En natt ved Sæbyvannet i Svinndal avslutter bobilturen til Sør- og Østlandet

Jeg hadde vel mer eller mindre allerede bestemt meg fredag kveld for at jeg kunne tenke meg å ta to netter og dermed avslutte turen til Sør- og Østlandet ved Fergeleiet friluftsområde ved Vansjø og Dillingøya! Været var flott på lørdag og det så ut til å bli en utrolig fin avslutning på turen! Med unntak av at det hadde vært en innom på morgenen, hadde det vært veldig stille og rolig her. Men litt før klokka 15 blir jeg “invadert” av to familier som rigger seg på plass ved krakken som står rett foran bobilen. Det er selvfølgelig ikke noe galt i det, alle kan bruke denne plassen. Etterhvert kommer det en familie til, og da begynner de å brenne bål litt bortenfor der jeg står med bobilen. Og så kommer det etterhvert en fjerde familie. Da er jeg parkert inne på plassen.

Sistnevnte kjører etter en stund igjen, og så kommer det en båt med folk som tydeligvis også kjenner alle disse familiene. De kommer med fisk som skal sløyes. I mellomtiden har jeg laget meg middag og kost meg med mat i bobilen. Jeg har laget meg Bali kyllinggryte fra Toro med svinekoteletter, da de var tomme for nakkekoteletter på Kiwi Hurum, fersk champignon, løk, paprika med ris til. Det smaker fortreffelig og det er mildt sagt litt “liv og røre” på plassen rett foran der jeg står med bobilen. De er iherdige med å holde liv i bålet og det lukter litt bål, men det er ikke så voldsomt. Mulig det bare er fordi jeg etterhvert blir vant til lukta. De skal også i gang med noe mat og sitter og spiser og koser seg. På et tidspunkt kommer en papptallerken flyende som lander på frontruta mi, med dertil klin. Da kommer en av dem og henter papptallerken og tørker bort klinet på frontruta på bobilen. Hu gliser og jeg gliser, ikke noe stress.

Jeg levde i håpet at jeg kunne “vente dem ut” og at de ville dra hjem igjen. Men det blir etterhvert såpass plagsomt med røyklukta fra bålet at det er jeg som gir opp og pakker sammen. Jeg velger å dra fra plassen og finne meg et annet sted. Jeg er veldig nærme Sæbyvannet i Svinndal og jeg er fremme etter bare 25 minutter. Jeg hadde ærlig talt trodd at jeg skulle klare å vente dem ut for så å være alene igjen på plassen. Det ville jeg nok også blitt, bare jeg hadde ventet lenge nok. Men denne gangen var det jeg som ikke orket å vente lengre. Men jeg skal love dere at jeg merket hvor mye bål det luktet i bobilen når jeg tok turen ut av bobilen ved Sæbyvannet og så inn i bobilen igjen! Så selv om jeg ikke hadde merket det så veldig godt ved Fergeleiet friluftsområde, så luktet det ganske forferdelig. Og den lukta tar det sin tid å bli kvitt igjen! Så det var nok like greit å komme seg vekk derfra.

Jeg trodde egentlig at jeg skulle klare meg med toalettanken siden det bare var to netter siden jeg hadde tømt den sist, men den var i ferd med å gå full. Så da var det like greit å være på den sikre siden og ta en tur ut og bytte til reservetanken som jeg har stående bak i lasterommet på bobilen. Den fulle toalettanken ble plassert i en søppelsekk i lasterommet for å være på den sikre siden. Jeg kjøpte denne ekstra toalettanken nesten med en gang etter at jeg kjøpte bobilen, og dette er faktisk den aller første gang jeg har tatt den i bruk! Men utrolig genialt å ha en ekstra tank stående når min vanlige tank går full slik at man slipper å måtte kjøre en omvei til en tømmestasjon for å få tømt tanken!

Ved Sæbyvannet hadde jeg forøvrig fått rigget meg på plass uten å bruke nivåklosser denne gangen. Den første gangen jeg stod ved Sæbyvannet helt i slutten av desember var jeg nødt til å bruke nivåklossene på høyre side av bobilen. Men nå som jeg hadde parkert litt nærmere veien og funnet den perfekte plassen, så stod bobilen i vater uten noe ekstra jobb! Lørdag kveld hadde jeg forresten et hyggelig gjensyn med den norske serien Ragnarok på Netflix! Jeg hadde sett serien på en annen bobiltur tidligere, men da hadde jeg bare sett den på min iPad! Nå hadde jeg gleden av å se den på TV’en i bobilen streamet fra min iPad med lyden i hodetelefonene mine! Det er jo tross alt en del bedre enn å se det på den forholdsvis lille skjermen på min iPad! En utrolig bra serie, spør du meg! Og jeg ser virkelig frem til sesong 2 av serien! Det ble offentliggjort at serien hadde blitt fornyet for en ny sesong i mars i år og innspillingen skulle visstnok start i august. Etter det kan jeg ikke si at jeg har hørt så veldig mye om hva som har skjedd. Men den dukker nok plutselig opp på Netflix! Men regner ikke med at det skjer før i 2021!

