På jakt etter ny kran til badet i bobilen og en natt ved Fjellheim, Straumen

Når jeg dro avgårde fra Silsand båthavn tirsdag klokka 08.38 så var jeg på jakt etter et verksted som kunne ha ei ny kran og ikke minst kunne hjelpe meg med å skifte denne. Kjipt å måtte styre med dette når man er på ferie, men jeg er veldig glad for at dette skjedde når jeg allikevel hadde bestemt meg for å vende nesten hjemover, istedenfor å kjøre hjem på 2,5 dag som jeg gjorde når jeg kjørte nordover, så hadde jeg tenkt til å bruke 6 dager på den samme distansen. Men det ble litt annerledes, siden jeg måtte finne noen som kunne hjelpe meg med problemet på badet i bobilen. Krana på badet hadde gått i stykker og vannspruten stod mandag kveld! Planen når jeg dro fra Silsand båthavn var å kjøre ned til Ferda i Bjerkvik og håpe at de kunne hjelpe meg ut av den mildt sagt våte knipa.

Det sier seg selv at jeg ikke fikk dusja før jeg la avgårde fra Senja, det var litt over to timers kjøring til Ferda Bjerkvik. Jeg kom frem klokka 10.57. Jeg forklarer problemet på verkstedet, men de vet ikke om de har tid til å hjelpe meg. Men vi finner etterhvert en kran som vi kan bruke, 33 mm uniquick og ikke mikrobryter. Den er ikke lik den krana jeg hadde fra før, men den kan brukes. Det spiller jo ikke stor rolle hvordan krana ser ut, bare den virker og er funksjonell. Han har bare en mekaniker på jobb og to lærlinger og når jeg forklarer hvordan man får tilgang til krana, får jeg raskt beskjed om at det ikke er en jobb en av lærlingene kan ta på seg. Før dette problemet oppstod, må jeg innrømme at jeg ikke ante hvordan man kom til denne krana. Det hadde liksom ikke vært noe behov for å finne det ut heller. Men man må faktisk inn toalettluka på utsiden og så rett opp, der er “benken” på badet og den ødelagte krana.

Mekanikeren som eventuelt kan ta denne jobben er til lunsj og jeg må vente en halvtime for å få han til å ta en titt på bobilen og krana. Mekanikeren dukker ikke opp når han forventer at han skal gjøre det, så han sender ut en av lærlingene for å se på jobben. Han mener at han vil bruke to timer på jobben, men det har de ikke tid til. Det ville blitt rimelig svinedyrt hvis jeg skulle betale 1195 kroner for krana og hele to timer jobb i tillegg. Men da hadde jeg ihvertfall fått løst problemet og kunne kjøre videre. De kan heller ikke hjelpe meg med å blende/plugge rørene slik at jeg kan bruke resten av vannsystemet i bobilen heller. Hvis de hadde kunnet hjelpe meg med bare det, så hadde jeg fint klart meg igjennom resten av turen med fortsatt kunne bruke dusjen og krana på kjøkkenet. Krana på badet kunne jeg alltids klart meg uten noen dager. Men de tipser meg om å ta en tur til TESS i Narvik og snakke med en som heter Hans Petter. Jeg kjører fra Ferda klokka 12.08, da har jeg med andre ord brukt over en time på å finne ut at de ikke kan hjelpe meg. Jeg synes det rett og slett var utrolig merkelig at de ikke en gang kunne klare å blende/plugge disse to rørene for meg. Det kunne ikke ta så lang tid?

