Tur til Mefjordbotn, Fjordgård, Husøy og Finnsnes på Senja

Jeg var avgårde fra Senjahopen klokka 10.32 og tenkte å dra innom flere steder i løpet av dagen, jeg var blant annet på jakt etter mer Cola. Siden jeg hadde sjekket at det var primært Matkroken og Joker på Senja, var jeg rimelig sikker på at det ikke var noe problem å få tak i Firstprice Cola som jeg har endt opp med å kjøpe etter at grensa stengte og det ikke var mulig å dra til Sverige for å handle billig Cola Zero eller Pepsi Max lengre. Å kjøpe det her hjemme til full pris er rett og slett uaktuelt. Det blir enkelt og greit for dyrt. Så da har jeg vent meg til å drikke Firstprice sin Cola. Overgangen fra Pepsi Max til Firstprice Cola var heller ikke så stor som overgangen er fra Cola Zero til Firstprice Cola.

Jeg kjørte først til tømmestasjonen i Senjahopen for å få tømt og fylt opp vanntanken. Jeg prøver å gjøre dette når jeg allikevel er ute og kjører og jeg har en tømmestasjon i nærheten eller på veien. Man vet aldri når man finner en neste gang. Og det er litt kjipt å måtte bryte opp før man ønsker bare fordi man er tom for vann eller en av de to andre tankene er smekk fulle. Eller kjøleskapet er tomt for den saks skyld. Nå var jeg som nevnt også i ferd med å gå tom for Cola. Og det er jaggu mer krise enn mye annet må jeg innrømme. Ved tømmestasjonen som jeg hadde besøkt noen dager tidligere stod det en AY-registrert bobil. Det så ut som om de ikke helt skjønte hvordan denne tømmestasjonen fungerte. Så etter en liten stund gikk jeg ut for å sjekke og så var jeg også litt nysgjerrig fordi det var en AY-registrert bobil. Det er med andre ord skilter fra Moss. Det viste seg at de hadde leid bobilen og ikke skjønte et ord norsk.

En fra Touring Cars (Tromsø) hadde kommet for å hjelpe dem med å reparere vannpumpa i bobilen. Jeg ventet da bare til de var ferdig, de måtte fylle opp vanntanken. Denne gangen rigget meg meg på plass for å fylle opp vanntanken først, mens den ble fylt opp tømte jeg toalettanken. Når jeg var ferdig med toalettanken var også vanntanken full. Underveis på tur er jo sjelden vanntanken helt tom, så det går litt fortere enn når jeg starter turene med helt tom tank. Så var det bare å kjøre bobilen på plass for å tømme gråvannstanken også. Klar for 3-4 netter igjen kjørte jeg videre. Det ble flere stopp underveis for å ta bilder. Rundt hver sving og uansett hvor man ser så er det masse fotomotiver! Tok også en tur innom Mefjordbotn som bare er en bitte liten avstikker fra hovedveien.

Der stod det allerede to tyskregistrerte bobiler, en av dem stod nede på kaia og fiska. Jeg hilste, men det ble med det. Jeg tok litt bilder, det var utrolig fint her i Mefjordbotn synes jeg. Hadde det ikke vært for at jeg var på jakt etter mer Cola, hadde jeg gjerne tatt en natt her. Stille og rolig på en liten avstikker fra hovedveien! Med DEN utsikten og omgivelsene! Dette er jo som tatt rett ut av en turistbrosjyre, ikke sant? Nede på kaia var det et skur som det stod “Fergeanløp – Fortøyninger av andre fartøyer forbudt”. Jeg tipper at det er en god stund siden det gikk en ferge til denne kaia? Jeg må si at dette er noe av det jeg rett og slett bare har forelsket meg i med Nord-Norge! Først og fremst er det så sinnssykt fint og vakkert overalt – i tillegg er det utrolig lett å finne steder man kan stoppe opp og nyte livet på tur med bobilen! Enten man ønsker det stille og rolig som jeg ønsker eller man heller velger å kjøre innom campingplasser og bobilparkeringer! Det er mye lettere å finne sinnssykt flotte steder å fricampe i Nord-Norge enn her nede på Sør- og Østlandet!

