Citroen vurderer å vrake WRC til fordel for DTM

Citroen Sport sjef Olivier Quesnel har hintet om at hans franske team kan trekke seg fra WRC hvis WRC ikke bedrer seg dramatisk. Quesnel viser til at WRC ikke blir promotert på samme måte som DTM, som han forøvrig er veldig imponert over. Han var tilstede under ett DTM-løp på Hockenheim og promoteringen av den serien var av en annen planet sammenlignet med WRC. Citroen har gitt meg ett budsjett og jeg må prøve å bruke det best mulig måte. Vi har nye C5 som er i samme marked som Audi A4 og Citroen C-klasse. Vi må derfor vurdere alternativene.

Quesnel mener at DTM gir bilprodusentene mye mer for pengene enn WRC når man kommer til markedsføring og bilsalg. Quesnel kan ha ett poeng. Motorsportgrener som Formel 1, Nascar, DTM, Dakar og Le Mans er mye mer promotert. Det som er ett paradoks med WRC er at det kjøres veldig mye off-road, men det er ikke off-road SUV’er som benyttes, men vanlige bilmodeller. Det er ihvertfall det rallybilene er basert på. Slik er det ikke i de andre motorsportgrenene.

En av de store ulempene vi ser med WRC er at det ikke er noen live tv-dekning av WRC. All annen motorsport har mer eller mindre live tv-dekning og det er mulig å følge med på utviklingen fra start til målgang. Med WRC er dette umulig. Den eneste muligheten man har til å følge med er med live timing på internett. Den eneste tv-dekningen WRC får er en liten oppsummering på inntil en halvtime fredag, lørdag og søndag kveld. Da vet de aller fleste hvordan det har gått og det er i grunn ingen overraskelser igjen.

Det er nok hovedårsaken til at vi ikke følger WRC like nøye som f.eks Formel 1, DTM og Le Mans-seriene. Citroen Sport må også vurdere hva de skal gjøre når kontrakten til Sebastian Loeb løper ut etter 2009-sesongen. Hvis Citroen Sport velger å vrake WRC til fordel for f.eks DTM, vil Sebastian Loeb naturlig nok bli arbeidsledig. Men jeg tipper det ikke tar lang tid før ett annet team plukker opp Sebastian Loeb som sin nye fører. Med mindre Sebastian Loeb har lyst til å bli med Citroen Sport over til DTM.

Quesnel sier også at de ikke deltar i billøp for løpenes skyld, men for å selge biler. Det er det som er det overordnede målet. Det hjelper selvfølgelig å vinne løp også. Det var veldig hyggelig å være i Jordan, men hvor var tilskuerne? Vi selger ikke nok biler der. Det hjelper ikke at kostnadene med å delta i WRC synker hvis promoteringen ikke bedrer seg.

Det blir derfor spennende å se hva Citroen Sport velger å gjøre når vi nærmer oss 2010. Hvis de skulle velge å vrake WRC til fordel for DTM, tipper jeg at vi får vite det i god tid før 2009-sesongen er over. Det hadde vært veldig spennende med ett nytt team i DTM, siden DTM per i dag kun består av Audi og Mercedes. Etter at Opel trakk seg fra DTM har de to bilmerkene som gjenstod stille til start med 10 biler hver. Mer på autosport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/13/citroen-vurderer-a-vrake-wrc-til-fordel-for-dtm/

1 kommentar

    • Hans Jørgen Strøm13 mai, 2008 kl 10:03

    helt ok. for meg hvis Citroen flytter sin løpsaktivitet til DTM. det er topp underholdning, gode race og DTM trenger flere bil merker med. og…Loeb kan kjøre på bane også, det har han bevist på Le Mans

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.