En natt ved Sæbyvannet avslutter turen til Senja

Etter å ha vært ved Trandumskogen i halvannen time kjører jeg sydover, fortsatt litt usikker på hvor jeg skal stoppe for kvelden, men ender til slutt å faktisk kjøre til Sæbyvannet i Svinndal. Der har jeg vært mange ganger tidligere, og hver eneste ferietur i 2020 ble faktisk avsluttet ved nettopp Sæbyvannet. Den første og den andre turen jeg hadde i mai ble avsluttet ved Sæbyvannet, og denne turen til Senja ble også avsluttet ved Sæbyvannet. Nå var jeg så nærme hjemme at det bare var å trille pent hjem på søndag. Behagelig, og veldig kort siste etappe med andre ord. Jeg kom forøvrig frem til Sæbyvannet lørdag kveld klokka 19.01. Da var det bare å få laga seg litt middag og roe helt ned. Været var strålende og det var bare å kose seg det siste døgnet av sommerferien!

Utpå kvelden så jeg på filmen The Departed med Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen og Alec Baldwin fra 2006. Litt av et stjernegalleri kan man si! Veldig bra film, og det er ikke den første gangen jeg ser nettopp denne filmen. Må forøvrig ut en liten tur for å ta bilder av en fantastisk solnedgang klokka 20.45 på kvelden! Resten av kvelden roet jeg bare helt ned i bobilen. Jeg “krøp” til sengs når klokka var 01.40 natt til søndag med 90% igjen på batteriet. Når jeg våknet litt utpå søndag var det 85% igjen på batteriet. Med strålende vær og god lading regnet jeg ikke med at det ville ta så lang tid før batteriet var fulladet! Det var såpass varmt at jeg valgte ganske raskt å trekke ut av bobilen. Det var 24-25 grader ute og da blir det mildt sagt ganske varmt inne i bobilen! Derfor er alle takluker og vinduer åpne. Jeg har dratt ut markisa og sitter ute i en campingstol og har et lite bord ved siden av meg. Fantastisk avslutning på ferien dette! Nå hadde jeg ikke sittet så veldig mye utenfor bobilen på denne måten på Senja, til dels fordi det ikke var så varmt at jeg måtte “rømme ut”, men også fordi insektene var litt plagsomme. Men det hadde ikke plaget meg noe særlig. Selv om jeg synes det er hyggelig å trekke ut når det blir for varmt inne.

Ved 13-tiden kommer det en gående bort og står litt foran der jeg sitter og titter ut over vannet. Og så kommer han bort til der jeg sitter og lurer på hva jeg heter. Det er det ikke så ofte at noen kommer og spør om. Men jeg forteller hva jeg heter og han sier “Å ja, det er deg ja”! Han hadde kjent meg igjen fra Twitter. Han forteller hva han heter og at han har fulgt med websidene mine og det jeg har lagt ut i flere år. Vi pratet derfor ganske mye om websidene, reiser, bilder og en masse greier. Han hadde jo fått med seg at jeg liker mine kortreiste turer. Men da kan jeg fortelle at jeg er på den siste dagen av ferien nå og har vært i Nord-Norge, nærmere bestemt Senja. Brukte 2,5 uke på å kjøre rundt Senja faktisk! Så snakk om flaks å snuble over meg akkurat denne søndagen! Men hyggelig å slå av en prat med en av de som følger med på hva jeg driver med og skriver her i “bloggen”!

Jeg må innrømme at jeg aldri har vært særlig fortrolig med at websiden min kalles for en “blogg”. Det har nok noe med at jeg har drevet med dette siden det bare ble kalt for en “hjemmeside” og at det er mye forskjellig blogging der ute. Men det er i bunn og grunn det dette er, teknisk sett. Så får man like eller mislike det så mye man vil. Blogg eller ei, jeg hadde det storartet i skyggen under markisa i sola ved Sæbyvannet denne søndagen! Batteriet er forresten fulladet klokka 13.19. Badehåndklet henger forøvrig ute til tørk på høyre speil. Det tørker mye fortere ute i sola enn det gjør hengende inne på badet i bobilen. Men siden dette er den 25. dagen på tur med bobilen, har jeg ikke et veldig stort behov for å strekke det så veldig langt utover kvelden før jeg reiser hjemover. Jeg velger derfor å pakke sammen “Camp Sæbyvannet” og reise hjemover klokka 15.08. Men først en tur innom Perry & Williams i Råde for å bruke tømmestasjonen deres. Det er ingen kø når jeg kommer dit, men innen jeg er ferdig med å gjøre mitt kommer det flere bobiler som skal bruke tømmestasjonen.

Så gikk turen rett hjem til foreldrene mine for å parkere bobilen. Jeg får tømt bobilen og fått over alt som skal over i bilen. Etterpå blir det en hyggelig ettermiddag og kveld hjemme hos foreldrene mine. Vi sitter og prater om alt mellom himmel og jord, mye om turen jeg har hatt til Senja naturlig nok. Jeg var hos foreldrene mine i 5,5 time denne søndag kvelden før jeg kjørte pent hjem med bilen. Jeg var derfor hjemme klokka 21.32 på kvelden.

