I natt kan TV2 gå i svart for 500.000 kunder!

Forhandlingene mellom Canal Digital Kabel-TV og TV2 har pågått i snart ett år og det ser mildt sagt ikke lyst ut. Alle de andre distributørene har blitt med på TV2 sine vilkår, Canal Digital Kabel-TV derimot har endt opp i en konflikt som også har vært utspilt seg i media. Jeg er en av de kundene som kan miste TV2 sine kanaler fra i natt. Det vil si, ingen vil miste hovedkanalen til TV2, det er en allmennkringkaster og TV2 kan ikke nekte Canal Digital Kabel-TV tilgang til kanalen og Canal Digital Kabel-TV kan ikke nekte å sende kanalen. Men det er de andre «nisjekanalene» til TV2 som dette handler om. TV2 Filmkanalen, TV2 Nyhetskanalen, TV2 Bliss og TV2 Zebra. TV2 Zebra har vi mista for lengst, så det er de andre kanalene som kan gå i svart i natt.

Personlig er ikke disse kanalene så viktig for meg, men jeg regner med at det er noen av de andre 500.000 kundene hos Canal Digital Kabel-TV som kommer til å savne disse kanalene. Jeg hadde i grunn regnet med at dette skulle vært løst for lenge siden, og jeg vet ærlig talt ikke hva slags utvikling det eventuelt er i saken i det hele tatt. For de versjonene man får fra henholdsvis TV2 og Canal Digital Kabel-TV er «litt forskjellig». Men hvis det viser seg at TV2-kanalene går i svart for Canal Digital Kabel-TV i natt, er det nok en stor sjanse for at det blir leven. Enten i form av at de opplever en kundeflukt ut av en annen verden, eller at det resulterer i at en av partene må krype til korset eller at begge inngår en kompromiss selvfølgelig. For kundene er nok det viktigste at de ikke mister og/eller får tilbake kanalene vil jeg tro.

Selv om jeg er veldig fornøyd med Canal Digital Kabel-TV her i borettslaget, er jeg redd at det kommer til å bli stor misnøye hvis vi mister TV2 sine nisjekanaler. I bunn og grunn er Canal Digital Kabel-TV en stabil og seriøs leverandør som jeg har opplevd minimalt problemer med. Jeg hadde derfor håpet at de kunne løse dette «lille problemet» med TV2. I mellomtiden prøver forøvrig Østfold Fibernett å komme på banen her i borettslaget. De har prøvd å tilby sine tjenester tidligere når de het Fredrikstad Fibernett, og er på banen igjen nå. Denne gangen med et bedre tilbud, og de kan nok få en del interesserte beboere her i borettslaget hvis forhandlingene mellom Canal Digital Kabel-TV og TV2 strander.

Personlig vil en overgang til Østfold Fibernett, eller Viken Fibernett som det faktisk heter nå, bety at jeg får halvparten så mange tv-kanaler, oppgradering til raskere internetthastighet bli dyrere, jeg vil miste fordelen med gratis Wimp og vil ikke lenger ha «FM-radio» via kabel som jeg har i dag fra Canal Digital Kabel-TV. Det er i bunn og grunn digitalradio sendt over kabel som vi tar imot via en helt vanlig FM-tuner. Her hos meg har jeg splittet dette signalet og har det både til min hjemmekinoreceiver i stua og inn hit på kontoret til en vanlig FM-tuner. Dermed har jeg krystallklar digitalradio både i stua og på kontoret. Å få inn f.eks DAB-radio her i blokka er helt nyttesløst. Ihvertfall her inne på kontoret som jeg hadde planer om å bruke min Argon DAB3. FM er også ikke bare bare å få inn med vanlig antenne. Men det er jo ikke så rart med all den betongen vi har her i blokka. Merkostnaden med Viken Fibernett for meg personlig har jeg regnet ut til 2.940 kroner per år. Det er jo ikke småpenger.

Men nå er det selvfølgelig noen fordeler med Viken Fibernett også, men det koster som sagt litt mer enn det vi har fra Canal Digital Kabel-TV i dag. Jeg ser også for meg at det er flere muligheter i fremtiden med Fibernett enn vi kan forvente med systemet til Canal Digital Kabel-TV. Men jeg er redd at valget av å fortsatt være Canal Digital Kabel-TV kunde her i borettslaget eller å gå over til Viken Fibernett, er veldig avhengig av hvordan det går med TV2. Går TV2 i svart her hos oss, er jeg redd for at det vil bli veldig mange stemmer FOR en overgang til Viken Fibernett.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/11/22/i-natt-kan-tv2-ga-i-svart-for-500-000-kunder/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.