To netter ved Tranøybotn på Senja

Mellom de to turene jeg hadde til Skrolsvik fort på Senja hadde jeg to netter ved Tranøybotn. Etter den første runden på Skrolsvik fort var jeg på leting etter et sted jeg kunne parkere for kvelden. Jeg hadde sett at det ville være dårlig vær søndag, så jeg regnet med å stå på samme sted i to netter. Da kunne jeg godt tenke meg et sted som også hadde litt utsikt, ikke bare et sted å parkere for å overnatte. Jeg endte til slutt opp på en liten gressflekk litt ned fra veien på et sted som het Kampevoll helt innerst i Tranøybotn. Når jeg passerte her på vei til Skrolsvik fort tidligere på dagen stod det en campingvogn her. Man så også at det hadde stått noe her over en lengre periode, da gresset hadde blitt litt brunt. Med litt jobbing på plassen så greide jeg også å finne en plass hvor bobilen stod i vater uten å måtte bruke nivåklossene! Det er slik jeg foretrekker det! Det er ikke noe stort problem å bruke nivåklossene, men mye kjappere å bare sette seg bak rattet og kjøre når man ikke har dem i bruk.

Det ble en ganske sen middag da jeg ikke parkerte her innerst i Tranøybotn før klokka 20.38 lørdag kveld. Det er er heller ikke til å stikke under en stol at jeg var rimelig sulten på det tidspunktet. Så da smakte det utrolig godt med middag! Det er når jeg logger på Facebook for å se hva som har skjedd i løpet av dagen jeg oppdager at noen har lagt ut noen bilder fra Skrolsvik fort lørdag kveld. Og jeg får rimelig hakeslipp når jeg ser at noen har funnet en lyskasterstilling med en original lyskaster fortsatt på plass i stillingen! Jeg har skrevet en del om dette i de to turene jeg hadde til Skrolsvik fort på Senja. Men jeg ble ganske ivrig etter å finne ut hvor denne stillingen måtte befinne seg, og klarte å lokalisere den etter å ha studert satellittbilder på Google maps. Ihvertfall der jeg trodde at den måtte befinner seg. Det stemte også når stillingen ble omtalt å ligge sydøst på fortet. Heldigvis befant jeg meg nå ikke mer enn 1,5 time unna Skrolsvik fort. Og det var overhodet ikke noe tema å ikke dra tilbake. Men det var ikke noen vits å dra til Skrolsvik fort søndag, den dagen skulle regne bort. Så jeg måtte vente til mandag. Da skulle filminnspillingen starte, men jeg hadde ikke fått inntrykk av at det området jeg nå skulle besøke ville være sperret av.

For å avrunde dagen og slappe av litt så jeg filmen Du forsvinner fra 2017. En dansk film med blant annet Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas og Michael Nyqvist. Det er uten tvil de to herrene som er de mest kjente av disse tre. Etterhvert er det på tide å finne senga som befinner seg helt bakerst i bobilen, utrolig langt å forflytte seg med andre ord. Batteriet er på 91% når jeg la meg klokka 02.25. Det hadde regnet noe voldsomt i løpet av kvelden så jeg brukte lang tid på å sovne. Jeg sov veldig lett og urolig denne natt. Når jeg våknet ved 11-tiden søndag formiddag var batteriet på 86%. Gledelig å se at det ikke var noen flyvemaur denne dagen! Denne dagen hadde jeg bare planer om å tilbringe i bobilen her ved Tranøybotn på Senja. Det skulle være et forferdelig vær hele dagen, og da var det like greit å tilbringe den inne i bobilen mens man ventet på bedre vær.

Søndag tok jeg livet helt med ro og så serien Nobel fra 2016 med Aksel Hennie, Anders Danielsen Lie og Tuva Novotny for å nevne noen! Det er ikke å forakte å ha noen slike rolige dager innimellom! Men hadde nok heller foretrukket bedre vær og ikke minst sovet bedre i løpet av natta. På grunn av været var ikke ladingen fra solcellepanelet så veldig godt. I tillegg brukte jeg litt strøm til tv-titting, lading av mobil, iPad og ikke minst kamerabatteriene. Derfor var batteriet aldri noe høyere enn 88% i løpet av søndagen. Men det er ikke noe stress, det skal fryktelig mye til at jeg skal gå tom for strøm på denne tiden av året. Solcellepanelet sørget for lading så lenge det er lyst, mest når sola skinner selvfølgelig. I tillegg står jeg ikke stille så mange dagene av gangen, og batteriet lades ganske fort under kjøring. Laderen i bobilen er på 50 A, men som regel ligger ladingen på 30-35A, det høyeste jeg har sett er 42A lading, men da hadde jeg kjørt batteriet ganske langt også.

Når jeg la meg søndag, nærmere bestemt natt til mandag klokka 00.50 var batteriet på 75%. Når jeg våknet mandag var batteriet på 69% og var på 71% når jeg dro fra Kampevoll ved Tranøybotn klokka 11.48. Da gikk turen tilbake til Skrolsvik fort for å finne lyskasterstillingen og utforske andre deler av fortet enn jeg hadde besøkt på lørdag!

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

To turer til Skrolsvik fort på Senja (11.04.21)
To netter ved Skatvik på Senja (06.04.21)
En natt ved Rotvika på Senja (28.03.21)
Tur til Mefjordbotn, Fjordgård, Husøy og Finnsnes på Senja (14.03.21)
To netter ved Senjahopen på Senja (14.03.21)
Tur til Ersfjordstranda, Mefjordvær og en natt ved Ersfjord på Senja (13.03.21)
Tur til Tungeneset og Okshornan på Senja (13.03.21)
Tur til Bergsbotn og to netter ved Stamnesvika på Senja (11.03.21)
Tur til Hamn i Senja og et militært anlegg fra den kalde krigen i Stormoa på Senja (10.03.21)
Tur til Gryllefjord og to netter ved Ballesvikskaret på Senja (08.03.21)
Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja (03.03.21)
Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

                      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/04/13/to-netter-ved-tranoybotn-pa-senja/

2 kommentarer

  • Jeanette14 april, 2021 kl 03:30

  Det er en fantastisk øy vi bor på. Den leverer mye lanskap og fin natur

  • kak14 april, 2021 kl 18:43
   Forfatter

  Det skal være sikkert og visst! Må være helt MAGISK å bo på Senja! Regner med at det er skikkelig vintere der oppe også, i forhold til her nede på Østlandet! Men hvordan er det å være «turist på egen øy»? Det er jo noe helt eget å komme opp til Senja (eller et annet fantastisk sted) for aller første gang som turist!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.