   

Så gikk turen videre mot Fjordgård for å ta en titt. Her hadde jeg også sett i park4night-appen at det var mulig å overnatte med bobilen hvis man ønsket. Jeg parkerte bobilen godt ut på siden i forbindelse med snuplassen før jeg tok med meg kameraet og gikk meg en liten tur for å ta litt bilder. Det så ut som det stod litt bobiler på grusplassen lengre fremme allerede. Det var ganske mange som hadde kommet hit før meg og parkert bobilen for å si det slik. Men en utrolig idyllisk plass dette også. Ikke grusplassen i seg selv kanskje, men fjorden og utsikten var rett og slett fantastisk! Helt innerst ved rasteplassen, som var tydelig skiltet at man ikke fikk lov til å gjøre noe annet enn å raste, så var det ei grillhytte og flere krakker man kunne sitte på! Her var det en som drev og tok bilder med stativ nede i vannkanten. Jeg var i området i litt over en halvtime før jeg valgte å kjøre videre. Uten tvil et sted man kan stå med bobilen senere!

   

Det tok litt over en time før jeg var fremme ved Husøy, det ble et par stopp underveis for å ta litt bilder. Først noen bilder av en innsjø langs veien og så ble det en stopp oppe på fjellet før Ørnfjordtunnelen for å ta bilder ned mot fjorden og den utrolige utsikten til alle fjellene som lå rundt. Jeg så nå ned til Mefjorden og Mefjordbotn som jeg nettopp hadde vært. Jeg hadde sikkert tatt turen til Husøy uansett, men jeg hadde blitt fortalt at her var det så utrolig fint at dit måtte man bare ta en tur! Så det gjorde jeg selvfølgelig! Og det ble flere stopp på vei ned fra fjellet og ned mot Husøy for å ta bilder! En utrolig liten øy med en smal vei ut mot øya. I tillegg til å være veldig liten så er Husøy også utrolig tettbygd.

Det er ikke mye uutnyttet plass på denne øya. Jeg regnet ikke med at det ville være så interessant å kjøre tur ute på selve øya, så jeg parkerte først på parkeringsplassen før man kjører ut på selve øya for å gå meg en liten runde for å ta litt bilder. Så tok jeg turen ut med bobilen til Joker som ligger på øya for å handle litt. Men til min store skuffelse hadde de ikke noe Firstprice Cola. Det var jeg rett og slett bombesikker på at de kom til å ha. Det eneste de hadde var appelsinbrus, og det er ikke noen vinner, for å si det sånn. Men jeg fikk handlet litt andre ting jeg trengte til kjøleskapet. Jeg forsøkte meg på en liten kjøretur på Husøy, men det skjønte jeg fort at var liten vits.

Det er selvfølgelig mulig jeg gikk glipp av noe, men det fineste med Husøy syntes jeg egentlig var å se øya fra avstand oppe fra veien ned fra fjellet og man kunne se den bitte lille øya ute i fjorden. Og når befant seg, hva skal jeg skrive, Senja og så ut mot Senja, båthavna og de fine omgivelsene rundt hele Husøy. Kanskje ikke så idyllisk ute på selve Husøy? Mulig jeg missa noe vesentlig og burde tatt beina fatt og gått rundt hele Husøy for alt hva jeg vet. Isåfall skal jeg gjøre det neste gang. Men at det var en utrolig idyllisk plass å se ut på, er det ikke noen tvil om! At bobilparkeringa her så ut til å være ganske populær har jeg ingen problemer med å forstå! Men jeg hadde ikke planer om å stå her, jeg skulle jakte videre på Cola. Jeg dro derfor fra Husøy og videre til Joker Botnhamn som var en halvtime unna. Her var det heller ikke noe Cola å oppdrive, så nå begynte jeg å få bange anelser om at det var klin umulig å få tak i Firstprice Cola på Joker-butikkene. Det er vanligvis ikke Joker jeg drar til hjemme for å kjøpe sånt.

   

Neste forsøk ble Matkroken Lysnes, de har selvfølgelig ikke Firstprice Cola, men kanskje de hadde noe annet som kunne være brukbart priset? Nei, ikke noe her heller. Så da var det bare en ting å gjøre, å kjøre inn til fastlandet og storhandle litt. Jeg hadde overhodet ingen problemer med at alt annet var dyrere enn jeg er vant til å handle det til hos Kiwi, både vareutvalget er snevert og prisene er høyere. Men når det kom til brusen må jeg innrømme at det var en “sperre”. Jeg var overhodet ikke interessert i å betale nærmere 40 kroner for en 1,5 liter Cola. Hvis jeg bare skulle hatt ei flaske eller to, så hadde ikke det vært noen krise, men det går nok med litt mer enn som så. Jeg har blitt spurt i ettertid om det var verdt å kjøre inn på fastlandet for å spare disse pengene bare på Cola. Og det har jeg, siden jeg ble spurt, faktisk regnet på. Det var det overhodet ikke noen tvil om at lønte seg!

