En natt ved Rotvika på Senja

Fra Finnsnes gikk turen over Gisundbrua over til Senja igjen og jeg tok en tur bort til Silsand båthavn. Det skulle visstnok være mulig å stå med bobilen der. Men der syntes jeg ikke det var noe fint. Så da var det å lete litt i appen igjen for å finne et annet fint sted. Da fant jeg et utrolig fint sted ved Skatvik syd på Senja. Det tok litt tid å kjøre dit, 44 minutter selv om det bare var 32 kilometer å kjøre fra Silsand. Men det var en ganske lang grusvei som jeg tok det ganske pent på for å ikke riste i stykker hele bobilen. Den hadde sikkert tålt det, men det er ganske ubehagelig. Når jeg kom frem til den lille plassen jeg hadde funnet i park4night-appen stod det allerede en bobil på den lille plassen som hadde rigget seg på plass med markisa ute, bord og stoler og så ut til å ha det veldig fint. Jeg hadde ikke lyst til å ødelegge idyllen på den lille plassen, så jeg snudde og kjørte litt tilbake isteden. Jeg hadde sett ei lomme langs veien like før som jeg tenkt kunne fungere fint en natt.

Og isolert sett var plassen jeg hadde funnet ved Rotvika på Senja utrolig idyllisk! Det var ikke mulig å få bobilen i vater uten nivåklosser, så jeg måtte kjøre opp på nivåklossene på høyre side av bobilen! Det holdt å kjøre opp på nivå 1 på nivåklossene! Det er sjeldent at jeg må korrigere på siden av bobilen, som regel er det foran jeg må få opp bobilen litt. Men det er ikke så rart, siden den er i utgangspunktet lavere foran enn bak. Så selv om underlaget er i vater, så vil jeg ikke klare å få bobilen i vater. Det optimale er at det er litt høyere (på bakken) foran enn bak, da er det lettere å få bobilen i vater. Jeg endte opp med å ha bittelitt fall bakover i bobilen, men det er ikke noe krise. Fornøyd med plassen jeg, selv om dette ikke var det jeg hadde tenkt på forhånd. Men kanskje i morgen? Jeg hadde et annet sted som backup fra park4night-appen også, men jeg syntes at denne lomma langs denne lite trafikkerte veien syd på Senja fungerte utmerket! Strålende vær, så jeg måtte fort ut for å ta litt bilder av Rotvika!

Etterpå ble det middag og etterhvert filmen Kongens Nei fra 2016 i bobilen! Når jeg var i seng klokka 01.35 natt til torsdag var det 92% igjen på batteriet. Når jeg våknet torsdag var det 90% på batteriet. Batteriet var fulladet klokka 12.45. Jeg var ute og gikk meg en tur for å ta litt bilder på formiddagen. Det var litt mer skyer på himmelen enn dagen før, men det gjorde det egentlig enda finere å ta bilder synes jeg! Det er utrolig hvor stor forskjell dette utgjør! Det er flott med sol fra skyfri blå himmel, værmessig, men fotomessig foretrekker jeg litt skyer! Og denne torsdagen var det rett og slett magiske skyer over himmelen! Jeg tok derfor litt bilder i Rotvika og der jeg hadde parkert bobilen for natta. I tillegg gikk jeg en tur i retning Skatvik, stedet jeg opprinnelig hadde sett for meg at jeg skulle overnatte med bobilen. Det var mye å ta bilder av langs veien og vannet. Uansett hvor man snur seg så er det vakkert og nye fotomotiver!

   

Når jeg kom nærme nok, så jeg at bobilen som stod parkert på plassen jeg hadde sett meg ut i Skatvik var borte, så fikk jeg litt hastverk med å komme meg tilbake til bobilen! Nå var det om å gjøre å sikre seg plassen før det kom noen andre!

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

Tur til Mefjordbotn, Fjordgård, Husøy og Finnsnes på Senja (14.03.21)
To netter ved Senjahopen på Senja (14.03.21)
Tur til Ersfjordstranda, Mefjordvær og en natt ved Ersfjord på Senja (13.03.21)
Tur til Tungeneset og Okshornan på Senja (13.03.21)
Tur til Bergsbotn og to netter ved Stamnesvika på Senja (11.03.21)
Tur til Hamn i Senja og et militært anlegg fra den kalde krigen i Stormoa på Senja (10.03.21)
Tur til Gryllefjord og to netter ved Ballesvikskaret på Senja (08.03.21)
Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja (03.03.21)
Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

                                                                             

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/03/28/en-natt-ved-rotvika-pa-senja/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.