På jobb i snøføyka

Jeg startet på jobb kl 12:55 søndag, og fikk en litt «skeiv» start når jeg sleit med å få igjen dørene på bussen jeg skulle ha, og klarte ikke på egenhånd å finne spaken for å fri ut alle dørene på bussen. Den pleier å sitte på venstre side av førerplassen, eller oppe i taket, avhengig av hva slags buss man kjører. Men på denne bussen fant jeg den ikke noe sted. Men etter å ha fått ett hint fra en mekaniker fant jeg den omsider. (Jeg hadde forsøkt spaken ved døra (nødutgang) og den som er bak grillen i front av bussen.) Den var plassert helt til høyre for alle instrumentene, og var ikke synlig fra førerplass. Da fikk jeg omsider igjen dørene på bussen. Så ville jeg etterfylle spylervæske på bussen og påfyllinga var dårlig merka på denne bussen, og det ble derfor litt leting.

Oppi alt dette styret klarte jeg å glemme å sjekke nivået på kjølevæska på bussen og allerede når jeg står klar i spor A for første tur til Lisleby, begynte varsellampa for kjølevæska å lyse. Den slukket derimot etter en liten stund, men jeg bestemte meg for å benytte første anledning til å svinge nedom garasjen for å etterfylle kjølevæske. (Mandag til fredag har vi egne vognsjekkere som tar seg av vognsjekk, dieselfylling og vask av bussene.) Siden jeg allerede etter en tur til Lisleby skulle kjøre Gluppe-Kongsten, tok det ikke lange stunden før jeg var i garasjen for å etterfylle kjølevæske. Så da var alt klart for en stille og rolig søndag, trodde jeg.

Jeg hadde ikke mer enn fått kjørt Gluppe-turen, kjørt en tur med Veum-Oredalen-Kongsten og påbegynt tur nummer to til samme sted før snøen begynte å lave ned. Det var ikke småtteri Kong Vinter hadde bestemt seg for å øse ned over Fredrikstad idag heller, iløpet av en time kom det omlag 10 centimeter med snø, og snødde så mye og store «snøfiller» at det var rimelig dårlig sikt til tider. Det var derfor ikke annet å gjøre enn å slakke av på tempoet. Men heldigvis var det vanlig søndagstrafikk idag og det ble i grunn ingen forsinkelser.

Etter at jeg hadde fått gjort unna pausa idag hadde de til og med begynt å brøyte rundt omkring i byen. Det var jaggu ikke værst. Resten av arbeidsdagen bestod av turer til Lisleby, Gluppe og Begby-Moen. De siste arbeidsoppgavene for dagen var å fylle opp bussen med diesel, kjøre bussen igjennom vaskehallen og parkere den i garasjen. Søndag var jeg ferdig kl 21:20. Som nevnt tidligere i uka var jeg på jobb lørdag også, da bestod dagen av to turer til Skjærhalden med tur rundt halve Kirkeøy på vei tilbake til Fredrikstad. Det var også en tur til Torsnes og noe Lisleby-kjøring. Lørdag startet jeg kl 13:20 og var ferdig kl 20:50.

I går var føret ganske bra på alle veier med unntak av rundt på Kirkeøy. Der var de aller fleste veiene dekket av speilblank is, det var derfor bare å ta det helt med ro. Men Skjærhalden-turene rundt Kirkeøy er heldigvis lagt opp såpass romslig at det er rom for å ta det med ro. Neste uke har jeg forløpig bare kjøring tirsdag, torsdag og fredag, men jeg regner med at det kommer til å bli mer å gjøre utover i uka. Men først og fremst ser jeg frem i mot å ha fri mandag. Etter å ha kjørt både lørdag og søndag kan det være greit med en fridag! Men hvis Borg Buss skulle ringe og ha behov for hjelp, stiller jeg selvfølgelig mer enn gjerne opp! 🙂

Her er ett par bilder fra søndagens kjøring:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/01/29/pa-jobb-i-snofoyka/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.