Må si at dette har vært en utrolig fin tur, hvis man ser bort fra krana som gikk i stykker og vannspruten som stod og “stresset” med å få det fiksa. Men det løste seg, slik at jeg kunne fortsette turen! Jeg tilbakela ikke mindre enn 4.118,6 kilometer på denne turen, gjennomsnittshastigheten var på 58 km/t og jeg hadde sittet bak rattet i bobilen og kjørt i tilsammen 69 timer og 50 minutter. Gjennomsnittlig dieselforbruk var på 0,81 liter diesel. Denne turen hadde jeg konsekvent ikke brukt cruise control for å se om det kunne gjøre noe utslag på forbruket. Turen året før hadde jeg kjørt på 0,82 og denne på 0,81, så man kan trygt si at forskjellen er av akademisk betydning. En litt kortere tur enn turen jeg hadde til Nord-Norge i 2019, men jeg utforsket et mye større område den gangen enn jeg gjorde i 2020. Denne turen dreide seg ene og alene om Senja! Og for en tur! Det er ikke noen tvil om at Senja er en øy jeg mer enn gjerne reiser tilbake til! Og for en fantastisk måte å nyte denne øya på, som man kan gjøre med nettopp bobil!

På turen hadde jeg brukt 14,2 kilo gass som delt på 24 netter blir 0,59 kilo gass per døgn. 16,46 kroner per natt i gass, 396,18 kroner totalt i gass. Av mobildata brukte jeg totalt 14,6 GB på turen fordelt med 5,7 GB på iPad’en og 8,9 GB på mobilen. Det gikk med 4.725,36 kroner i diesel og jeg hadde en gjennomsnittlig dieselpris på 13,61 kroner. Det må jeg si meg fornøyd med når jeg har vært på langtur i Nord-Norge. Men jeg fylte ganske strategisk opp tanken der det var billig, når jeg kom over det. Det sparer man litt penger på.

For å summere opp:

4.725,36 kroner i diesel
845,60 kroner i bompenger (inkludert Hålogalandbrua tur/retur)
396,18 kroner i gass
180,- kroner i ferger (Bognes – Skarberget tur/retur)
0,- kroner for parkering
0,- kroner for overnatting

Hvor turen går sommeren 2021? Hvem vet?

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

En tur innom tanksskytebanen i Trandumskogen (26.04.21)
En natt ved Garbekkegga i Østerdalen (21.04.21)
En natt ved Kausbukta i Levanger (20.04.21)
En natt ved Måsvasstjønnan på vei sydover (19.04.21)
På jakt etter ny kran til badet i bobilen og en natt ved Fjellheim, Straumen (15.04.21)
Siste natt på Senja ved Silsand båthavn (14.04.21)
To netter ved Tranøybotn på Senja (13.04.21)
To turer til Skrolsvik fort på Senja (11.04.21)
To netter ved Skatvik på Senja (06.04.21)
En natt ved Rotvika på Senja (28.03.21)
Tur til Mefjordbotn, Fjordgård, Husøy og Finnsnes på Senja (14.03.21)
To netter ved Senjahopen på Senja (14.03.21)
Tur til Ersfjordstranda, Mefjordvær og en natt ved Ersfjord på Senja (13.03.21)
Tur til Tungeneset og Okshornan på Senja (13.03.21)
Tur til Bergsbotn og to netter ved Stamnesvika på Senja (11.03.21)
Tur til Hamn i Senja og et militært anlegg fra den kalde krigen i Stormoa på Senja (10.03.21)
Tur til Gryllefjord og to netter ved Ballesvikskaret på Senja (08.03.21)
Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja (03.03.21)
Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/04/27/en-natt-ved-sabyvannet-avslutter-turen-til-senja/

2 kommentarer

  • Ingrid27 april, 2021 kl 22:25

  Takk for turen! Det har vært veldig artig å følge deg fram og tilbake til vakre Senja. Ser ikke ut som det var veldig mye bobilturister på øya heller.

  • kak28 april, 2021 kl 05:38
   Forfatter

  Veldig hyggelig å høre at du har fulgt meg på turen opp, rundt og ned fra Senja sist sommer, Ingrid! Det var en utrolig fin tur og det er generelt sett utrolig lett å finne helt fantastiske steder å fricampe med bobilen i Nord-Norge, Senja var ikke et unntak! Senja er en «urørt» perle i forhold til Lofoten som det er en vanvittig trafikk til om sommeren! Jeg besøkte Lofoten i 2019, men det var ikke mange dagene jeg «orket» før jeg måtte komme meg videre. Steigen, Andøya/Vesterålen var MYE mer fredelig og «harmonisk» på turen til Nord-Norge i 2019!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.