Siste natt på Senja ved Silsand båthavn

Når jeg forlot Skrolsvik fort mandag for andre gang klokka 20.30 kjørte jeg direkte mot Silsand, jeg hadde funnet et sted i park4night-appen som jeg tenkte å bruke. Jeg kom frem til Silsand båthavn etter en rimelig lang dag klokka 21.46 på kvelden. Denne plassen ligger rett ved Gisundbrua som forbinder Senja med fastlandet. Jeg fant meg en plass som jeg ihvertfall hadde bobilen i vater fra side til side, men måtte ty til nivåklossene for å få den i vater på langs. Jeg hadde ikke lyst til å stå med ryggen til denne utsikten! Solnedgangen var ikke langt unna og jeg var ute og tok litt bilder ved 22-tiden mandag kveld! Vil si at dette var en fin avslutning på turen jeg hadde hatt rundt Senja som tok nesten 2,5 uke! Det er utrolig hvor mange fine plasser man finner når man ikke har det så travelt! Også en fin avslutning å ha den siste natta på Senja med å stå og titte over til fastlandet. Det er jaggu ikke langt over.

Etterpå blir det middag, jeg vasker opp og så sitter jeg i sittegruppa og tar livet med ro og aner fred og ingen fare. Så hører jeg plutselig en suselyd fra badet. Jeg går for å ta en titt og vannspruten står ut av krana på badet! Det er jaggu godt at dette er et våtrom! Siden jeg har trykkpumpe i bobilen så vil jo vannspruten bare ha stått til det ikke var noe mer vann igjen. Heldigvis var jeg våken når jeg oppdaget dette! Jeg vet ikke hvorfor krana tok kvelden akkurat denne kvelden, men tak og pris at det skjedde nå som jeg hadde hatt hele runden rundt Senja og hadde tenkt til å vende nesen hjemover og ta hjemturen som korte etapper fra tirsdag. Jeg måtte ikke være hjemme før søndag kveld. Men nå fikk jeg plutselig helt andre ting å tenke på. Jeg måtte stoppe vannpumpa og tappe ut vanntrykket fra systemet, slik at det sluttet å sprute på badet ihvertfall. Men hva gjør jeg nå? Jeg prøvde å lete etter en stoppekran til denne krana, fant ikke noe selv og fant heller ikke noe i instruksjonsboka. Hvis jeg hadde hatt mulighet til å stenge av bare denne krana, så hadde jeg hatt mulighet til å bruke dusjen og krana på kjøkkenet.

Men starten på dette problemet skjedde nok allerede vinteren 2018/2019, den første vinteren jeg hadde bobilen. Da må den ha fått en liten frostskade, for det har piplet litt vann fra “kroppen” på krana hvis jeg vridde på “tuten” mens jeg tappet vann. Hvis jeg ikke vridde på “tuten” mens jeg tappet vann, har det ikke kommet noe vann. Jeg hadde fått de på Norum Bobilgården til å ta en titt på krana, og det var de som konkluderte med at jeg hadde nok hatt en liten frostskade. De kunne gjerne bestille opp en ny kran og bytte den ut. Men vi ble enige om at vi avventet, for krana fungerte som den skulle fortsatt. Og det gjorde den faktisk i 1,5 år før den tok kvelden! Det er ikke helt uvanlig har jeg skjønt at man må bytte disse kranene fra tid til annen, frostskader er vel den største årsaken. Men nå måtte jeg prøve å finne en løsning på dette. Det er kjipt å ha 140 liter vann på tanken uten å kunne bruke det til noe som helst. For så fort jeg slo på vannpumpa og den pumpet opp vanntrykket, så stod vannspruten på badet.

Jeg begynte å se etter forhandlere av bobiler med verksteder “i nærheten” og så for meg at jeg hadde noen å velge mellom. Å finne et verksted som både har kran og som kan bytte kran for meg. Å klare meg med “vann på kanne” resten av turen eller velge å ta raskeste vei hjem. Uansett så ville det ta flere dager å komme meg hjem. Og jeg hadde jo ikke lyst til å avslutte turen på denne måten. Det er også litt kjipt å bare basere seg på vann på kanne og ikke ha mulighet til å ta seg en dusj de neste seks dagene! Det er egentlig ikke noe alternativ i det hele tatt. Så var det å prøve å finne et verksted som kunne hjelpe meg. Jeg hadde ikke lyst til å kjøre lengre nord, så jeg måtte se på de alternativene som finnes sydover. Den første er Ferda i Bjerkvik og den neste er Ferda i Fauske. Jeg bestemte meg derfor å kjøre til Ferda Bjerkvik dagen etter og håpe at de kunne hjelpe meg. Må si at dette var en passe stressende opplevelse. Hvis dette hadde skjedd på en vanlig helgetur “hjemme” et eller annet sted, så hadde det ikke vært like krise. Jeg hadde klart meg frem til søndag uten vann eller med bare vann på ei kanne. Og så hadde jeg bare tatt turen til Norum Bobilgården ved første anledning. Nå befant jeg meg derimot på Senja og hadde 162 mil å kjøre hjemover!

Får håpe jeg finner en løsning på dette innen jeg har tilbakelagt alle disse 162 mila på vei hjemover ihvertfall. Jeg kom meg omsider i seng etterhvert klokka 01.30 natt til tirsdag. Da var det 93% igjen på batteriet. Batteriet var på 88% når jeg dro fra Silsand båthavn klokka 08.38 tirsdag morgen. Før jeg startet på hjemturen hadde jeg hittil kjørt 2.370 kilometer på denne turen. Det med en gjennomsnittshastighet på 54 km/t i løpet av 43 timer og 29 minutter. Gjennomsnittlig dieselforbruk har vært 0,81 liter per mil. Siden jeg kom frem til Senja har jeg tilbakelagt 681,1 kilometer på Senja.

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

To netter ved Tranøybotn på Senja (13.04.21)
To turer til Skrolsvik fort på Senja (11.04.21)
To netter ved Skatvik på Senja (06.04.21)
En natt ved Rotvika på Senja (28.03.21)
Tur til Mefjordbotn, Fjordgård, Husøy og Finnsnes på Senja (14.03.21)
To netter ved Senjahopen på Senja (14.03.21)
Tur til Ersfjordstranda, Mefjordvær og en natt ved Ersfjord på Senja (13.03.21)
Tur til Tungeneset og Okshornan på Senja (13.03.21)
Tur til Bergsbotn og to netter ved Stamnesvika på Senja (11.03.21)
Tur til Hamn i Senja og et militært anlegg fra den kalde krigen i Stormoa på Senja (10.03.21)
Tur til Gryllefjord og to netter ved Ballesvikskaret på Senja (08.03.21)
Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja (03.03.21)
Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/04/14/siste-natt-pa-senja-ved-silsand-bathavn/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.