Hvor dum går det egentlig ann å bli?

Det er noen ganger man virkelig lurer på om enkelte har fått førerkortet i posten. Nå er riktignok ikke den fleipen like morsom lengre, siden alle faktisk får førerkortet i posten. Men den gangen jeg tok førerkortet til bil fikk man utstedet førerkortet på stedet. Nå får man det sendt i posten etter noen dager. Men det er fortsatt noen man tror har mottatt førerkortet i posten uten å ha gått opp til en førerprøve. I dag møtte jeg en slik i trafikken på Hvaler. Jeg kommer på min første tur fra Utgårdskilen kl 5.50 ned Bratte Bakke og svinger til venstre fordi jeg skal inn på snuplassen for å vente på buss til og fra Fredrikstad. Jeg fortsetter derfor å blinke inn til venstre, og idèt jeg skal begynne å legge over ser jeg at det kommer en bil i full fart i det venstre speilet mitt. Samtidig hører jeg at det skriker noe fryktelig i dekkene til denne bilen.

Føreren av denne bilen hadde derfor planer om å kjøre forbi en buss som blinker til venstre og er på vei til å legge over. Hvor smart er man egentlig da? Hvor dårlig tid har man egentlig om morgenen? Dette er rett og slett bare for dumt. Vedkommende har sikkert et eller annet fornuftig å si til sitt forsvar, men uansett hva vedkommende måtte komme opp med, var det der rett og slett bare en hodeløs manøver! Passasjerene mine så nok ikke hva som egentlig foregikk, men det kom noen gloser fra meg, for å si det sånn. Passasjeren som satt helt fremme hos meg fikk raskt en forklaring på hva som hadde skjedd. De skrikende dekkene hadde han naturlig nok hørt. Fordi en som hadde meldt forfall pga sykdom ble det en liten tur på meg for Nettbuss Østfold. Når jeg var ferdig med skolekjøringa i morges var det bare å skilte om bussen til «Nettbuss Østfold» og kjøre opp til Hvaler ungdomsskole på Rød, Asmaløy. Disse skulle kjøres til en utdanningsmesse i Kongstenhallen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/11/04/hvor-dum-gar-det-egentlig-ann-a-bli/

1 kommentar

    • mats6 november, 2009 kl 11:15

    herregud er det mulig, altså jeg har sikkert gjort mye dumt bak rattet selv. Men busser og vogntog er det bare å være hensynsfulle med. Er nesten så du bare skulle lagtr over og skubbet han ut i nærmeste dike.

    Godt det løste seg da i alle dall, håper du slipper det flere ganger.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.