Kortreist tur med bobilen til Sæbyvannet

Etter at jeg hadde blitt tatt ut i streik for aller første gang i livet når jeg våknet opp søndag på siste tur, har jeg gått streikevakter mandag til fredag fra 8 til 16 skulle det ikke vært dumt å komme seg ut litt med bobilen. Jeg hadde vært en tur innom på onsdagen for å sette på litt lading og slå på kjøleskapet. Brus og litt øl var på plass allerede. Jeg hadde selvfølgelig sørget for å pakke baggen allerede torsdag og hadde den med meg på jobb fredag. Baggen var litt “lettere” enn normalt da jeg jo allerede gikk i sivilie klær og hadde på meg gummistøvler på grunn av været. Så da bar det rett hjem til foreldrene mine for å hente bobilen, en liten tur hjemme for å hente litt matvarer og så innom Kiwi Grålum for å kjøpe det siste jeg trengte. Deretter gikk turen direkte til Sæbyvannet i Svinndal. Her har jeg vært noen ganger med bobilen nå, men det er uten tvil en veldig fin plass. Litt trafikk på veien forbi men det roer seg fort ned utover kvelden!

Jeg var fremme ved Sæbyvannet 18.17 på kvelden, da var det greit å komme i gang med å lage seg litt middag etter en en hel uten busskjøring faktisk. Det var meldt ganske dårlig vær denne helgen, så jeg var forberedt på å ha litt innetid i bobilen og kose meg inne i varmen med litt film. Sæbyvannet er heller ikke stedet jeg kjører til hvis jeg ønsker å gå litt turer og for å finne noe interessant å ta bilder av. Nå er det fint i seg selv ved Sæbyvannet, så det blir litt bilder hver gang jeg er der. Men jeg hadde ikke så store forhåpninger denne gangen på grunn av været. Hvis jeg utforsker nærområdet litt så er det ikke umulig at det er mulig å gå noen turer her også, men så langt har jeg ikke kommet enda. Selv om jeg som sagt har vært her noen ganger hittil.

Jeg så bare en film fredag kveld og det var Zodiac fra 2007. En film om en seriemorder fra 1960/70-tallet i nordre California. Det regnet noe voldsomt fredag kveld, natt til lørdag og lørdag morgen. Og det er ikke noen tvil om at når det regnet voldsomt så hører man det en del bedre i bobilen enn det man gjør hjemme. Men hvis det ikke regner helt infernalsk så er det også litt kos å sitte og høre på at regnet trommer på taket av bobilen. I utgangspunktet vil jeg og de aller fleste ha bra vær når man er på tur og har ferie, men litt regn nå og da må man tåle. Og jeg har ingen problemer med å være på tur selv om det regner. Se bare på turen jeg hadde i september 2019, da regnet det hver eneste dag, men det er en av de beste turene jeg har hatt noensinne. Det var nok også mitt første tur hvor jeg virkelig lot turen være målet og ikke målet være turen.

Det var gråvær hele lørdagen og jeg tilbragt derfor hele dagen i bobilen. Jeg koste meg med mat, Cola og så en del film. Fredag kveld hadde jeg også kost meg med to øl, men jeg droppet det på lørdagen. Jeg blir fort litt (ekstra) trøtt utpå kvelden hvis jeg tar meg noen øl. De filmene jeg så var Hateren fra 2020, Robin Hood fra 2018, Dirt fra 2018, J. Edgar fra 2011 og Awakenings fra 1990. En skikkelig filmdag og filmkveld med andre ord! Mens jeg sitter og ser på film parkerer det en bobil litt foran meg men nærmere vannet. Den må stå veldig skeivt med fronten mot vannet. Jeg fikk ikke med meg at den kom, da jeg sitter med ryggen til, gardina trukket for for å hindre gjenskinn i TV’en og så bruker jeg hodetelefoner med støydemping. I motsetning til tidligere når andre bobiler har kommet innom, for så å bare kjøre videre etter en kort stund, valgte denne bobilen å bli her sammen med meg ved Sæbyvannet. Det er første gang jeg faktisk overnatter ved Sæbyvannet sammen med en annen bobil! På grunn av gråværet og ingen sol som gir meg litt gratis varme, har jeg behov for å ha på varmen hele lørdagen.

Det ble dog en roligere natt uten det voldsomme regnværet natt til søndag. Søndag våkner jeg med bare 10 grader ute og 15-16 grader inne. Da var det bare å slå på varmen igjen. Det var først ved 15-tiden på ettermiddagen at det var meldt litt sol. Jeg for min del tar livet med ro inne i varmen og ser filmene Jupiter Ascending fra 2015, An Officer and a Gentleman fra 1982 og Joker fra 2019. Selv om det har vært dårlig vær, så er det bare å “Put on a happy face”. Det er fra en scene i Joker-filmen med Joaquin Phoenix! Dette var ikke helgen for noen gåturer eller for å ta bilder, men jeg hadde en fin helg i bobilen ved Sæbyvannet i kompani med masse film! Det er deilig å komme seg litt vekk fra hverdagen og etter en uke som streikevakt i Fredrikstad! Jeg pakker etterhvert sammen og tømte ferskvannet før jeg kjørte til Perry & Williams i Råde for å tømme gråvannet og toalettanken. Det stod en campingvogn ved tømmestasjonen når jeg kom, så jeg gikk bort til søppeldunken som står i den andre enden av plassen så lenge.

Siden jeg ikke skulle være på jobb som streikevakt før klokka 10 på mandag, dro jeg ikke fra Sæbyvannet før klokka 20.12 søndag kveld og var hjemme klokka 23.31 etter en (mildt sagt) en lengre prat hjemme hos foreldrene mine! En kortreist tur, ikke noen tvil om det med bare 65 kilometer på telleren, 1 time og 17 minutter bak rattet, en gjennomsnittshastighet på 50 km/t og et forbruk på 0,80 liter diesel per mil. Mandag var jeg tilbake som streikevakt på bussterminalen igjen. Hvor lenge vil streiken vare mon tro? Ingen bevegelse hittil.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/05/25/kortreist-tur-med-bobilen-til-sabyvannet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.