Etter Ragnarok var jeg i seng klokka 2.15 på natta og da var batteriet på 86%. Når jeg våkner søndag morgen er batteriet på 79%, det er overskyet og dårlig lading. Merker at det fortsatt lukter brent i bobilen når jeg står opp. Det er under 14 grader i bobilen og bare 6 grader ute. Jeg må derfor fyre opp litt for å få varmen i bobilen, da det ikke skal bli varmere enn 9 grader ute i løpet av dagen. Det har regnet kraftig i løpet av natten, men det har heldigvis ikke kommet ned som snø som det var gult varsel for om på sør/østlandet! Jeg tok det helt piano i bobilen den siste dagen på denne turen, og så derfor Motstandsbevegelsens bankmann (2018) og The Two Popes med Anthony Hopkins og Jonathan Pryce. (2019).

Etterhvert var det dags for å pakke sammen og avslutte turen. Jeg tømte ferskvannet og kjørte fra Sæbyvannet klokka 18.45 med en tur innom Perry & Williams for å tømme de to toalettankene og gråvannstanken. Når jeg dro fra Sæbyvannet var batteriet på 79%. Når jeg parkerte bobilen hjemme hos foreldrene mine var batteriet nesten fulladet på 98%. På denne turen hadde jeg kjørt 913,6 kilometer, sittet 17 timer og 31 minutter bak rattet, hatt en gjennomsnittlig hastighet på 52 km/t og hatt ett gjennomsnittlig dieselforbruk på 0,84 liter diesel per mil. Det hadde i løpet av hele turen gått med 10 kilo gass, det er et snitt på 1 kilo gass per natt.

Jeg må si at det har vært utrolig fint å vært på tur med bobilen igjen etter at den stod rolig i nesten to måneder under den værste Koronanedstengingen i Norge. Jeg hadde vært mildt sagt litt urolig for om jeg i det hele tatt skulle kunne bruke den ferien jeg hadde planlagt i mai til noe som helst. Men jeg tok ikke sjansen på å kjøre så langt unna, da jeg ikke ante hvordan det var åpne/stengte tømmestasjoner og om situasjonen ville endre seg på kort varsel underveis i turen. Så da ble det en forholdsvis kortreist ferie på Sør- og Østlandet! Men jeg har fått sett flere nye steder og overnattet på steder jeg ikke har vært før! For ikke å snakke om at jeg også har fått tatt ny tur innom Hanekleiva stridsanlegg, Kalvøysund festning og Sandvigen festning! Hyggelig gjensyn med dem alle tre! Her har jeg også fått testet det nye objektivet, et Nikon 14-24 mm F2.8 som jeg kjøpte i mars skikkelig! Jeg har bare blitt mer og mer glad i denne tanksen av et objektiv som har en utrolig vidvinkel av en utrolig optisk- og byggekvalitet! Utrolig gøy er det også at jeg har hatt den ene fargerike og spektakulære solnedgangen etter den andre mot slutten av denne turen! Nå ser jeg bare frem til neste tur jeg skal med bobilen! For det er vel ingen som tror at jeg skal hvile på laurbærne?

Mer om turen med bobilen til Sør- og Østlandet her:

En natt ved Fergeleiet friluftsområde, Dillingøya med bobilen (22.09.20)
En natt ved Bekkestranda med bobilen (21.09.20)
En natt ved Gartekilen utenfor Risør med bobilen (17.09.20)
En natt ved Storesand, Fevik med bobilen (17.09.20)
En tur til Sandvigen festning med bobilen (10.09.20)
En natt ved Svennevig bru, Lillesand med bobilen (10.09.20)
En tur til Kalvøysund festning med bobilen (09.09.20)
En natt ved Ringshaugstranda med bobilen (08.09.20)
En natt ved Steinbrygga i Borre med bobilen (07.09.20)
En liten tur innom Hanekleiva stridsanlegg med bobilen (07.09.20)
En natt ved Bjerkøya med bobilen (02.09.20)
Tur med bobilen til Sør- og Østlandet – første natt ved Vansjø (01.09.20)

               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/09/23/en-natt-ved-sabyvannet-i-svinndal-avslutter-bobilturen-til-sor-og-ostlandet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.