Wimp vraket til fordel for Spotify

Jeg har hatt gratis tilgang til Wimp i flere år nå, siden jeg er Canal Digital-kunde. Når jeg bodde på Veum var jeg parabolkunde hos Canal Digital, og nå som jeg bor i Krokstien er jeg kabelkunde hos Canal Digital. Jeg har derfor hatt mulighet til å benytte meg av Wimp på pc’en uten at det har kostet meg fem øre. Og det har i grunn fungert bra. Men etter at jeg begynte å streame musikk med Sonos, har jeg måttet betale 49 kroner ekstra for å kunne bruke Wimp på mobil/nettbrett/sonos og lignende. Det er forsåvidt ikke all verden. Og Wimp har i grunn fungert ganske greit en stund på Sonos, men det var noen feilmeldinger og problemer helt i starten, og så har det i grunn fungert bra etterpå. Men de siste ukene har jeg hatt store problemer med Wimp.

Det hjelper ikke å være billig hvis det ikke fungerer som det skal. Nå er det riktignok ikke primært Wimp jeg streamer musikk fra, men derimot min egen musikk som jeg har digitalisert i tapsfritt flac-format og har liggende på en nas. Men når jeg først bruker Wimp til å streame musikk, enten jeg sitter her og lytter til musikk alene eller når jeg har gjester, så vil jeg jo at det skal fungere som det skal. Men når Wimp ikke vil spille av enkelte sanger og hele album til tilder, så blir det etterhvert fryktelig irriterende. De som kjenner meg kjenner meg såpass at enten fungerer det, eller så gir jeg fullstendig faen. Det vil si at jeg finner alternativer som fungerer bedre. I dette tilfellet var det vel helga for 3 uker siden at jeg ble så irritert over problemene jeg hadde med Wimp at jeg registrerte en konto hos Spotify. Det er mulighet til å teste ut Spotify gratis i 30 dager, så hvorfor ikke? Sonos støtter både Wimp og Spotify så. Spotify må jeg riktignok betale litt mer for, 99 kroner istedenfor 49 kroner.

Men jeg betaler gledelig den 50-lappen ekstra hvis Spotify fungerer bedre enn det Wimp har gjort! Aller helst skal det jo fungere hele tiden, men noe «nedetid» eller problemer må man jo påberegne. Men aller helst ønsker man at det fungerer hele tiden, selvfølgelig. Hadde jeg primært streamet musikk fra Spotify (og ikke kjøpte musikk selv) så hadde det selvfølgelig vært enda mindre poeng at Spotify koster litt mer enn Wimp. Det er uansett billig med tanke på hvor mye musikk man har tilgjengelig for 99 kroner i måneden. Per desember 2012 har man ca 20 millioner sanger tilgjengelig. Det er mildt sagt litt mer enn jeg har liggende lokalt i mitt eget musikkbibliotek. Men jeg har faktisk passert 10.300 sanger hittil som tar ikke mindre enn 259 GB, men det er jo småtteri når man har 8 TB tilgjengelig på nas’en.

En annen fordel, i tillegg til at det forhåpentligvis fungerer mer stabilt, det har ihvertfall gjort det de første 3 ukene, er at Spotify kjører litt høyere kvalitet på sin musikk. Spotify kjører en bitstream på 320 kbps mens Wimp kjører på 256 kbps. Men det er fordeler og ulemper med det meste selvfølgelig. Jeg synes at funksjonaliteten og inndelingen av musikken er bedre på Wimp enn på Spotify. Men det kan jeg alltids leve med. Men jeg håper at Spotify kommer med bedre funksjonalitet snart når det kommer til å legge til favorittartister, album og sanger. Per i dag kan man bare trykke en «stjerne» og derfor gjøre favoritt av sanger. Men hvis man legger til et helt album, så blir alle sangene «favoritter». Hvis man legger til ganske mange album på denne måten, så vil det bli en kjempestor favorittsamling som det nok er lett å miste oversikten i. Men hvis jeg hadde hatt mulighet til å legge enkelte band, album og sanger som favoritt, hver for seg, så hadde det vært helt genialt! Det har man nemlig mulighet til hos Wimp i dag.

I tillegg grupperes musikk fra en artist/band i egne album, andre album og ep/singler på Wimp. Hos Spotify kommer alt i en «haug» som gjør at det er mye mindre oversiktlig med skillet mellom egne album, andre album og singler/ep’er. Men man kan ikke gjøre alle til lags, men det er jo ikke umulig at dette er funksjoner som kan komme på Spotify senere!

Btw: Selv om jeg har vraket Wimp til fordel for Skype, så vil det si at jeg ikke betaler de 49 kronene for Wimp Premium lengre. Jeg har fortsatt tilgang til Wimp Basic gratis som Canal Digital-kunde. Det vil si at jeg fortsatt kan bruke Wimp på pc’en hvis jeg måtte ønske det. Men jeg har ikke mulighet til å bruke Wimp på mobilen, nettbrettet eller via Sonos lengre. Der er det Spotify som går og gjelder fremover!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/12/14/wimp-vraket-til-fordel-for-spotify/

3 kommentarer

 1. Spotify har jeg brukt fast siden mars er det vel nå. Husker ikke hvorfor jeg gikk over fra Wimp til Spotify, men jeg tror jeg vet grunnen 😉

  Wimp har ett mer brukervennlig grensesnitt, det skal jeg være enig i, men jeg føler (vet ikke om det stemmer) at jeg finner mer sær musikk hos Spotify enn Wimp. Og jeg har ingen av delene gratis uansett så da ble det Spotify som vant hjertet mitt.

  • kak14 desember, 2012 kl 18:55
   Forfatter

  Når prisen er den samme, er det jo uten tvil helt andre (og kanskje viktigere) grunner til at man velger den man velger. Jeg har følt jeg har vært litt «låst» til Wimp fordi det har vært halv pris. Men når Wimp har fungert så forferdelig dårlig i det siste, så har jeg blitt så irritert at jeg vraka hele shiten. Så da er det Spotify som gjelder om dagen!

  Men jeg er helt enig med deg i at man finner mer «sær» musikk på Spotify enn man gjør på Wimp. Bare noen eksempler nå i det siste, har vist at man har alt fra DeWolff , Evile og ikke minst svenske Takida som jeg sitter og hører på nå! Og det er nok mange flere eksempler på dette tenker jeg!

  For mange er det nok heller ikke noen ulempe at Spotify også er integrert i ganske mange duppeditter for tiden, være seg hjemmekinoforsterkere, mediaspillere og blu-ray-spillere! 🙂

  For mer seriøs bruk av Spotify (enn når jeg hadde gratisutgaven) er det nok også et stort pluss at de kjører på en høyere bitrate enn det Wimp gjør!

  • Foo Bar13 februar, 2013 kl 13:01

  http://wimpmusic.com/wweb/specials/audio/

  FYI, WiMP leverer nå 320, samt betatester FLAC på Sonos og Bluesound

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.