En natt ved Måsvasstjønnan på vei sydover

Jeg kjører ned fra Saltfjellet og det ble en tur innom Kiwi Langneset, Mo i Rana for å bunkre for resten av turen. Jeg kjøper brus, polarbrød, pålegg, fisk, pølser, potetgull, is, tomater og potetsalat. Jeg kjøper laksefilet (500 gr, 4 stykker) fra Lerøy. Det står 99 kroner per kilo på hylla. Det var da en fin pris tenkte jeg og tok med meg ei pakke. Når jeg kommer til kassa blir de derimot slått inn til 99 kroner per stykk, ikke 99 kroner per kilo. Jeg fulgte heldigvis med når varene ble skannet inn i kassa. Jeg reagerer og forteller at det står 99 kroner per kilo, ikke per stykk på hylla. Og pakka er bare på en halv kilo. Så da burde det bli halvparten. Han trykker litt på kassa og sier at prisen er per pakke. Men på hylla står det 99 kroner per kilo og ikke noe mer. Hadde det vært en pris per pakke, hadde det stått en kilopris i tillegg. Men det gjorde det ikke. Vanligvis er de bak kassa i butikkene ganske raske med å ringe noen for å få dem til å sjekke hva som står på hylla. Men her var det tydeligvis ikke aktuelt i det hele tatt. Han stod på at det var pris per pakke. Så da måtte jeg bare slå igjennom og si: “Enten får jeg den til prisen på hylla, eller så vil jeg ikke ha den.” Etterhvert sier han at jeg skal få den til prisen på hylla, han legger inn “Kolonial 45 kroner”. Det var jo faktisk litt mindre enn halve prisen, men okay. Jeg handlet for over 800 kroner, og jeg var fornøyd med at han ga seg på prisen til slutt. Synd jeg ikke tok med en pakke til kanskje?

Deretter gikk turen til Måsvasstjønnan som jeg fant i Bobilguiden, det er en 13 kilometer lang avstikker fra E6 etter Trofors. Det er en rasteplass før Tosentunnelen som ville til syvende og sist fått meg til Brønnøysund hvis jeg hadde tatt turen igjennom. Litt mer enn bare igjennom tunnelen riktignok, den var på 5,9 kilometer, men hele turen til Brønnøysund er på ca 83 kilometer. Det ville vært en ytterligere avstikker på 1,5 time isåfall. Men jeg nøyde meg med å rigge meg på plass på rasteplassen ved Måsvasstjønnan. I utgangspunktet bare en grusplass, men det var litt av noen omgivelser rundt. Det stod allerede en bobil på rasteplassen. Men rasteplassen er såpass stor at det var ikke akkurat noe behov for å parkere oppå den andre bobilen. Det var ganske god DAB-dekning her faktisk, men 4G-dekningen var ganske dårlig. Mobiltelefonen faller ut i ett sett, men min iPad klarer heldigvis å holde signalene hele tiden.

Jeg ankom forresten rasteplassen ved Måsvasstjønnan klokka 16.57 onsdag ettermiddag, det var derfor ganske mye igjen av ettermiddagen og kvelden. Det ble derfor et kongemåltid i bobilen med halvparten av laksen fra Lerøy, kyllingpølser med urter, grillpotetsalat og tomater til. Det smakte rett og slett helt nydelig! Jeg var også ute og gikk meg en tur for å ta litt bilder, bortover på en sti, langs noen planer som hadde blitt lagt ut slik at man kunne gå tørrskodd. Måsvasstjønnan ligger forresten 388 meter over havet, så det var litt stigning på vei opp hit. Det var overhodet ikke noen problemer med å finne fotomotiver på denne lille turen jeg hadde her oppe på “fjellet”. Legg forresten merke til de to “krakkene med bord” som er laget av massive steinblokker. I ren Flintstones stil! Det er toaletter på stedet også, men slikt holder jeg meg langt unna i disse Koronatider. Jeg synes uansett det er mye bedre å bruke toalettet jeg har i bobilen. Lettvint og det toalettet er det bare jeg som bruker. Så det har jeg full kontroll på.

Resten av kvelden tilbragte jeg i bobilen med å se to filmer, først Bodyguard fra 1992 og så Bright fra 2017. Må si at det var utrolig digg å få løst problemet med krana på badet i bobilen, fått kjøpt inn det jeg trengte for resten av turen, kost meg med et kongemåltid og ikke minst slappet av med to filmer! Nå er det bare å slappe av resten av ferien og cruise hjemover! Jeg har funnet hvilepulsen igjen, rett og slett! Jeg fant etterhvert senga bakerst i bobilen, da var klokka 01.00 og det var 88% igjen på batteriet. Når jeg våknet torsdag var det 83% igjen på batteriet. Ny dag, nye muligheter og jeg skulle kjøre sakte men sikkert i retning hjemover. Jeg forlot Måsvasstjønnan klokka 12.08 med 86% på batteriet.

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

På jakt etter ny kran til badet i bobilen og en natt ved Fjellheim, Straumen (15.04.21)
Siste natt på Senja ved Silsand båthavn (14.04.21)
To netter ved Tranøybotn på Senja (13.04.21)
To turer til Skrolsvik fort på Senja (11.04.21)
To netter ved Skatvik på Senja (06.04.21)
En natt ved Rotvika på Senja (28.03.21)
Tur til Mefjordbotn, Fjordgård, Husøy og Finnsnes på Senja (14.03.21)
To netter ved Senjahopen på Senja (14.03.21)
Tur til Ersfjordstranda, Mefjordvær og en natt ved Ersfjord på Senja (13.03.21)
Tur til Tungeneset og Okshornan på Senja (13.03.21)
Tur til Bergsbotn og to netter ved Stamnesvika på Senja (11.03.21)
Tur til Hamn i Senja og et militært anlegg fra den kalde krigen i Stormoa på Senja (10.03.21)
Tur til Gryllefjord og to netter ved Ballesvikskaret på Senja (08.03.21)
Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja (03.03.21)
Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

                                        

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/04/19/en-natt-ved-masvasstjonnan-pa-vei-sydover/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.