ColorNote vraket til fordel for Google Keep

Jeg har i en årrekke benyttet en app på min mobiltelefon som heter ColorNote. Det er en app hvor man kan skrive en masse “gule lapper” for å huske ting. Notater som huskeliste, handleliste og alle mulige andre lister eller ting man ønsker å notere. Jeg bruker den også til å notere ned all research jeg gjør i forkant av alle turene mine. Steder jeg ønsker å besøke og GPS-koordinatene til disse. Da har jeg all den informasjonen tilgjengelig i lomma på min mobiltelefon. ColorNote har også vært med meg fra mobiltelefon til mobiltelefon, det er bare å gjenopprette siste backup som har blitt kjørt online. Men nå nylig oppdaget jeg at ColorNote hadde sluttet å ta backup av mine notater.

Jeg har prøvd å google meg frem til en løsning eller i det minste om noen andre har opplevd det samme. Men jeg har ikke vært i stand til å finne noe ut av dette. Fakta er at ColorNote ikke har tatt backup av noe som helst siden 22. august i år. Hvis jeg skulle miste eller ødelegge telefonen på noen måte, så mister jeg plutselig alle disse notatene. Nå skulle jeg vel klart å overleve dette, men det er jo en grunn til at jeg har tatt alle disse notatene, fordi jeg ønsker å ta vare på dem. Derfor var jeg plutselig på utkikk etter en erstatter til ColorNote. Og den fant jeg i Google Keep, eller Google Notater om du vil. Jeg bruker jo Google en del fra før, jeg har både kontaktene mine og kalenderen min der fra før. Det gjør ingenting å samle enda en ting hos Google, alt med en og samme brukerkonto.

En annen STOR fordel er at man med Google Keep også har tilgang til alle notatene online. Det vil si at jeg kan skrive notater på pc’en hjemme og på den bærbare pc’en når jeg er på tur. Det er jo tross alt mye lettere å skrive på tastaturet når man allikevel sitter på pc’en, enn å skrive dette på mobiltelefonen. For ikke å snakke om at det åpner opp muligheten til å klippe og lime inn tekst eller GPS-koordinater for den saks skyld. Enda mindre sjanse for at jeg skulle notere noe feil. I løpet av årets sommerferie opplevde jeg plutselig at en av GPS-koordinatene jeg hadde notert i ColorNote viste seg å ikke fungere. Rett og slett fordi jeg hadde skrevet den ned feil. Men med Google maps på mobilen så klarte jeg å hente ut et nytt GPS-koordinat og kom meg dit jeg skulle.

Tidligere har jeg primært brukt adresser når jeg skal noe sted og bruke GPS’en i bilen, men etter at jeg begynte å besøke så mange militærhistoriske anlegg, har jeg gått over til å bruke GPS-koordinater isteden. De militærhistoriske anleggene har sjelden en adresse, så jeg har som regel måttet velge en adresse i nærheten og ta resten på egenhånd. Det finnes jo ikke noe mer nøyaktig enn GPS-koordinater, så det har mildt sagt gjort det utrolig mye lettere for meg! Derfor tar jeg alltid på ferie eller tur med en mengde GPS-koordinater i notatene mine på mobiltelefonen! Underveis på turene noterer jeg også hvor langt jeg har kjørt, hvor mye diesel som har gått med, hvor mange skritt jeg har gått og ikke minst litt notater fra selve turen. Hvor jeg har vært, om jeg har opplevd noe spesielt og lignende.

En ting er å huske alle disse detaljene når man skriver fortløpende underveis, eller kanskje med en gang man kommer hjem. Men etterhvert som det har blitt en del turer og ikke minst mye bilder, har det tatt lengre og lengre tid før jeg har fått satt meg ned og skrive om det. Da er det etterhvert blitt alfa omega å ha noen notater å støtte seg på. Resten kommer av seg selv når man begynner å skrive om det! I tillegg har man bildene som en pekepinn selvfølgelig! Derfor har ColorNote eller nå Google Keep blitt mer og mer viktig for meg å ha med på tur! Genialt at jeg nå også kan gjøre disse oppdateringene på pc’en, enten den stasjonære hjemme eller på den bærbare. En hvilken som helst pc for den saks skyld.

Men umiddelbart var det en ting jeg savnet fra ColorNote i Google Keep. ColorNote sorterte etter når notatene ble oppdatert. Google Keep ser ut til å sortere etter når de ble opprettet i første omgang. Men man kan flytte rundt på dem manuelt har jeg skjønt, i tillegg har man mulighet til å feste et notat eller flere toppen, slik at man slipper å bla seg nedover for å finne dem. Det kan jo være kjekt å feste det notatet for den turen man skal ut på f.eks, eller handlelista for den saks skyld. Dette kan man forandre på fortløpende selvfølgelig. Man har også mulighet til å gi de forskjellige notatene for å skille mellom forskjellige temaer eller hvor viktig/prioritert disse notatene er. Man kan også bruke forskjellige farger for å skille mellom jobb og privat f.eks. Det er mange muligheter!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2017/11/14/colornote-vraket-til-fordel-for-google-keep/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.