Microsoft endrer vilkårene for Windows Vista oppgradering

Inntil Windows XP har eksisterende kunder, altså kunder som har hatt ett operativsystem fra Microsoft fra før, hatt anledning til å kjøpe en oppgraderingsversjon av neste utgave av Microsoft sitt operativsystem og installere denne utgaven på en operativsystemfri datamaskin. Med lansering av Windows Vista endrer Microsoft denne muligheten. Nå skal det bare være mulighet for å bruke en oppgraderingsversjon av Windows Vista på en datamaskin som har Windows XP allerede installert. De aller fleste som installerer ett operativsystem ønsker å gjøre dette på en «ren» maskin, slik at man blir kvitt alt gammelt «rusk» og får en «ren» installasjon. Det blir det nå slutt på. Hvis man ønsker å installere på en «ren» maskin, er man nå nødt til å kjøpe en ordinær lisens fra Microsoft. Mer om dette på hardware.no!

Hvor ble det av fordelen med å forbli Microsoft-kunde? Jeg tipper at Microsoft kommer til å høste en masse pepper for denne endringen av lisensvilkårene! Hvis man hadde hatt mulighet til å kjøpe oppgraderingsversjonen hadde man spart mellom 900 og 1500 kroner, avhengig av hvilken versjon man velger av Windows Vista. Som nevnt tidligere, kommer nok ikke jeg til å kjøpe noen Windows Vista-lisens med det første. Jeg ser i grunn ingen grunn til å «oppgradere» til Windows Vista på min nåværende datamaskin. Jeg har ikke satt meg helt inn i systemressursene for Windows Vista, men har bare fått inntrykk av at de er rimelig høye. Min Dell med Intel P4 2.4 med 1 gb ram og ett 128 mb GeForce FX5700LE vil sikkert ikke bli raskere med Windows Vista.

I tillegg ser jeg på mpx.no at Windows Vista Home Basic koster 2.295,- kroner, Windows Vista Home Premium koster 2.795,- kroner og Windows Vista Ultimate koster 4.695,- kroner. Windows Vista Home Basic er bare en hundrelapp dyrere enn Windows XP Home er i øyeblikket, men Windows Vista Ultimate er ikke mindre enn 2.000 kroner dyrere enn Windows XP Professional. Jeg kommer nok derfor til å fortsette å kjøre Windows XP Home på min datamaskin frem til jeg kjøper meg en ny Dell i fremtiden. Jeg aner ikke når det kommer til å skje, da jeg i grunn ikke har noen store behov for å oppgradere enda. PC’en ble kjøpt i november 2002 og fungerer fortsatt utmerket til det jeg bruker den til! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/01/29/microsoft-endrer-vilkarene-for-windows-vista-oppgradering/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.