To år har gått

Jeg er veldig glad for at jeg fikk akseptert budet på leiligheten og at ingen benyttet seg av forkjøpsretten slik at jeg på torsdag kl 12.15 fikk vite at leiligheten var min. Ellers hadde det nok vært enda tyngre i dag. Det er i dag to år siden Anders ble brått og brutalt revet bort fra meg. Dette er en spesiell dag uansett selvfølgelig, men den hadde vært enda værre hvis noen hadde «rappet» leiligheten min uten at jeg hadde hatt mulighet til å gjøre noe som helst med det. Foreldrene mine og jeg sprettet champagne’n i går for å feire at leiligheten hadde blitt min og vi koste oss med både god mat og godt drikke i går kveld! Det er derfor ganske naturlig at jeg overnattet.

Jeg var «bartender» i går og blandet drinker av gin med litt forskjellig blandevann. En veldig hyggelig kveld, men samtidig så var det ikke til å komme utenom at jeg begynte å tenke på at det er to år siden Anders døde når klokka passerte midnatt. Men det går lettere etterhvert som tiden går. I dag har vi vært en tur på kirkegården og besøkt grava til Anders. Vi var en tur innom Plantasjen først for å kjøpe noen blomster som vi skulle plante på grava. I tillegg kjøpte jeg meg en «hagespade», altså en slik liten spade som man bruker når man skal grave i blomsterbedd og slikt. Kjekt å ha fremover, det er jo ikke siste gang det skal plantes blomster.

Vi måtte ta bort noe som hadde blomstret ferdig og satt ned tre nye blomster ved siden av det som fortsatt var pent på grava. Vi gravde, plantet og ordnet litt alle tre. Det  ble veldig fint til slutt synes jeg. Jeg er fortsatt hos mamma og pappa og tar det med ro. Jeg er fortsatt litt i skyene over at jeg har kjøpt leilighet og skal overta den om en måneds tid. Jeg har flytta inn i ny leilighet til før 1. september. Det skal bli utrolig deilig! Det blir en ny start med blanke ark og tegnestifter til. Det kommer stadig gratulasjoner på at jeg endelig har fått kjøpt meg en egen leilighet! Både fra inn- og utland.

Men jeg kommer til å få litt av en jobb med å pakke ned alle tingene mine fra der jeg har bodd i over 8 år. Men jeg skal nok benytte anledningen til å kvitte meg med en del ting som jeg kanskje egentlig ikke trenger lengre. Men det kommer uansett til å bli litt av ett flyttelass. Men selv om det er en ganske stor jobb, så blir det utrolig deilig å komme på plass i ny leilighet og sette mitt eget preg på leiligheten. Men jeg hadde selvfølgelig ønsket å kunne gjøre dette sammen med Anders. Vi var utrolig nære å få kjøpt oss en leilighet i februar 2008, nettopp i Dalveien i Greåkerdalen. Men vi klarte ikke å komme helt i mål med finanseringen den gangen. Nå er jeg endelig der!

Jeg har allerede begynt å tenke en masse på plassering av møbler, strekking av nettverkskabler, trådløst nett og alle mulige valg og ting man må gjøre når man skal flytte til et nytt sted. Det skal nok bli veldig bra når jeg er på plass, tenker jeg! Men jeg ser for meg å måtte strekke en nettverkskabel mer eller mindre igjennom hele leiligheten, altså fra det ene hjørnet til det andre. Jeg kunne selvfølgelig ha basert meg 100% på trådløst nett, men jeg har ikke lyst til å basere meg på trådløst nett på min primær-pc. Det er ikke noen tvil om at det er kablet nettverk som er det mest stabile. Men med dagens trådløse routere, såfremt man ikke kjøper billigste type, er det rimelig stabilt det også.

I tillegg til mine eksisterende møbler og ting, skal det også bli utrolig gøy å kjøpe noen nye ting for å sette enda mer personlig preg over leiligheten. De som har tatt en titt på bildene av leiligheten slik som den er nå, så er det satt litt ekstra preg på leiligheten med bruk av litt sterke farger. Det kommer nok mer ting og tang i de fargene, tenker jeg! Jeg har ikke helt for meg hvordan det kommer til å se ut enda, men det blir nok litt til etterhvert som jeg begynner med selve flyttingen. Det blir nok minst en tur til til Ikea før jeg er i mål i ny leilighet den 1. september, tenker jeg.

Men jeg bør nok begynne på selve jobben med å finne ut hva jeg skal ha med meg, hva som kan kastes, hva som kan gis bort og begynne selve pakkingen! Men ser for meg at det kommer til å bli en forferdelig omfattende jobb! Men jeg har en måned frem til overtagelsen, og hvis jeg benytter denne tiden flittig, vil det ikke bli like mye jobb når jeg har overtatt leiligheten! All flyttingen og bæringen kan jeg selvfølgelig ikke få gjort før jeg har overtatt leiligheten, men nedpakkingen og sorteringen kan jeg jo egentlig begynne med allerede nå!

