Tilbake på jobb etter ferien

Så lenge var Adam i paradis. Vi har riktignok ikke hatt noe som i nærheten kan kalles en bra sommer. Kan vi si at vi har hatt en sommer i det hele tatt? Det er jo et så vekslende vær at halvparten hadde vært nok! Men noen bra dager innimellom har vi hatt. Men det har liksom ikke vært noe knallvær over en lengre periode. Så vi kan vel mer eller mindre glemme sommeren 2010? Blir det bedre i 2011 mon tro? Uansett, jeg har fått gjort en del viktige ting i ferien. Det vil si, jeg har lagt inn bud på en leilighet, jeg har fått aksept for dette budet av selger, ingen har benyttet forkjøpsretten, jeg har underskrevet kjøpekontrakta på min nye leilighet og jeg har sendt avgårde alle papirene til Skandiabanken! Da kan man kanskje ikke forlange mer av en tre ukers ferie?

Lørdag 17. juli var det også to år siden Anders døde. Det er utrolig hvor fort tiden går. Mine tre uker ferie gikk fort unna, men samtidig gikk de to ukene jeg ventet på å få avgjort forkjøpsretten utrolig sakte. Men totalt sett synes jeg disse tre ukene forsvant fortere enn svint. Men nå har jeg altså tilbake på jobb igjen etter ferien. Jeg begynte på mandag og har allerede fått unnagjort tre arbeidsdager denne uka. I morgen er siste arbeidsdag for denne uka! Hærlig å komme tilbake på jobb og bare jobbe fire dager før man skal ha en tre dagers langhelg, eller hva? Siden jeg var på jobb før ferien har det blitt utrolig stille og rolig på bussen. Den første uka jeg kjørte på sommerplanen før jeg gikk ut i ferie var i grunn ganske normal, se bort fra at skoleelevene var borte vekk. Men ellers var det ganske mye passasjerer. Denne uka derimot er det helt dødt. Jeg kjører flere av turene mine tomme, og det kan jo bli litt kjedelig i lengden. Men det er jo bare to uker i tillegg til denne igjen av skolens sommerferie.

Da kommer alle elevene tilbake og vi er tilbake til normalen igjen! For ikke å snakke om at da er Vesterøy-skiftplanen tilbake til normalen igjen også. Sommerutgaven av Vesterøy-skiftplanen er totalt blottet for det sosiale vi er vant til på Vesterøy. I grunn ganske kjipt at man omtrent ikke får slått av en eneste prat med kollegaene sine på Vesterøy. Vi ser mer av de andre kollegaene, men svært lite av de vi er vant til å slå av en prat med. Men vi er heldigvis snart tilbake til normalen på det området også! Det eneste som er «værre» enn normalt på Hvaler om sommeren enn ellers er biltrafikken ute på øyene! Det tar lengre tid å kjøre rundt Vesterøy nå på sommeren enn det gjør på vinterføre! Det er fordi «badegjestene» og «hyttefolket» er på plass og det byr på litt ekstra problemer på de trange veiene jeg kjører på til daglig! Men allikevel går det ganske smidig for seg. Bilistene er behjelpelige og jeg smiler og hilser for å takke for hjelpen dagen lang!

Syklistene er det også ekstraordinært mange av nå om sommeren. Og de skal selvfølgelig sykle ute i veien alle sammen, selv om det finnes gang- og sykkelstier! På Hvaler er det riktignok svært lite av dette, men selv der det er gang- og sykkelstier er de overhodet ikke villig til å benytte seg av disse! Det gjør det naturlig nok ekstra krongelte å komme frem i trafikken. Og når man omsider har kommet seg forbi den ene syklisten etter den andre, gjerne to i bredden, så må man inn på ei busslomme for å slippe av / ta på passasjerer, og innen man er ute på veien igjen, har syklistene kommet seg forbi. Så er man i gang igjen. Så ja, det er enkelte ganger jeg ønsker syklister dit pepper’n gror. Men jeg gjør det stille og rolig inni meg. Så hvis det finnes noen syklister der ute: Vi hadde satt pris på om dere kunne benytte gang- og sykkelstien når de er tilgjengelig og ikke minst, kan dere være så snill og ikke sykle to i bredden?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/07/28/tilbake-pa-jobb-etter-ferien/

3 kommentarer

 1. Som Hvaler-syklist er jeg helt enig: problemet er at de få gangveiene vi har her ute (slik som fra kiwi/coop og fram til veien over til kjøkøy) er ganske dårlige – dvs, kvaliteten på dem er helt grei, men de varer i ca. 700 meter, før du ender opp enten midt inne blant sjøbodene eller ute i veien via busstoppen igjen. De på kråkerøy er heldigvis mye bedre, så fra tangen og inn til byen (bortsett fra gjennom kråkerøy «sentrum», men der er det heldigvis egne sykkelspor – men som igjen har store, dype kummer som skal fange opp regnvann midt i seg) er det ganske bra.

  Vi trenger definitivt et godt nettverk av sykkelveier her ute, med tanke på hvor mange syklister det er som bruker veiene her på sommeren!

  Når det gjelder plassering i veibanen der det ikke er brukbar sykkelsti (for dessverre er det mange av dem som ikke er brukbare for sykling i noe annet tempo enn rask gangfart) anbefaler Trygg Trafikk at syklistene bør ligge plassert med god avstand til grøftekant, slik at biler som kommer bakfra må foreta en ordentlig forbikjøring (for er det noe som er til tider slitsomt her ute, så er det turister som har det travelt og ikke har mer enn 30-40cm i avstand – og enda verre de som har bred båthenger de ikke tenker over i tillegg).

  Så ja .. jeg kan forestille meg at dette er særdeles lite morsomt med buss, samtidig som det også er like skummelt for oss som sykler 🙂 Ja til ordentlig sykkelvei på Hvaler!

  • kak28 juli, 2010 kl 21:16
   Forfatter

  På Hvaler er det ekstremt dårlig med sykkelstier, så der har man ikke noe valg. Og jeg har heller ingen problemer med å forstå at det er like irriterende for syklistene å bli «sneiet» som det er for bilistene som opplever at syklistene er i veien i hele tiden, bokstavelig talt. Det hele hadde litt løst med gode sykkelstier! 🙂

  Fra Nesset til Utgårdskilen på Vesterøy har det blitt rene autostrada’n, både for gående, syklister og bilistene etter at de pusset opp den strekningen!

  Når vi først er inne på dårlige forhold for syklister og gående, hva med bruene på Hvaler? De er jo et kapittel for seg selv! Skjelsbobrua hadde ett veldig smalt «fortau» før, men etter at de byttet ut rekkverket er jo dette også borte vekk. Riksvei 108 eller nærmere bestemt fylkesvei 108 er på ingen måte enget for det trafikkbildet vi ser i dag!

  Så JA til ordentlig sykkelvei på Hvaler! 🙂

 2. Ja, og bruene er enda verre nå som det har vært slik vind som det har vært de siste tre ukene. Eneste mulighet har vært å legge seg midt i veien og håpe på å ikke blåse helt av. Syklet opp ved bratte bakke i fjor da de holdt på – og det hadde blitt veldig bra! Skulle vært mer sånn 🙂 Får ta en tur nå før ferien er over og sjekke ut hvordan ting har blitt!

  Min første plan som milliardær er å fikse sykkelvei fra tangen til tunnelen, så får vi få noen til å stille med sykkelbåt over til kirkøy!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.