Men turen gikk derfor videre til Narvik og til TESS. Det tar en knapp halvtime å komme dit. Hans Petter tar en titt på problemet og konkluderer raskt med at han heller ikke kan hjelpe meg. Ikke fordi han ikke har tid men fordi han ikke har noen deler som kan brukes. Hvor vanskelig kan det egentlig være å kutte to rør, stappe et eller annet som er stort nok i rørene og skru fast en slangeklemme? Men da var det ikke annet å gjøre enn å kjøre videre, neste mulighet var Ferda i Fauske. Men jeg ville ikke rekke frem før de stengte for dagen. Men jeg kunne kjøre til Fauske, overnatte og være på pletten så fort de åpner onsdag morgen. På vei sydover ringer jeg til dem for å sjekke om det var noen muligheter for å få noe hjelp. Det tar sin tid å får svar, først etter 16 minutter er det noen som tar telefonen, men da havner jeg hos kundeservice hos Ferda, ikke i Fauske. De prøver å sette meg over, men jeg ender bare opp med å få mobilsvar. Jeg ringer opp igjen, kommer riktignok fortere igjennom denne gangen, og de skal gi telefonnummeret mitt til Ferda i Fauske. Men det går en time uten at jeg hører noe som helst. Da ringer jeg på nytt, da kommer jeg heldigvis frem til Ferda i Fauske og ikke til kundeservice. Forklarer problemet og han er usikker på om de har tid, isåfall på ettermiddagen. Han er også usikker på om de har en kran som passer. Men hvis jeg kunne komme innom onsdag morgen, kunne de ta en titt på det. Vi avtaler at jeg kommer innom onsdag morgen og jeg kjører videre mot Fauske.

Jeg er fremme ved 18-tiden . Jeg prøver et desperat forsøk på å kjøpe superlim på Biltema for å lime krana sammen igjen slik at vannspruten ihvertfall ikke står veggimellom på badet. Jeg hadde ikke noe behov for at den skulle kunne brukes, bare få stoppet vannlekkasjen. Jeg prøvde å lime krana sammen to ganger, men det ble aldri tett. Det så lovende ut en liten stund og så begynte det å sprute vann igjen. Så da var det bare å glemme. Men verdt et forsøk, det kosta ikke mange kronene for limet på Biltema uansett. Når jeg er i Fauske tar jeg en tur innom bobilparkeringen og får fylt opp en 10 liters vannkanne jeg har stående bak i lasterommet på bobilen. Den har tappekran og løser de helt elementære behovene når det kommer til vann. Jeg kan få vasket hendene, pusset tenna, vann til å spyle i toalettet og slike ting. Jeg har lyst til å fricampe, men jeg bruker litt tid på å finne et sted som jeg synes fungerer. Jeg ender til slutt opp ved Fjellheim, Straumen som er 18 minutter nord for Ferda Fauske. Jeg parkerte her klokka 20.35 tirsdag kveld og tok det piano i bobilen frem til jeg gikk og la meg klokka 23.05. Da har jeg 97% igjen på batteriet.

Onsdag har jeg vekking klokka 7.00, da var det 89% strøm igjen på batteriet. Siden det ikke var noen mulighet til å dusje eller noe sånt luksus, var det fort gjort å komme seg opp, få spist litt og så komme seg avgårde klokka 07.35. Jeg skulle derfor kunne klare å være ved Ferda rett før klokka 08.00. Men det var veiarbeid og rassikring av fjell på veien, så jeg måtte stå og vente i 15 minutter på ledebil. Jeg kom derfor ikke frem til Ferda Fauske før klokka 08.11. Jeg henviser til telefonsamtalen i går, han huker tak i en mekaniker og vi leter igjennom de kranene de har i butikken for å finne noe som kan brukes etter at han hadde vært med en tur ut i bobilen for å titte. Vi finner ingen som er lik, vi finner ingen som har uniquick og vi ender opp med en som har mikrobryter. Men det spiller jo ingen rolle, det er bare å ikke koble den til. Det er værre om man har synkepumpe som styres av disse mikrobryterne og ikke finner en kran med mikrobryter. Den vil være like mye verdt som den ødelagte krana mi, for å si det sånn.

