Microsoft vraker Windows Live Messenger til fordel for Skype

Microsoft som har hatt chattetjenesten msn eller Windows Live Messenger som den heter i disse dager i en årrekke, valgte å kjøpe Skype i fjor. Hvorfor det, er det nok mange som har tenkt. Hvis de ikke ville opprettholde begge tjenestene side ved side, så hadde jeg regnet med at de ville legge ned Skype til fordel for deres egen Windows Live Messenger. Men neida, i går gikk det rykter om at Microsoft kom til å legge ned sin egen Windows Live Messenger til fordel for Skype. I dag har det blitt bekreftet i Skype-bloggen. Digi.no skriver også om dette. I slutten av oktober ble Skype lansert i versjon 6.0 som var tilrettelagt for dette. Det man allerede kan gjøre i dag, er å oppdatere til Skype 6.0, logge på med sin Windows Live Messenger-konto og koble den til din Skype-konto. Dermed har du både dine Windows Live Messenger- og Skype-kontanter tilgjengelig i Skype samtidig!

Skype bekrefter også at Windows Live Messenger-tjenesten vil bli lagt ned i første kvartal av 2013:

Our goal remains to deliver the best communications experience for everyone, everywhere. We want to focus our efforts on making things simpler for our users while continuously improving the overall experience. We will retire Messenger in all countries worldwide in the first quarter of 2013 (with the exception of mainland China where Messenger will continue to be available).

Once you update to Skype, here are some of the other great features Messenger users can expect:

–    Broader device support for all platforms, including iPad and Android tablets
–    Instant messaging, video calling, and calling landlines and mobiles all in one place
–    Sharing screens
–    Video calling on mobile phones
–    Video calling with Facebook friends
–    Group video calling

Hvorfor det, vil kanskje noen undre seg? Jeg må innrømme at jeg foretrekker Windows Live Messenger til å chatte skriftlig, men synes at Skype er bedre på lyd/videosamtaler. Men det er jo tross alt primært skriftlig chatting jeg bedriver med på internett. Derfor hadde jeg nok foretrukket at Windows Live Messenger var den som overlevde. Men, nå er det bare å ta det inn over seg og forberede seg på overgangen. Jeg har allerede logget på Skype med min Windows Live Messenger-konto og har alle kontaktene mine der. Men hva er fordelen for Microsoft å gå for Skype fremfor Windows Live Messenger? Windows Live Messenger er per i dag større enn Skype på verdensbansis, men Skype har uten tvil sine fordeler.

Skype finner du på Andorid- og iOS-produkter, noe som selvfølgelig har sine fordeler. Man slipper å bruke tredjepartprogrammer for å benytte deg av Windows Live Messenger. Heretter er det Skype som gjelder. Skype har også fordeler som at man kan ringe til vanlige telefonnummer (mot betaling selvfølgelig), man kan få sitt eget telefonnummer (ikke tilgjengelig i Norge dessverre) og jeg synes generelt at Skype fungerer bedre til telefon/videosamtaler.

Jeg for min del har hatt Windows Live Messenger og Skype side ved side i mange år allerede. Nå har jeg muligheten til å droppe en av dem. Det har jo sine fordeler. Men en fordel med å ha to separate tjenester, er at hvis den ene er nede, så har man den andre som backup. For de av mine kontakter som er på begge tjenestene selvfølgelig. Den muligheten forsvinner jo nå, men vi får satse på at Microsoft klarer å holde Skype-tjenesten like stabil fremover som den har vært hittil. Windows Live Messenger har til tider vært ganske ustabil nemlig.

Nå er det med andre ord ikke lenge til «msn» er en saga blott og vi alle må forholde oss til Skype. Hva mener du om det?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/11/07/microsoft-vraker-windows-live-messenger-til-fordel-for-skype/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.