Brudd i forhandlingene: TV2-kanaler har gått i svart!

Som jeg varslet i går var det stor fare for at 500.000 Canal Digital Kabel-TV-kunder kunne miste TV2 sine nisjekanaler i natt. NTB melder at det er brudd i forhandlingene mellom TV2 og Canal Digital Kabel-TV og disse kanalene har derfor gått i svart: TV2 Filmkanalen, TV2 Nyhetskanalen og TV2 Bliss. TV2 Zebra har Canal Digital Kabel-TV sine kunder mistet for lengst. Det eneste vi sitter igjen med nå er hovedkanalen TV2 og TV2 HD. Disse kanalene kommer vi heller aldri til å miste, siden TV2 er en allmennkringkaster. Det vil si at TV2 må tilby kanalen til Canal Digital Kabel-TV og Canal Digital Kabel-TV må distribuere kanalen. Men det er selvfølgelig kjedelig for de som faktisk ser på TV2 Filmkanalen, TV2 Nyhetskanalen og TV2 Bliss at disse nå har forsvunnet i natt.

Men på et eller annet tidspunkt må vel TV2 og Canal Digital Kabel-TV komme til en enighet. Men på en annen side, de har holdt på å «krangle» (det heter vel forhandle) i nesten ett år, så hva er det som egentlig som skal til for at de skal komme til enighet? Hva med at en rekke kunder forsvinner fra Canal Digital Kabel-TV? Hvis dette ikke er løst innen rimelig tid, er jeg redd for at Krokstien Borettslag kommer til å vrake Canal Digital Kabel-TV fort som svint og heller gå over til Viken Fibernett. Jeg også redd for at det er flere som er forbanna på at de mister TV2-kanalene enn de som bryr seg om at de mister en del «spesialkanaler» (kanalpakka til Viken Fibernett for borettslag er omkring halvparten av den pakka vi har fra Canal Digital Kabel-TV i dag) og at det blir dyrere å oppgradere til raskere internetthastighet. For vår del vil det isåfall si at Canal Digital Kabel-TV mister 153 kunder.

Men til alles beste håper jeg at TV2 og Canal Digital Kabel-TV kommer til enighet innen rimelig tid!

Mer om bruddet i forhandlingene her:
aftenposten.no
vg.no
dagbladet.no
canaldigital.no
tv2.no

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/11/23/brudd-i-forhandlingene-tv2-kanaler-har-gatt-i-svart/

1 kommentar

  • kak23 november, 2012 kl 13:07
   Forfatter

  Jeg har nå benyttet anledningen til å endre på den valgfrie delen av kanalpakka fra Canal Digital Kabel-TV. På grunn av bruddet i forhandlingene mellom Canal Digital Kabel-TV og TV2 er ikke TV2 Filmkanalen, TV2 Nyhetskanalen og TV2 Bliss tilgjengelig hos Canal Digital Kabel-TV lengre. Canal Digital Kabel-TV sine kunder får derfor en mulighet til å erstatte disse kanalene med andre kaneler uten å betale et gebyr på 19 kroner, som det normalt sett koster å gjøre endringer. Du kan selvfølgelig gjøre flere endringer i den valgfrie delen hvis du ønsker det!

  Jeg for min del har hivi ut Discovery World og Discovery Science (i tillegg til TV2 Filmkanalen og TV2 Nyhetskanalen som ikke er tilgjengelig lengre) og erstattet dem med Svt2, TV4, Sky News og SF-kanalen!

  Personlig er jeg ikke så sikker på om jeg kommer til å endre på dette selv om TV2 Nyhetskanalen og TV2 Filmkanalen skulle bli tilgjengelig igjen på et senere tidspunkt. Jeg ser jo ikke på de kanalene uansett.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.