Turen fra Lysnes til Eurospar i Finnsnes tok 40 minutter og jeg brukte ikke så mye penger i diesel i forhold til hvor mye jeg faktisk sparte på å kjøpe ganske mange flakser med Firstprice Cola. På det tidspunktet kostet Firstprice Cola 13,50 på Kiwi og 13,90 på Eurospar. Jeg regnet meg frem til at jeg sparte 385 kroner bare på å kjøpe 16 flasker med Firstprice Cola istedenfor å kjøpe tilsvarende med original Cola/Pepsi Max. I tillegg handlet jeg en del annet som jeg også trengte. De hadde også tilbud på de eplene jeg har pleid å kjøpe på denne turen. De koster nærmere 60 kroner for et brett med 6 epler, her betalte jeg mindre enn halvparten! Det eneste jeg vil påstå at jeg sitter igjen med at dette kostet meg, var litt tid. Men jeg er på ferie og det er ikke noe problem å kjøre en tur. Nå ble det en veldig rask tur til Husøy, Botnhamn, Lysnes og så videre til Finnsnes. Men jeg må også si at dette var østkysten av Senja ikke var av det mest interessante. På vei mot Finnsnes var jeg også forbi Gibostad, det ligger jo på veien.

Jeg var faktisk flere turer innom Eurospar før jeg omsider var ferdig med all handlinga. Nå hadde jeg storhandlet og nå burde det være en stund til jeg hadde behov for å handle igjen, ihvertfall å ta turen inn til fastlandet. Jeg hadde forresten også før denne turen sørget for å ta med meg en slik plastboks som jeg kunne ha disse løse brusflaskene i baki lasterommet på bobilen. Jeg hadde først forsøkt å få tak i noen tomme bruskasser til dette formålet, men det var rett og slett helt klin umulig å få tak i. Det er jo ingen som får brus i kasser lengre, det kommer på paller. Og de få som fortsatt har noen kasser på “lageret” er ikke villig til å gi fra seg elle selge disse, da de bruker dem selv. Men en slik plastboks fra Smart Store hadde plass til 12 stående flasker, man må bare sørge for at den alltid er full, enten med fulle eller tomme flasker. Ellers blir det jo et “takras” i første sving. Boksen jeg hadde var dog ikke dyp nok til at jeg kunne sette på lokket. Men det var ikke noe problem.

Nå var det bare å finne et sted å overnatte med bobilen!

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

To netter ved Senjahopen på Senja (14.03.21)
Tur til Ersfjordstranda, Mefjordvær og en natt ved Ersfjord på Senja (13.03.21)
Tur til Tungeneset og Okshornan på Senja (13.03.21)
Tur til Bergsbotn og to netter ved Stamnesvika på Senja (11.03.21)
Tur til Hamn i Senja og et militært anlegg fra den kalde krigen i Stormoa på Senja (10.03.21)
Tur til Gryllefjord og to netter ved Ballesvikskaret på Senja (08.03.21)
Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja (03.03.21)
Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

                                                                                                                                                                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/03/14/tur-til-mefjordbotn-fjordgard-husoy-og-finnsnes-pa-senja/

2 kommentarer

  • Pia17 mars, 2022 kl 20:45

  Du skulle kommet innom Nærbutikken Fjordgård når du var her😁da hadde du fådd kjøpt både first price cola, appelsinbrus og fruktsmak ! Disse har vi hadd mange år i salg hos oss. Men nå vet du det, og velkommen så mye tilbake til bygda vår. Trenger du noe etter åpningstiden på butikken er det bare å ringe 90978525🥰

  • kak18 mars, 2022 kl 19:23
   Forfatter

  Det skulle jeg helt klart ha gjort, Pia! Jeg var innom en del butikker for å finne det jeg var ute etter, men Nærbutikken i Fjordgård var nok ikke en av dem. Prøve å ha det i bakhodet til neste gang! 🙂

  Jeg må forøvrig si at det var en helt fantastisk sommerferie jeg hadde på Senja i 2020! Jeg brukte 2,5 uke på runden min rundt Senja. Ble litt på kryss og tvers underveis når man skulle fra butikk til butikk også, men en utrolig øy med fantastisk natur! Vest og nord uten tvil høydepunktene!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.