At det ikke var uniquick tilkobling til denne krana betydde bare at det måtte brukes overganger mellom uniquick-koblingene i bobilen og den nye krana. Null stress. Krana kosta 880 kroner og etter at han hadde fått tatt en nærmere titt på tilgangen til krana i bobilen, mente han at det ikke burde ta så lang tid. Det var på ingen måte det værste han hadde sett. Når jeg var hos Ferda i Bjerkvik fikk jeg inntrykk av at dette var bortimot håpløst og en gedigen jobb. Her i Fauske var det helt annen lyd og serviceinnstilling for å si det sånn! Allerede klokka 08.28 så var bobilen inne på verkstedet og de var i gang med å redde resten av ferien for meg! Jeg visste ikke timeprisen eller hvor lang tid det kom til å ta, men det får rett og slett bare koste det det koster. Men etter 45 minutter er bobilen ferdig og alt fungerer som det skal igjen! Jeg betaler totalt 2.184 kroner. 880 kroner for krana, 104 kroner for deler (overganger) og 1200 kroner for jobben. Det vil si at timeprisen er 1600 kroner. Jeg sier at dette er en gedigen opptur etter at vannspruten stod mandag kveld. Jeg håpte på rundt 2, fryktet 3, så da ble det ikke så aller værst til slutt. Hvis jeg skulle betalt for 2 timer og ei dyrere kran hos Fauske Bjerkvik, hadde det kommet på 4.395 kroner hos dem! 2.211 kroner spart med andre ord! Jeg sier tusen takk for hjelpen og viser tommel opp og kan fortsette turen sydover i ferien! Må si at jeg har sovet utrolig dårlig de to siste nettene på grunn av denne litt leie knipa. Men nå var det løst og jeg var kjapt ute i bobilen for å sjekke at alt fungerte som det skulle! Det gjorde det! Alt var fryd og gammen igjen!

Men hva nå, hvor skal jeg kjøre? Nå hadde det bare vært fokus på å få fiksa problemet siden vannspruten stod på badet mandag kveld, så jeg hadde ingen planer eller tanker om hva jeg skulle gjøre videre. Jeg ser på litt forskjellige alternativer og ombestemmer meg litt underveis også, da jeg er veldig trøtt og orker ikke å kjøre så lenge. Den opprinnelige planen eller tanken var at jeg kanskje skulle ta en tur innom Tranøy eller Steigen og ta noen netter der, men nå hadde jeg jo allerede passert disse to stedene, og det var ikke aktuelt å kjøre tilbake igjen.  Rett før Saltfjellet kjører jeg innom Cirkle K Røkland og tanker opp dieseltanken til 12,35 kroner literen! Jeg kjører så opp på Saltfjellet og stopper på samme sted som jeg overnattet når jeg var på vei nordover, 12 kilometer nord for Polarsirkelsenteret. Jeg slapper av litt og det var utrolig deilig å endelig få tatt seg en dusj! Nå var det bare en dag uten en dusj, men det er utrolig hva det gjør med en deilig dusj! Jeg var her oppe på Saltfjellet i ca 45 minutter før jeg valgte å kjøre videre.

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

Siste natt på Senja ved Silsand båthavn (14.04.21)
To netter ved Tranøybotn på Senja (13.04.21)
To turer til Skrolsvik fort på Senja (11.04.21)
To netter ved Skatvik på Senja (06.04.21)
En natt ved Rotvika på Senja (28.03.21)
Tur til Mefjordbotn, Fjordgård, Husøy og Finnsnes på Senja (14.03.21)
To netter ved Senjahopen på Senja (14.03.21)
Tur til Ersfjordstranda, Mefjordvær og en natt ved Ersfjord på Senja (13.03.21)
Tur til Tungeneset og Okshornan på Senja (13.03.21)
Tur til Bergsbotn og to netter ved Stamnesvika på Senja (11.03.21)
Tur til Hamn i Senja og et militært anlegg fra den kalde krigen i Stormoa på Senja (10.03.21)
Tur til Gryllefjord og to netter ved Ballesvikskaret på Senja (08.03.21)
Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja (03.03.21)
Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/04/15/pa-jakt-etter-ny-kran-til-badet-i-bobilen-og-en-natt-ved-fjellheim-straumen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.