke får man servert et helt album heller. Jeg skulle like å sett eller hørt at P4 spilte hele albumet til Them Crooked Vultures! Hvis man ser bort fra at det har blitt spilt litt når Tor Milde har anmeldt albumet og når han hadde de tradisjonelle musikkanbefalingene til jul, er det nok svært lite Them Crooked Vultures på P4. Da må jeg nok over på P3 regner jeg med.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/01/12/jeg-horer-mye-pa-musikk/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.