Ekstra vemodig og sårt vil det nok være å gå igjennom alle tingene til Anders og pakke dem ned. Det kommer til å bli litt av en jobb å pakke ned alle modellbilene i originaleskene sine vil jeg tro. Men de skal selvfølgelig være med, selv om jeg kanskje ikke kommer til å stille frem alle slik som de står i dag. Men det er mange utrolig flotte modellbiler i samlingen til Anders! Per i dag har jeg ikke ryddet bort eller kastet noe som helst. Men jeg kommer nok til å gi alle klærne til Anders som jeg ikke kan bruke selv til UFF. Da er det ihvertfall noen andre som kan få nytte av klærne. De gjør ihvertfall ikke noen nytte for seg der de henger i dag. Ekstra spesielt er det kanskje at jeg fortsatt ikke har tatt bort ytterjakka og fleecejakka til Anders. Den henger fortsatt på knaggen sin i toppen av trappa på Veum.

Jeg får nok også litt møbler til overs, noe kan sikkert selges, gis bort eller må rett og slett kastes. Jeg har f.eks ikke behov for to skrivebord lengre. Men vi får se hva jeg gjør med alt dette når jeg kommer så langt. Når jeg har overtatt leiligheten har jeg to uker på meg å komme meg på plass. Og det skal vel gå bra. Jeg er veldig glad for at jeg ikke gikk inn i denne dagen sur, deprimert og utrolig skuffa over at jeg ikke fikk leiligheten. Både dagen i går og dagen i dag har i grunn gått veldig greit. Jeg har det bra, klarer meg bra og har kommet meg på fote igjen etter å ha lidd ett så enormt stort tap. Jeg håper det også går bra med og sender varme tanker til familien til Anders!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/07/17/to-ar-har-gatt/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Du har vært i våre tanker i hele dag Ken-Arild. Jeg er veldig glad du fikk gledelige nyheter med tanke på leiligheten som kanskje gjorde dagen i dag litt lettere enn om du ikke hadde fått det.

  Blir veldig moro å få deg som nabo, etter 1. september trenger vi ikke tenke på hvem som kjører eller ikke. Da er det bare å gå rett over gata og opp noen trapper så er vi hjemme igjen.

  Selv kan jeg nok ikke hjelpe deg med å bære så mye, men jeg kan være moralsk støtte, det er jeg flink til 🙂 Og du har helt rett i at kablet nettverk er mye mer stabilt enn trådløst.

  Ha en fin kveld videre kompis 🙂

  • kak18 juli, 2010 kl 17:21
   Forfatter

  Takk for det, Robert! Gårsdagen gikk i grunn veldig bra! Levde nok på oppturen av å ha fått avklart at leiligheten ble MIN! 🙂

  Det blir fryktelig deilig med sin egen leilighet fra 15. august! Blir også utrolig praktisk å ha sine venner enda nærmere! Da går det ann å ta seg en øl eller to hvis man har lyst! Med en gassgrill så er det mulig å grille på min nye veranda også! Min nåværende kullgrill har jeg gitt/lovt bort allerede! 🙂

  Det er ikke noen tvil om at kablet nettverk er det aller mest stabile og pålitelige! Men trådløst er også utrolig praktisk til sitt bruk. Med bærbar pc f.eks! Alt annet kommer nok til å være kablet regner jeg med!

  Det er veldig mange som har tilbudt seg å hjelpe til med flyttingen, så det skal nok gå veldig bra, tenker jeg! Jeg regner ikke med at jeg kommer til å få behov for å få hjelp av ALLE som har tilbudt seg da, det er tross alt ikke ett SÅ stort flyttelass, selv om man klarer å pådra seg rimelig mye møbler, ting og tang i løpet av årenes løp! Hvis det blir for mange, blir det bare kaos ut av det også. Men jeg er takknemmelig for all den hjelpen jeg kan få til flyttingen! 🙂 Den største utfordringen og jobben er nok det faktum at jeg skal flytte til en leilighet som er litt mindre enn den jeg har i dag. I tillegg er lagrinsplassen (les: boden) ikke like stor som den lagringsplassen (les: loftet) jeg har i dag! Så da er det nødvendigvis en del som bør vike plass. Men det skal vi nok klare å få til på en måte se! 🙂

  I dag tar jeg det helt med ro her hjemme på Veum. Ingen planer, se bort fra at jeg garantert kommer til å se en film eller to! 🙂

  • mats18 juli, 2010 kl 20:36

  Som Robb skrev kan man vanskelig lese dette uten og bli berørt av det, enda mer så om man kjenner deg:)

  Vi stiller selvfølgelig opp, og jeg kan jo brenne rundt med en diger henger om det blir nødvendig, nå får jeg jo ikke lånt sprinteren, men kanksje jeg har en annen firmabil innen den tid, vi får se:)

  Godt å høre at du klarer deg bra, du har forandret deg mye det siste året,en flott positiv utvikling, det skal du vite:)

  • kak18 juli, 2010 kl 21:45
   Forfatter

  Takk for det, Mats!

  Jeg føler også at jeg har forandret meg, utviklet meg, kommet meg ganske mye videre på det siste året som har gått! Vet ikke hvorfor, men følte at det «løsnet» når det hadde gått ett år, og etter det har det blitt lettere og lettere og jeg har hatt det mye bedre med meg selv!

  Vi skal nok finne en løsning på flyttingen når dagen er her! 🙂

  Det er snakk om overtagelse 15. august, eller rundt den datoen. Og da har jeg ut august på å flytte inn i den nye leiligheten! 🙂

  Mitt Viasat parabolabonnement sa jeg opp 30. juni (de har 3 måneders oppsigelse og jeg har det derfor ut september) og jeg kommer til å si opp Ventelo internett til uka. De har bare en måneds oppsigelse, så det var ikke så hast med å si opp dem! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.